FC VVC - Kiest voor Beter Voetbal

FC VVC beweegt vooruit

FCVVC Kiest Voor Beter VoetbalHet afgelopen seizoen heeft het bestuur geïnvesteerd in ‘Beter Voetbal’. De eerste resultaten van de nieuwe samenwerking met hoofdtrainer Rini van Roon en het programma Beter Voetbal worden zichtbaar.

VVC 1 klaar voor nacompetitie

Promoveren naar de tweede klasse. Dat was het doel dat het bestuur en Rini van Roon, hoofdtrainer senioren 1 en 2 voor dit voetbalseizoen voor ogen hadden. Tijdens het seizoen is gebleken dat het een sterke competitie was met twee toonaangevende clubs, Buitenveldert en Zandvoort, als tegenstander. Met 26 wedstrijden gespeeld en 55 punten voor VVC heeft het senioren zaterdagteam de nacompetitie gehaald. Een eerste stap op weg naar de gewenste promotie. Met dit sterke team en de juiste aansturing door Rini van Roon en technische staf is dit een heel mooie prestatie.

Het team is gemotiveerd om de uitdaging in de nacompetitie aan te gaan. Wat nog de nodige inzet vraagt. De technische staf is daarom druk bezig met de voorbereidingen. Natuurlijk zullen er ook andere factoren van invloed zijn of we dit doel gaan bereiken: hoe fit zijn de spelers, hoe hebben zij de vakantie doorgebracht, hoe staan de tegenstanders ervoor. Het bestuur en de TC hebben er alle vertrouwen in dat we komende weken mooie wedstrijden gaan zien en het eerste de nacompetitie als winnaar afsluit.

Voetbaltalent door naar seniorenselectie

Dit seizoen zijn er vier spelers ( Kay de Koker, Donny van Zandwijk, Stef Roberts en Darius Broxterman) die vanuit de eigen jeugdopleiding zijn doorgebroken. Zij krijgen speeltijd in het eerste. Een mooi eerste resultaat.

De structuur voor de jeugdopleiding en het programma is ontwikkeld door Rory Roubos in samenwerking met de Technische Commissie. Het proces van certificering van onze jeugdopleiding door de KNVB is in volle gang. Met deze onafhankelijk toetsing leggen we vast hoe we onze jeugdopleiding neerzetten, wat we hiermee per seizoen willen bereiken en hoe we dit gaan doen.

Als TC en bestuur zijn we trots op deze eerste resultaten. We blijven daarom investeren in dit programma, zodat onze jeugd goed leert voetballen.