Danny Oudhuizen en Rick van IJzendoorn nieuwe hoofden jeugdopleiding FC VVC.

Eind maart heeft het hoofdbestuur ingestemd met de aanstelling van Danny Oudhuizen en Rick van IJzendoorn als hoofden Jeugdopleiding van respectievelijk onderbouw en middenbouw.

Rowdy ten Hove, hoofd Technische Commissie ad interim is blij met dit besluit. "Met de komst van beiden kan het jeugdvoetbal op een hoger niveau worden getild". Ik heb er alle vertrouwen in dat trainers onder supervisie van Rick en Danny van elkaar kunnen leren en met elkaar kunnen groeien. Ze zijn in de afgelopen weken al volop betrokken geweest bij de selectietrainingen en -wedstrijden.

Rick van IJzendoorn gaat zijn nieuwe functie combineren met zijn huidige functie als trainer/coach van het tweede seniorenteam. Danny Oudhuizen neemt zijn nieuwe taak op zich naast zijn eigen voetbalschool en rol als scout van Ajax. ‘We willen er voor zorgen dat onze grootste talenten genoeg uitdaging vinden bij onze club. VVC heeft de ambitie om door te groeien tot een eersteklasser en wil dat doel bereiken met eigen jongens. Dat kan alleen worden bereikt als de jeugdopleiding op een hoger niveau komt. In het nieuwe technische beleid wordt het 4-3-3 systeem de leidraad. Trainers kunnen kiezen of ze met de punt naar voren of naar achteren spelen. Mocht het echt nodig zijn, dan kan daar in overleg van worden afgeweken. We willen ervoor zorgen dat de trainers en coaches hetzelfde voor ogen hebben. Dat willen we mogelijk maken door regelmatig gezamenlijke trainingsbijeenkomsten te organiseren. Hierdoor is er meer onderling contact tussen de trainers en kun je met elkaar echt iets gaan bereiken. De focus moet komen te liggen op de ontwikkeling van de spelers en niet op het resultaat.’

Danny vindt dat de nieuwe wedstrijdvorm van 6 tegen 6 op een kwart veld, die met ingang van het nieuwe seizoen wordt geïntroduceerd, mooie kansen biedt voor de jongens van de O8 en O9. ‘Het past goed bij hun ontwikkeling. Alle spelers hebben meer balcontacten en de ruimtes zijn kleiner. Dat zorgt ervoor dat ze sneller mogen handelen en het kijkgedrag zich verder ontwikkelt. Ook het in dribbelen en passen in plaats van ingooien zorgt voor een hoger tempo. De wet van de snelste en grootste speler geldt bij zes tegen zes niet meer. De teams in deze categorie gaan spelen volgens het volleybalsysteem. Ze wisselen telkens van positie en worden zo breed opgeleid. Het stimuleert hun creativiteit, omdat ze worden gedwongen telkens anders te handelen. Dat is goed voor hun techniek.

Rowdy gaat samen met de HJO’s zorgen dat er komend seizoen een aantal sessies wordt  georganiseerd. Danny en Rick delen daarin hun visie op voetbaltraining en ondersteunen de trainers onder andere bij de invoering van het nieuwe spelsysteem voor de jeugd. Tijdens deze interactieve sessies is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en elkaar om hulp te vragen. Zo leren trainers van elkaar.
.

VGV

FC VVC Sponsoring 2018