FC VVC - Bestuur & Organisatie

FC VVC Nieuwjaarsreceptie 2017

Beste FC VVC leden,

Dit jaar moet ik mijn jaarlijkse nieuwjaars woordje doen via de site. Helaas kan ik zaterdag 7 januari as niet aanwezig zijn op de receptie. Ook mijn mede bestuurder George Borst is afwezig.

Maar ons welgemeende wens voor een gelukkig en gezond 2017 naar al onze leden en iedereen die FC VVC een warm hart toedraagt, is niet minder gemeend. Daarom ook : een gezond en sportief 2017 toegewenst.

Voor FC VVC was 2016 een mooi jaar. Uiteraard waren er donkere momenten. We verloren een groot aantal mensen die aktief waren voor de club en een warm hart toedroegen. Peter Wingerder, Martin Langedijk, Andries Tammes en Bas Nieuwkoop zijn in 2016 overleden. Een groot verlies voor hun families en de club.

Een aantal sportieve successen waren de zonnige momenten binnen de club. Een groot aantal kampioenen bij de jeugdteams, het behalen van de nacompetitie van FC VVC 1, de succesvolle samenwerking van een aantal Haarlemmermeerse clubs op het gebied van meisjesvoetbal, het behalen van de regionale certificering van onze jeugdopleiding van de KNVB. Mooie momenten waar we stimulans moeten halen voor de volgende sportieve stappen van VVC. Er staan weer mooie sportieve successen op stapel. Doorbreken van VVC jeugdspelers in de selectie, een Onder-23 met prachtige resultaten in deze schaduwcompetitie, FC VVC O17-1 die zich handhaven in de Hoofdklasse. En de zo lang gewenste en gehoopte promotie van FC VVC 1 naar de 2de klasse. Mooie wensen voor 2017.

De Business Club heeft met het nieuwe bestuur onder leiding van Gerard Ter Haar al weer een mooi programma klaar staan. Het Internationale jeugdtoernooi aan het begin van seizoen smaakt naar meer. Na oa Feijenoord, Everton, Dusseldorp nog meer aankomende voetbalsterren aan de Monteralllaan?

En zijn ook zorgen. De kwaliteit van onze kunstgrasvelden holt achteruit. Niet alleen de hele discussie over de gezondheidsrisico’s van de rubberkorrels. Maar ook de spelkwaliteit van de kunstgrasvelden baart ons zorgen. De afgelopen jaren is er uitgebreid overleg geweest over de vervanging van de velden. Ondanks toezeggingen vanuit de Gemeente zit er nog steeds geen schot in deze actie. Een grote zorg vanuit het bestuur op gezondheid en speltechnische redenen. Wanneer gaat de Gemeente bewegen?

Er zijn ook zorgen op het gebied van het bestuurlijk kader. Het is leuk om als vrijwilliger betrokken te zijn bij de club. Soms zwaar maar vaak dankbaar. Afgelopen jaar heeft penningmeester Marcel Boogaard al een klein stapje terug gedaan. Door zij drukke werkzaamheden kan hij niet alle taken meer uitvoeren. Dit vangen we nog wel even op maar het is wenselijk om de financiële taken volledig over te dragen. Daarnaast heb ik enige tijd geleden intern aangeven om na dit seizoen mijn voorzitterschap neer te leggen. Een aantal factoren spelen daarbij een rol. Het voornaamste is dat ik vind dat ik niet meer de gelegenheid ben om mij hiervoor voldoende vrij te maken. FC VVC is een prachtige club in opbouw en heeft een bestuur nodig die daar volledig tijd voor heeft. En dat lukt mij niet meer.

Ook George Borst heeft door zijn drukke werkzaamheden aangegeven een moment te zoeken om af te treden. Er is inmiddels een start gemaakt met het samenstellen van een commissie die de vervanging van de bestuursfuncties gaat begeleiden. Een mooie gelegenheid om in te stappen en de volgende succesvolle 10-jaar van onze club te begeleiden.

Dus….laat u horen.

Zaterdag ben ik er dus niet bij, maar wens u nogmaals een mooi 2017 en een spetterende nieuwjaarsreceptie met een drankje van het bestuur.

Met vriendelijke groet,

Peter Klabbers
George Borst
Namens het bestuur van FC VVC