FC VVC - Bestuur & Organisatie

Kunstgrasvelden van FC VVC worden vervangen.

Kunstgrasvelden en het nieuws, een opvallende combinatie de afgelopen maanden. Rubberkorrels wel of niet veilig, verschillende meningen en standpunten. Vooralsnog gaat de Gemeente Haarlemmermeer mee met de mening van het RIVM. Het is veilig om op onze kunstgrasvelden te trainen en te voetballen.
 
Voor FC VVC speelde nog een ander groot bezwaar over de kwaliteit van de kunstgrasvelden. De velden 1 en 4 worden al ruim 10 jaar intensief bespeeld. Elke avond wordt er getraind en in het weekend bespeeld van de vroege ochtend tot laat. De velden zijn na deze 10 jaar dan ook hard aan vervanging toe. Er is inmiddels te weinig demping met als gevolg toenemende kans op (knie) blessures. 
 
Het bestuur van FC VVC is al lange tijd in gesprek met de Gemeente Haarlemmermeer, eigenaar van de velden, over vervanging. Uiteraard is dit een budgettaire kwestie. Maar inmiddels is de kogel door kerk, volgend jaar worden de twee kunstgrasvelden vervangen. Tegen die tijd zal de kwestie rond de rubberkorrels ook wel duidelijk zijn. Dus twee vliegen in een klap.
Wij zijn er erg blij mee. Het zal de trainings- en speelkwaliteit  verder toe laten nemen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Peter Klabbers
FC VVC