De Vrijwilligers van de maand JANUARI

GEEN WINTERSTOP VOOR ALBERT BOUWMEESTER, LOUIS HOLLANDER EN HANS LOUTER DE MANNEN VAN DE GOPA

Elke zaterdag zo rond 9.00 uur melden Albert Bouwmeester en Louis Hollander zich in het clubhuis van SV DIOS. Zij zijn beide chauffeur van een van de vijf vrachtwagens waarmee wekelijks het oude papier in Nieuw Vennep (en omstreken) wordt opgehaald.  De ene week is ‘oud’ Nieuw-Vennep aan de beurt, de andere week ‘nieuw’ Nieuw-Vennep, Getsewoud dus.

FC VVC Vrijwilliger Maand Januari
Links Albert Bouwmeester, naast hem Louis Hollander.

Dit doen zij onder de paraplu van de stichting GOPA. Die afkorting staat voor Gemeenschappelijk Oud Papier Actie. Gemeenschappelijk omdat het oude papier beurtelings wordt opgehaald voor SV DIOS, FC VVC, hockeyvereniging De Kikkers en muziekvereniging Irene.

Albert is nu al zo´n 20 jaar betrokken bij de GOPA. Hij is inmiddels 64 jaar jong en sinds één jaar met pre-pensioen. Hij heeft de laatste 35 jaar altijd als chauffeur gewerkt. In zijn vrije tijd voetbalde hij als linkshalf bij SMS. Op enig moment – na zijn actieve voetballoopbaan – werd hij benaderd door Gerard Kroon. Deze liet hem weten dat hij ‘nog wel een mooi klussie’ voor Albert had. Vanaf dat moment, nu dus zo’n 20 jaar geleden, rijdt hij voor de GOPA.

FC VVC Vrijwilliger Maand Januari
Albert aan de koffie in het clubhuis van SV DIOS.

Hij begint zelf al om een uur of 8. Dan loopt hij een paar ‘eigen klantjes’ af waarna hij doorrijdt naar het verzamelpunt bij SV DIOS.

Daar treffen we wekelijks ook Louis Hollander aan. Hij is een alom bekende Venneper die 24 jaar  lang met zijn rijdende winkelwagen de dorpelingen voorzag van hun natje en droogje.

FC VVC Vrijwilliger Maand Januari FC VVC Vrijwilliger Maand Januari
Louis met zijn kleinzoon, zijn trouwe bijrijder. Rechterfoto: Louis tussen Marco Cloos en Barend Jan van Groenigen.    
           

Louis is sinds 2 jaar voorzitter van de GOPA. Als chauffeur is hij al weer 5 jaar van de partij. Eigenlijk was hij invaller, maar in de praktijk zit hij toch wekelijks in de cabine. Louis heeft óók een  (kortstondig) voetbalverleden bij SMS. Zijn verdiensten voor die club liggen vooral op het bestuurlijke vlak. 12 jaar lang zat hij in het SMS-bestuur. Over deze tijd halen hij en Albert graag herinneringen op, vrolijke en treurige. Zo valt de naam van Erik van der Neut regelmatig. De bevlogen Amsterdamse voorzitter die zo jammerlijk door een verkeersongeluk om het leven kwam..

Terug naar de GOPA waarvoor zij wekelijks vroeg uit de veren komen. Albert vertelt dat hij – als de nood aan de man is – ook nog wel eens achter de wagen loopt. Louis doet dat liever niet meer. Als er voor FC VVC gelopen wordt, worden lopers aangeleverd vanuit een van de seniorenteams. Dat gaat meestal goed, maar soms laten spelers het toch afweten en moeten anderen worden opgetrommeld. Als ik op 20 december van de partij ben om enige foto’s te maken, is het 1e en 2e zaterdag seniorenteam aan de beurt om te lopen. Helaas wordt het minimale aantal van 10 lopers niet gehaald. Wel aanwezig is elftalleider van het tweede elftal, Arie Jaap van Rijn. Hij heeft zichtbaar de pest in over de magere opkomst.

FC VVC Vrijwilliger Maand Januari
Elftalleider Arie Jaap van Rijn.

Hans Louter wordt  gebeld en binnen 10 minuten meldt hij zich. Op dit soort mannen draait de GOPA dus.

FC VVC Vrijwilliger Maand Januari FC VVC Vrijwilliger Maand Januari
Hans Louter, samen met Albert Bouwmeester.

Op verzoek van Louis en Albert noem ik ook nog Aad van ’t Hof. Hij heeft maar liefst 11 jaar gereden! Door omstandigheden heeft hij moeten afhaken. Met pijn in het hart. En Peter van Wingerden: hij reed 15 jaar en verzaakte nooit. Hans Hoekstra tenslotte. De man van de organisatie. Hans zorgt er voor dat er – als de club aan de beurt is – voldoende lopers van een van de seniorenteams zijn opgetrommeld.

Jaarlijks zijn Albert en Louis mede verantwoordelijk voor een opbrengst van zo’n €  17.000,- !!

Onmisbare vrijwilligers dus. Met groot genoegen worden zij – én Hans Louter - aangemerkt als vrijwilligers van de maand januari 2015.

FC VVC Vrijwilliger Maand Januari FC VVC Vrijwilliger Maand Januari
En weg zijn ze, voor weer een ophaal ronde door  ‘oud’ of ‘nieuw’ Nieuw-Vennep.

Marco van Rooijen

Ps.Kent u een vrijwilliger van FC VVC die u graag via deze rubriek in het zonnetje wilt zetten?
Neemt u dan via het mailadres contact met mij op.

FC VVC 1 - UNITED DAVO 1 thuis Hoofdsponsor Loogman Carwash

Lid worden FC VVC

Redactie FC VVC