KENTERING?

FC VVC 1 - RKSV D.C.G. 1  uitslag 5 - 1 (4 - 1)

Na een tumultueuze week, waarin we afscheid hebben genomen van Rini en Philip, was het aan interim Rick van IJzendoorn om ook de hoofdmacht onder zijn hoede te nemen. Met het tweede was net een zwaar bevochten gelijkspel behaald tegen Breukelen, daarmee in ieder geval deze opponenten onder zich gehouden en volgende week uit naar het geslepen AFC, zal wederom alles op alles gezet moeten worden om de onderste regionen achter zich te laten.

FCVVC1 - DCG1

Spelen vanuit eigen kracht en met Ruben als verrassende spits met Kevin daarachter, Jamil startend vanaf rechts en Jasper op de andere flank werd de opponent gelijk onder druk gezet. Misschien wat onwennig in het begin, maar  het initiatief werd gezocht hetgeen in de 7e minuut al resulteerde in een prima treffer van Jamil, een ware plaag voor de verdediging. Ruben trok prima gaten in de Amsterdamse verdediging, maar was ongelukkig in de afwerking, anders was de uitslag uiteindelijk veel groter geweest. Een afgeslagen aanval kwam voor de voeten van Kevin, die niet aarzelde en met een loepzuiver schot al in de 11e minuut de 2-0 binnenschoot.

Halverwege de eerste helft pakte ook Jasper zijn goaltje mee uit een prima genomen vrije trap, nadat Ruben weer eens onreglementair tegen het gras was gewerkt. Wederom Kevin zorgde voor 4-0 met een prachtige volley, zodat de wedstrijd eigenlijk gespeeld leek. Een moment van concentratie gebrek zorgde ervoor dat DCG uit een counter fraai de 4-1 scoorde, maar verder werd tot de rust geen schade opgelopen.

In de rust wees Rick nogmaals op het belang van de organisatie, om de vooraf aangegeven looplijnen in tact te houden. Laszlo kwam erin voor Niels als controlerende middenvelder en kort na rust werd Jasper uit voorzorg gewisseld door Kay en werd opnieuw de aanval gezocht om de score verder uit bouwen. Helaas was echter te veel energie verspeeld in de eerste helft, waardoor we er weliswaar doorheen speelden, maar weinig gevaar creëerden voor het Amsterdamse doel.

Een kwartier voor tijd werd Mathijs ingebracht voor Jamil en verhuisde Ruben naar recht en Mathijs in de spits. Gebrek aan écht wedstrijdritme was echter zijn deel. Prima kansen waren niet aan hem besteed of het moet zijn dat hij zijn kruit tot de laatste minuut bewaarde en zijn (eenmalige?) rentree met een goal bekroonde.

Al met al dus een aardige opsteker voor FC VVC 2.0, dat niks weggaf in de tweede helft omdat met name Rigi en Yorbin goed oog hadden voor elkaar en de controle. Volgende week - ijs en weder dienende - een echte lakmoesproef als de derby tegen SCW in Rijssenhout op het programma staat!

De eerste tekenen zijn dus gunstig, maar ook wij weten allemaal dat één zwaluw nog geen zomer maakt.

Tot volgende week en sportieve groet.

 AJ

View the embedded image gallery online at:
https://www.fcvvc.nl/fc-vvc-1/2195-kentering#sigProIde94f591ee3