Draak van een wedstrijd

V.E.W. 1 - FC VVC 1 uitslag 1 - 1 (1 - 1)

Wederom een uitwedstrijd voor eerste en tweede, terwijl de wedstrijd van de A-junioren bleek uitgesteld. Dat was uiteindelijk maar goed ook, want op de één of andere manier krijgen we niet genoeg spelers fit om te spelen. Daarom bij het tweede een aantal A-junioren mee naar Aalsmeer, waar een verdienstelijke en broodnodige overwinning werd binnen gesleept.

Mitchell gelukkig weer fit, maar Lazslo geblesseerd en Stef afwezig, waardoor Niels (gelukkig weer enigszins fit) zijn vertrouwde stek op het middenveld weer kon innemen. De aftrap was exact om halfdrie, terwijl eerst nog even een hagelbuitje het kunstgras had geteisterd. Tijdens de wedstrijd bleef het echter gelukkig droog, al was het windje voor met name de toeschouwers een tegenvaller.

Beide ploegen begonnen aftastend en was de strijd met name op het middenveld. Weer even niet resoluut verdedigen leidde in de 15e minuut tot een strafschop voor VEW, welke door voormalig teamgenoot Robin Peters, onberispelijk achter Thierry werd geschoten. Aan de andere kant nog geen vijf minuten later een identieke situatie, toen Jasper vanaf rechts in het strafschopgebied van VEW op avontuur ging en onreglementair tegen de grond werd gewerkt. Kevin bewees zijn vorm en kende geen genade met de VEW-keeper en scoorde de gelijkmaker.
Verder gebeurde er eigenlijk niet zoveel de eerste. Of het moet een schot van Niels zijn geweest na goed terugleggen van Jasper en vlak voor rust een directe rode kaart voor een Heemstedenaar wegens natrappen op Donny.

Het tactisch plan werd in de rust bijgesteld, want tegen 10 man moest de overtal situatie worden gecreëerd. Dat pakte niet goed uit, want VEW voetbalde hier makkelijk doorheen en kreeg zowaar nog de beste kansen. Het was dat Thierry – 3en de paal – in bloedvorm waren, anders hadden we de kous nog op de kop gekregen. Het inbrengen van zowel Jamil als Ryan Verkuijl bracht aanvallend nog wel enige impulsen, maar vooral Jamil werd te weinig ingespeeld om gevaar te stichten. Het dichtst bij een doelpunt was nota bene verdediger Mitchell, die keurig werd vrijgespeeld, maar jammerlijk over schoot.

Kortom een wedstrijd om snel te vergeten, de wonden likken en volgende week uit een ander vaatje tappen, want we hebben geen moment het niveau gehaald dat we tegen Stormvogels etaleerden. Naast Thierry, was met name Niels voor mij degene die nota bene die instelling en dat niveau wel etaleerde, terwijl hij vorige week door een blessure afwezig was.

Sportieve groet.
AJ