KOUDE KLUS

FC VVC 1 – VVA/Spartaan 1 uitslag 1 - 1 (1 - 1)

Eindelijk weer eens thuis op het vertrouwde hoofdveld, dat door de ijzige omstandigheden er niet optimaal bij lag. Koude wind erbij een perfect scenario voor een verblijf thuis of in de kantine, hetgeen langs de lijn ook goed te merken was. Niet dat wij het langs de lijn of in de dug-out niet koud hadden, maar adel verplicht!  VVC had een duidelijke opdracht en dat was helder: Zich revancheren voor de wanprestatie in Heemstede een week eerder. Gelijkspelen is op zich niet zo erg, maar de manier waarop tegen 10 mannen, en dan bijna nog in het mes lopen is een nabespreking waard.

Afijn, genoeg over het verleden, - dat is inmiddels toch geschiedenis - vandaag VVA-de Spartaan, altijd een lastig te bespelen tegenstander. Individuele kwaliteiten te over en dus gewaarschuwd, trapte VVC af voor deze ontmoeting. Echter liepen we snel achter de feiten aan, een schot vanuit de tweede lijn werd verkeerd beoordeeld door Thierry en voordat we koud en wel begonnen waren stonden we met 0-1 achter. Energiek werd echter het offensief gezocht en werd de veerkracht beloond. Ryan stak de bal keurig op Kevin die de bal op de inkomende Laszlo gaf vanaf de achterlijn. Deze behield het overzicht en l;egde af op Donny, die met een droge knal in de winkelhaak de Amsterdamse goalie kansloos liet!

Ondank kleine kansjes aan beide kanten gebeurde er tot de rust niet veel, al had VVC wel het beste van het spel en beperkte de opponent zicht tot het spelen vanuit de omschakeling, tevens hun sterkste wapen. In de rust werd dan ook aangegeven dat het doelpunt in de lucht hing en we zouden scoren in de tweede helft.

Misschien was Jaspeer met een kopbal of een droge knal net over de kruising wel het dichtst bij, maar de goal viel uiteindelijk niet. Ondanks het inbrengen van Youri, Jip en Jamil, werd er niet gescoord, ook al werd de aanval gezocht. Of het het veld was, dan wel de kou, maar de eindpass was te onzorgvuldig om echt meer gevaar te stichten, dus eindigde de wedstrijd - enigszins teleurstellend - in weer een gelijkspel: 1-1.

Volgende week tegen Pancratius in Badhoevedorp, mogen we weer laten zien dat we het winnen niet verleerd zijn, al dateert de laatste overwinning alweer van eind oktober en wordt vooral gegrossierd in gelijke spelen.

Deze competitie is wat dat betreft redelijk spannend: Zandvoort en Stormvogels zijn op afstand geraakt, terwijl nota bene Overbos de "best of the rest" aanvoert met 18 punten, terwijl dat onze laatste overwinningspotje bleek! Met 13 punten bevindt VVC zich in de middenmoot, maar weet ook dat ook dat er 10 ploegen onderaanvoering van Overbos op maar 8 punten van elkaar staan, terwijl ZSGOWMS en DCG de rode lantaarns vasthouden.

Sportieve groet.
AJ