DRAMATISCHE HERSTART COMPETITIE

IJMUIDEN 1 - FC VVC 1 uitslag 4 - 0 (2 - 0)

Eindelijk weer een wedstrijd om het echie. Na een verdienstelijk oefencampagne tegen Aalsmeer , ZSGOWMS zondag en in mindere mate tegen de reserves van Lisse vorige week de start van de tweede seizoenshelft. Dan gelijk tegen IJmuiden, die we toch wel een "angstgegner" mogen noemen.

In de voorbeschouwing gehamerd op de teamtactische discipline om toch een resultaat te behalen en daarmee gewezen op het fysieke, met het mes tussen de tanden spelende opponent, die bereid is de grenzen op te zoeken en daar indien nodig, ook geen moeite heeft daaroverheen te gaan.
Dan valt in de aanloop Elroy geblesseerd uit, Ruben geschorst en moest Rigi invallen op werk en schoof later aan.

Alle plannen konden gelijk de boom in, want voordat we goed en wel zaten lag de bal al achter Thierry. Heb het niet zelf gezien, maar schijnt dus discutabel te zijn gescoord. Maakt niet uit, de scheidsrechter kende de goal toe en daarmee stonden we dus gelijk aan de negatieve kant van de score, voordat we goed en wel waren begonnen.
Aan voetballen kwamen we eerlijkheidshalve niet echt toe, want ruimte werd niet geboden door de tegenstander, waarbij we tot overmaat van ramp ook nog eens op 2-0 achterstand kwamen, toen niet adequaat werd verdedigd en IJmuiden wel raad wist met dit buitenkansje.
Zo brak de rust aan met een 2-0 achterstand en niet heel veel aanknopingspunten op verbetering. Echt gevaarlijk zijn we de eerste helft niet geweest, of het moet een vrije trap van Jasper zijn geweest en een kopbal van Kevin die wat kracht mistte.

De tweede helft toch vol goede moed begonnen en eerlijkheid gebied te zeggen, dat het veldspel iets verzorgder was, maar het dan toch weer IJmuiden was, dat doeltreffender bleek. Met dus kort na het begin van de tweede helft een schier onoverbrugbare achterstand van 3-0. Ondanks de wissels, waarbij Daan Mulder zijn debuut maakte in het eerste en vooral Jamil een moeilijk te stoppen tegenstander bleek, kwam er meer gevaar in het spel, maar liep IJmuiden via een counter naar een 4-0 voorsprong uit, hetgeen tevens de eindstand bleek.

Bijzonder teleurstellend begin derhalve, waarbij we de komende week hard zullen moeten knokken om de neuzen de goede kant op te krijgen, om deze jaargang niet als een nachtkaars te laten uitgaan, of erger nog, problemen op te zoeken in de onderste regionen.

Volgende week DCG thuis, dus officieel het begin van de returns. Uit zwaar bevochten, maar toch gewonnen moet gezorgd worden dat dit de kentering wordt!

Tot dan en sportieve groet.
AJ