DE KOP IS ERAF!!

RKSV D.C.G. 1 - FC VVC 1 uitslag 1-4 (1–1)

Na een succesvolle bekercampagne, met winst op Hoofddorp en Pancratius en alleen verlies tegen AJAX 2, geslaagde oefenwedstrijden tegen Amstelveen en Lisse 2, ging dan eindelijk de competitie van start vandaag. Een heerlijk najaarszonnetje maakte de euforie compleet, al waren er nogal wat personele problemen. Een aantal niet-fitte, dan wel geblesseerde selectiespelers en tot overmaat van ramp ook nog een vaste grensrechter die zijn expertise moest aanwenden bij de A-junioren, zorgde ervoor dat ondergetekende ook de rol van assistent scheidsrechter mocht vervullen deze zaterdag.

Het Amsterdamse DCG is voor ons een nieuwe tegenstander, want vorig jaar speelden zij in 3A en eindigden daar verdienstelijk in de middenmoot.
Aangekomen op Ookmeer, bleek het hoofdveld "under construction" zodat uitgeweken moest worden naar veld 2, op kunstgras in betere staat dan onze kunstgrasvelden aan de Montreallaan, maar dat is al gauw!

Warme condities dus en met een aanvankelijk behoudende tactiek, zou gaande de wedstrijd gekeken worden hoe het strijdplan aan te passen. In het begin vonden de Amsterdammer elkaar makkelijker dan de onzen, maar het was dankzij goed storen en ingrijpen van Donny op de linkerflank, dat we via Kevin de score konden openen. Met nog twee goede kansen uit een corner (kopbal Elroy) en uitgespeelde aanval (Kevin) was wat VVC betreft de koek wel op de eerste helft.

DCG bleek bovendien over twee meer dan behendige en moeilijk te verdedigen voorwaartsen te beschikken, die enkel middels noodgrepen van respectievelijk Bohdi en Remco te stoppen bleken. Dit resulteerde in twee strafschoppen voor de Amsterdammers, waarin Thierry bij de eerste pingel zowel de inzet als de rebound fabelachtig keerde, terwijl het bij de tweede penalty lukte om de bal wederom te stoppen, maar hij de inzet uit de rebound niet meer heeft gezien. Dat betekende op dat moment een zeker verdiende gelijkmaker, al hadden onze mensen met iets minder apathie, het de strafschopnemer best wat moeilijker mogen maken. Zo brak de rust dus met een 1-1 stand aan.

Na de thee werd het strijdplan aangepast en moest er meer druk naar voren komen. De omzetting op het middenveld betekende dat Irakli met de punt naar voren ging spelen en Remco zijn plaats op de rechterkant overnam. Hierdoor ontstond gelijk meer druk op de DCG defensie en al in de 5e minuut na rust kon Ruben de bal ongehinderd langs de doelman tikken na een lange bal van achteruit.
Jasper kwam erin, na een kwartier spelen en ook Tim en Rigi kregen later speelminuten. Inmiddels had Jasper de bal al netjes voor het doel geslingerd, waar Ruben het overzicht bewaarde en de bal perfect met het hoofd teruglegde op Stef, die de verlossende 1-3 binnenschoot.
Even later was het Ruben die op rechts weer zijn tegenstander te snel af was en de bal op maat voorgaf op Kevin, die zijn tweede goal binnenknikte deze middag.

Hiermee was de wedstrijd wel gelopen en zat DCG er bovendien grotendeels doorheen. Het was dan ook aan onze eigen onzorgvuldigheid te wijten dat de uitslag niet hoger uitviel, want er werd bijzonder slecht met het veldoverwicht en de daaruit voortvloeiende kansen omgesprongen.
Desalniettemin overheerst een tevreden gevoel, dat de eerste punten binnen zijn en maken we ons op voor de wedstrijd tegen ZSGOWMS, volgende week zaterdag thuis!

Sportieve groet van uw leider, stand- in grensrechter en razende reporter
AJ