Trainers Bijeenkomst “Beter Voetbal”

FCVVC Kiest Voor Beter VoetbalAfgelopen woensdag was er weer een trainersbijeenkomst Beter Voetbal. Wederom een goede bezetting met ruim 50 aanwezigen. Edwin trapte af met de introductie en vertelde oa hoe de Beter Voetbal organisatie nu eigenlijk binnen de organisatie structuur van FC VVC valt.

image2

Spelsysteem
Rory presenteerde de definitief vastgelegde speelstijl van VVC, nml. 1:4:3:3 met de punt naar achteren. Van hieruit werd het spelsysteem voor alle lettergroepen uitgelegd, inclusief de rollen van spelers.. Zo dient er in 9:9 in een 1:3:2:3 formatie gespeeld te worden en in 7:7 in een 1:3:1:2 opstelling. Uiteraard kan hiervan worden afgeweken, maar dan altijd in overleg met de Trainer+.

Presentatie team Trainer+
De trainers+ die op vaste dagen op de club aanwezig zullen zijn om trainers met raad en daad bij te staan, stelden zich allemaal aan de zaal voor. De volgende personen vormen het Trainers+ team; Rick IJzendoorn, Philip uit den Boogaard, Samuel Nauta, Rory Roubos, Cesar Roubos, Hans Knibbe en Anouschka Grosman.
Ook de speciale jassen met Beter Voetbal logo waaraan de Trainer+ herkenbaar zal zijn, werd gepresenteerd.

Fysiek / Movement
Mitchel Hage vertelde de aanwezigen over het Movement programma ontwikkeld voor VVC, welke helemaal past in deze tijd. Voetballers zijn tegenwoordig atleten die gespecialiseerd zijn in voetbal en het beter voetbal movement programma biedt hier een goede uitgangspositie voor. Voor iedere lettergroep, rekening houdend met leeftijdsgebonden kenmerke, zijn fysieke oefeningen opgesteld welke in de reguliere trainingen meegenomen kunnen worden. Belangrijk is om kinderen onder de 16,5 jaar nog niet met gewichten te laten trainen, maar met het eigen lichaamsgewicht. Ook werd met voorbeelden aangegeven hoe fysieke trainingen voor kinderen leuker gemaakt kan worden.

Trainerskamer en leerlijnen
In het Beter Voetbal programma is speciaal en exclusief voor trainers per direct een ruimte beschikbaar gemaakt waar trainers zich kunnen terugtrekken en of met elkaar in een rustige omgeving over voetbal kunnen praten. Thee en koffie is hier altijd gratis beschikbaar voor de trainers. Ook staan in deze ruimte de mappen met hierin de Beter Voetbal leerlijnen voor iedere lettergroep. Deze leerlijnen bevatten de doelstellingen per periode per lettergroep. Deze mappen zijn voor alle trainers toegankelijk en zullen ook electronisch beschikbaar worden gemaakt. Dus per direct kunnen alle FC VVC trainers van deze ruimte en faciliteiten gebruik maken!

Demonstratie Training Beter Voetbal
Rory en Mitchel gaven een demonstratie van de opbouw van een training. Een willekeurige oefening uitgekozen door de aanwezigenheden werd gedemonstreerd en uitgelegd hoe een oefenening makkelijker of moeilijker gemaakt kan worden. Dit alles rekening houdend met de leeftijfdsgebonden kenmerken en de leerlijnen zoals vastgesteld in de Beter Voetbal leerlijnmappen.

Mentaal
Ruud gaf een update hoe het mentale vlak met behulp van de beproefde methode van Q profile binnen Beter Voetbal aandacht zal krijgen. Oa de KNVB en Ajax zijn met soortgelijke trajecten bezig. In eerste instantie zal voor de Trainers+ een voetbal persoonlijkheidsprofiel worden opgesteld. De onderliggende gedachte is dat ieder mens anders is, dus zal niet iedere aanpak voor iedereen op dezelfde manier werken. Dat is de reden waarom sommige spelers wel floreren onder een bepaalde trainer, maar niet uit de verf komen onder een andere trainer. Door hier meer begrip en inzage in te krijgen zullen we uiteindelijk beter met elkaar presteren. In een vervolgstap zal bekeken worden in welke vorm persoonlijkheids profielen breder binnen VVC beschikbaar gemaakt kunnen worden voor kader en spelers.

De avond werd afgesloten met een samenvatting door Luis en een rondvraag. Onder het genot van een drankje, op rekening van VVC, werd er nog volop gesproken over beter voetbal, trainingen, spelsystemen etc. En gezien het enthousiasme van de aanwezigen en de passie en drive van het over Beter Voetbal team, concluderen we gezamenlijk wederom een zeer geslaagde avond hebben gemaakt. Woensdag 16 maart om 20:30 uur, staat de volgende Beter Voetbal trainers sessie gepland.

"Beter Voetbal 2015-2016 wordt gesponsord door de Business Club van FC VVC"

FC VVC Beter Voetbal

VGV

FC VVC Sponsoring 2018