FC VVC - Bestuur & Organisatie

Het seizoen is ten einde

Beste leden van VVC, "Het seizoen is ten einde", dit is een zin die ik graag tijdens de traditionele jaarafsluiting had willen uitspreken! En dan ook nog eens dat het sportief gezien een succesvol en sprankelend seizoen was. Maar niets van dat alles!!

Fijne Vakantie2020

Na 16 maart, het begin van de lockdown vanwege Corona, is het voetbal en de sport als een nachtkaars uitgegaan. De eerste weken mocht er helemaal niets en was alle aandacht gericht op het weren van jeugd en voetballiefhebbers van het complex. Even later mocht er weer getraind worden maar volgens dusdanige strikte regels van het RIVM dat de herstart van de competitie volledig uit zicht was. Geen kampioenen, geen helden en geen afscheid. Gelukkig mocht er wel nog getraind worden, eerst alleen de jeugd, daarna ook 18+. En nu, de laatste trainingen zijn gaande en de vakanties gaan starten. Einde seizoen, een gedenkwaardig seizoen, in vele opzichten.

Het verloop in de tweede helft van dit seizoen heeft de club ook veel geld gekost, of liever gezegd, veel inkomsten doen missen. Doordat de kantine dicht moest, er geen toernooien meer gehouden mochten, er geen teamafsluitingen gehouden konden worden, heeft de club een fors bedrag aan inkomsten moeten missen. Iets wat we niet meer kunnen repareren voor aanvang van het nieuwe seizoen.

Het complex is nog steeds dicht en de nieuwe RIVM-richtlijnen en Kabinetsbesluiten, ook al zijn ze versoepeld, hebben het bestuur toch doen besluiten om dicht te blijven. Wij realiseren ons heel goed dat sommige teams nog de wens en goede hoop hadden om op de club nog met elkaar het seizoen af te sluiten. Er is echter geen voorraad meer (gelukkig veel kunnen 'terug' verkopen), alles is grondig schoongemaakt en de kosten die we dan moeten maken om een en ander te realiseren, zouden vele malen hoger zijn dan de inkomsten. En dat kan de club zich niet meer veroorloven.

In de tussentijd is er wel weer fanatiek getraind, zijn de nieuwe teams vastgesteld en hebben vele vrijwilligers hun handen uit de mouwen gestoken om de corona-trainingen door te laten gaan. Al die mensen willen wij heel erg bedanken voor hun inzet, de trainers, de technische commissie, de kantinecommissie, de mannen van onderhoud. Heel veel dank voor jullie trouwe steun!

Ook vanaf deze plaats natuurlijk heel veel dank voor al die vrijwilligers die ook dit jaar weer klaar stonden voor hun club, de ouders en trouwe supporters die voor de coronatijd nog als de best denkbare aanhang langs de lijnen stonden en van jong tot oud aangemoedigd hebben. Dank jullie wel.

Wij beraden ons op het nieuwe seizoen, fijn dat we weer wedstrijden mogen spelen, maar daarna moeten de 18+ers wel weer 1,5m afstand houden. En zullen we mensen moeten vragen naar hun gezondheid en of ze 1,5 m uit elkaar naast de lijn willen gaan staan. En ..... kortom, de vraag is wat dit allemaal nog gaat betekenen voor het nieuwe seizoen. Maar dat er weer gebald gaat worden is zeker, daar verheugen wij ons op.

Het feit dat sommige teams nog een afsluiting willen organiseren en dat dit niet meer op de club kan, heeft ertoe geleid dat we met onze sponsor de Rustende Jager in gesprek zijn gegaan om te kijken wat wel kan. Zij hebben nu een heel bijzonder VVC-arrangement in de aanbieding, op hun onlangs flink uitgebreide terras. Speciaal voor teams of groepen die met elkaar toch nog een afsluiting willen organiseren, is het mogelijk om van dit aantrekkelijke aanbod gebruik te maken. Wie dit wil, moet wel vooraf reserveren telefonisch 0252-629333 of via mail en vraag naar het VVC Arrangement, met sponsoring van de Rustende Jager. Dit kan voor groepen vanaf 30 personen, met inachtneming van de 1,5m-regel. Groepen van 15 tot 30 personen kunnen terecht op het terras van de Jonge Jager.

Uiteraard geldt hierbij de gezondheidscheck voor iedereen.

Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat op 11 juli tussen 16 en 20 uur de selectie en de staf gebruik zullen maken van dit aanbod bij de Rustende Jager. Het bestuur (of een deel ervan) zal ook daarbij aanwezig zijn. Het zou fantastisch zijn als we elkaar daar dan nog even kunnen ontmoeten. Uiteraard wel volgens de RIVM-normen, dus op 1,5m afstand, in goede gezondheid en vooraf aanmelden.

Voor nu wens ik iedereen een heel fijne vakantie, blijf gezond en let op elkaar zodat we straks weer gezond en wel mogen voetballen!
Wellicht tot de 11e...

Namens het bestuur
Rob de Kleijn
FC VVC voorzitter

FC VVC Nieuw-Vennep