Toch nog één doelpunt

FC VVC 1 – S.C.W. 1 uitslag 1 - 2 (0 – 2)

Zonovergoten zaterdag, dus ideale omstandigheden om er eens een heerlijk voetbal zaterdagje van te maken.

Op het complex gearriveerd speelde ons tweede tegen AFC 2 uit Amsterdam, dat met enkele coryfeeën extra aandacht trok.Want met Khalid Boulahrouz (in 2014-2015 nog 12 duels voor Feijenoord) en Kenneth Pérez (123 goals als prof) waren onze jonkies in het begin zo geïmponeerd dat al snel tegen een 0-2 achterstand werd aangekeken. Maar met karakter en hoog tempo werd de gelijkmaker gescoord in de tweede helft en was er uitzicht op meer. Té gretig echter en zo kon het geslepen AFC toch met de buit uit Nieuw-Vennep vetrekken, maar een leuk schouwspel was het zeker!

FCVVC 1 - SCW 1

Zou dus een leuke opsteker moeten zijn van het hoofdgerecht van deze middag, de derby tussen FC VVC en SCW. Zowel uit Nieuw-Vennep als Rijsenhout ware de supporters weer naar de Montreallaan gekomen om zich op te maken voor een lekker potje voetbal.  Na een aftastend begin was de eerste kans voor de Vennepers. Jasper werd op links goed weggestuurd en legde de bal vanaf de achterlijn goed terug, maar Stef kon er zijn voet niet goed achter krijgen. Het daaropvolgende schot van Laszlo kon de Westeinder doelman echter niet verrassen.

Aan de andere kant was het evenwel nog geen minuut later toen de bal niet goed werd weggewerkt en in de kluts achter Thierry werd gedeponeerd. VVC trok ten aanval, maar was eigenlijk onmachtig om gevaar te stichten in het doelgebied van de tegenstander. Dat lukte SCW beter, toen hun middenvelder vanaf een meter of 20 ongehinderd mocht uithalen en Thierry wederom het nakijken gaf! Veel verder dan een kopbal van Kevin net over, na een prima voorzet van Elroy en een gele kaart voor Ryan, kwamen we echter niet meer voor de rust.

Een kleine donderspeech in de rust en een “dood of de gladiolen” wissel, moest de wedstrijd doen kantelen. Stef en Rigi bleven achter in de kleedkamer en Irakli en Jamil moesten voor extra aanvallende impulsen zorgen. Ruben werd naast Kevin in de spits geposteerd en Jamil moest de rechterflank bestrijken.

Dat had een minuut na rust al de aansluitingstreffer moeten opleveren toen Kevin goed doorzette en maatje Ruben alleen voor de keeper bracht, zijn inzet werd echter ten koste van een corner gestuit.
Even later kopte Jamil uit een strakke corner van Jasper ogenschijnlijk prima binnen, maar de bal werd miraculeus van de lijn gered. SCW kon spelen zoals ze wilden en counterde gevaarlijk, terwijl VVC optisch wel een overwicht had de tweede helft, maar niet echt gevaarlijk kon worden.

Remco kwam er nog in voor Laszlo, terwijl Yorbin tegen geel opliep. Kort voor tijd was het weer Jasper die prima voorgaf en Ruben vond, die de lang verwachte goal binnentikte. Echter restte te weinig tijd om er nog een gelijkspel uit te peuren, zodat onze uitscore op 100% staat en thuis in twee wedstrijden al 5 verliespunten vallen te noteren.

Volgende week kunnen we die thuisscore enigszins opvijzelen door de derby tegen Overbos winnend af te sluiten. Dat zijn we aan onze stand en zeker naar de supporters toe verplicht!

Sportieve groet.
AJ