Eclatante overwinning

FC VVC 1 – SV OVERBOS 1 uitslag 5 - 1 (3 - 1)

Na de onnodige en bijzonder teleurstellende verliespartij tegen SCW vorige week, kwam vandaag de gelegenheid om revanche te nemen, vooral op onszelf en ook zorgen dat we weer een beetje vertrouwen konden tanken, ook voor onszelf, maar vooral naar de achterban. Overbos heette de tegenstander en dus in een weer een derby dé ideale gelegenheid om te tonen dat er beleving, spirit en vooral overtuiging was. Dat was in de voorbespreking het motto en de boodschap naar de groep.

Met debutant Niels Peters op het middenveld, naast Irakli, moesten daar de creatieve impulsen vandaan komen. Kevin als vertrouwd in de punt en Jasper en Ruben vanaf de flanken, moesten het gevaar vormen voor de Hoofddorper defensie.

VC startte voortvaren, want terwijl Louis de spelers nog aan het omroepen was, lag de eerste al in het - voor ons - goede doel! Yorbin kreeg de bal aangespeeld, zag Irakli vertrekken en bediende hem op maat. De aanname en afwerking van onze Georgische aanwinst waren perfect en zo stonden we binnen een halve minuut al met 1-0 voor, een droomstart.
Het volgende echte wapenfeit was in de 15e minuut, toen we te veel mensen vóór de bal hadden en Thierry tamelijk eenvoudig verschalkt kon worden door de Overbos aanval en de stand dus weer gelijk was. De eerlijkheid gebied te zeggen dat we toen even goed wegkwamen. Een speler van Overbos schrok van zijn eigen mogelijkheid en vergat zijn voet tegen de bal te zetten, bijna op de doellijn. Aan de andere kant ging Jasper goed door op links, maar zijn voorzet was net iets te hard voor de inglijdende Kevin. Ook een mooie één twee tussen Ruben en Kevin, bracht de eerste in scoringspositie, maar vond de keeper op zijn pad.

Na een krap half uur nam Jasper een indraaiende corner van rechts welke eerst werd weg gewerkt, maar kwam Jasper weer in balbezit en vond Yorbin in de zestien, die met een fantastische volley VVC weer aan de goede kant van de score bracht. Na een half uur was het weer Jasper, die uit een vrije trap het hoofd van Kevin vond, en in de rebound de bevrijdende 3-1 binnen werkte. Toch kwam de aansluitingstreffer van Overbos vlak voor rust nog bijna tot stand, toen de bal met een carambole via de lat weer terugkwam in het veld en door Yorbin koeltjes weg gepoeierd kon worden. Zo brak de rust aan met een 3-1 voorsprong.

In de rust was het devies de wedstrijd zo snel mogelijk in het slot te gooien door de vierde te maken. Dat gebeurde al na 10 minuten toen Ruben diep werd gestuurd, het overzicht behield en de vrijlopende Jasper de gelegenheid bood te scoren. Zijn inzet verdween echter via de binnenkant van de paal voor de voeten van Kevin, die wel raad wist met dit buitenkansje en de 4-1 scoorde.
In de 65e minuut was de wedstrijd helemaal gelopen, toen een verdediger Kevin een gooi gaf, terwijl de bal allang weg was. De goed leidende scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op stip leggen en Kevin de gelegenheid bieden zijn derde deze middag te maken. Hij faalde niet en zo werd het 5-1.

Irakli werd nog gewisseld voor Stef en Jip kon wedstrijdritme opdoen ten koste van de leeg gespeelde Niels, maar veel dreiging was er niet meer, zodat er een ruime overwinning werd geboekt. Dus kunnen we concluderen dat VVC zich voorbeeldig heeft gerevancheerd voor de wanvertoning een week eerder.

Tevreden gezichten en nu op naar Velserbroek volgende week, waar de lastige uitwedstrijd tegen VSV wacht alvorens we Zandvoort en Stormvogels krijgen en echt weten waar we staan deze competitie!

Sportieve groet.
AJ