De Vrijwilliger(s) van de maand FEBRUARI

Ed Meegdes en Dirk van Genderen, trainers van de zaterdag B4

Ed Meegdes (57 jaar) en Dirk van Genderen zijn sinds jaar en dag trainer/coach van de jongens van de huidige B4.

Ed-en-Dirk-1                  
Ed Meegdes (links) en Dirk van Genderen

Ze begonnen met deze groep bij de E8, dat werd daarna de E6, vervolgens de D5, de D4, C3, C4, B3 en nu dus de B4.

Je kunt dus gerust zeggen dat de beide mannen hun spelers door en door kennen. Behalve trainer/coach zijn Ed en Dirk vader van respectievelijk Sander en Kayne. Beide jongens spelen uiteraard ook in de B4. Dirks tweede zoon, Sven, speelt op dit moment in de zaterdagselectie van FC VVC. Hij is na een lange blessureperiode weer op de weg terug.

Dirk heeft zelf ook altijd gevoetbald. Hij is begonnen bij het Amsterdamse VVA (nu VVA/Spartaan) en speelde sinds 1984 bij SMA. Daar kende hij zijn grootste successen (!). Ed heeft zelf niet gevoetbald, maar wel handbalde hij op landelijk niveau bij Aalsmeer.

Ed en Dirk zijn door de club op enig moment in de gelegenheid gesteld hun jeugdtrainersdiploma te behalen bij de KNVB.

Ze proberen in hun trainingen zo veel mogelijk win- en verliesmomenten in te bouwen. Ze zijn er namelijk allebei van overtuigd dat daarmee een goede winnaarsmentaliteit en teamspirit wordt opgebouwd. Zij hebben dit seizoen al een aantal keer gezien dat de B4 in wedstrijden hiermee het verschil maakt.  

Ed-en-Dirk-2Ed-en-Dirk-3

Voorafgaand aan het interview met Ed en Dirk heb ik een deel van de training bijgewoond. Het ging er stevig aan toe in een partijvorm binnen het 16-meter gebied.

Ed en Dirk halen nog steeds veel plezier uit het trainen en coachen. Ze genieten van de spontaneïteit van de jongens. De trainingen worden altijd goed bezocht en ook op de wedstrijddag is het team vrijwel altijd compleet.

De B4 vormt inmiddels een hecht vriendenteam. De jongens kennen elkaar natuurlijk al jaren en ook al ging ze na de basisschool na verschillende middelbare scholen, ze zoeken elkaar ook buiten het voetbal steeds weer op. Ed en Dirk zijn er trots op dat ze de jongens op woensdag en zaterdag een goede uitlaatklep kunnen bieden.

Ed en Dirk vinden dat zij elkaar goed aanvullen. Ed is van de details en altijd scherp. Dirk laat soms de teugels wat vieren en is meer de man van de grote lijn. Een perfect duo dus, dat bovendien ook graag samen een biertje drinkt na afloop van de wedstrijd. Zij ervaren FC VVC allebei als een fijne club waar het goed toeven is.

Ed en Dirk vinden dat behalve zijzelf ook Leendert van der Kolk in deze rubriek aandacht verdient. Leendert verzorgt altijd de wastas, hij regelt de wissels, maakt het verslag en plaatst daar zelfgemaakte foto's bij.

Met zijn drieën zijn ze deze week DE VRIJWILLIGER  bij FC VVC!

ZGSOWMS 1 - FC VVC1 uit Hoofdsponsor Loogman Carwash

Lid worden FC VVC

Redactie FC VVC