Partnerovereenkomst met Ajax voor Beter jeugdvoetbal

24092016 001Onze club heeft een samenwerkingsovereenkomst met Ajax. Een paar keer per seizoen worden we uitgenodigd voor een inhoudelijke bijeenkomst of een leuke voetbalavond. Op zaterdag 24 september waren Edwin Broxterman en Marc Heisterkamp op uitnodiging te gast bij de thuiswedstrijd tegen PEC.

 

Edwin van der Sar deed de aftrap met een mooie presentatie waarin Ajax zijn plannen en ambities voor de Ajax Coaching Academy ontvouwde. Het was mooi om te zien en te horen dat Ajax veel waarde hecht aan een goede samenwerking met zijn Partnerclubs, waar ook onze vereniging toe behoort. 

Er is wereldwijd veel vraag naar de kennis en kunde over het opleiden van topvoetballers die Ajax in huis heeft. Een deel van die kennis wil Ajax graag delen met clubs en mensen die ook het belang van Ajax zien. Om te inspireren en te motiveren, maar ook om van elkaar leren. Samen staan we sterker!

Ajax ziet absoluut de waarde van de voetbalclubs in onze omgeving en benadrukt het belang van het goed functioneren van de Partnerclubs. De amateurclubs zijn de voedingsbron voor de spelers die in de jeugd bij Ajax voetballen. En hoe beter onze samenwerking met Ajax is, hoe meer wij onze jeugdopleiding op hoger niveau kunnen krijgen. Door elkaar inhoudelijk te versterken, creëren we een win-win-situatie. Het is immers in het algemene belang van het Nederlandse voetbal dat spelers zo breed en zo goed mogelijk worden opgeleid.

Natuurlijk hoopt Ajax dat alle leden en betrokkenen bij onze Partnerclubs fan zijn of worden. Maar Ajax wil vooral dat zij de jeugdspelers goed opleiden, zodat spelers die door Ajax gescout worden op een (nog) beter niveau binnenstromen in de Ajax opleiding. Voor onze club betekent deze samenwerking dat we via Ajax mensen van andere clubs op ons niveau ontmoeten en we onze opleiding kunnen verbeteren met de kennis en kunde die Ajax aanbiedt. Bovendien, wat is er nou mooier om op niveau (oefen)wedstrijden tegen Ajax te kunnen spelen, soms de ballenjongens voor Ajax 1 te mogen leveren en regelmatig kaarten aangeboden te krijgen. Deze samenwerking is dus niet alleen voor die ene jongen in onze club die zo goed kan voetballen dat hij naar Ajax mag. We worden er allemaal beter van!

FCVVC Kiest Voor Beter Voetbal

VGV

FC VVC Sponsoring 2018