FC VVC Zaterdag 1- Seizoen 2018 - 2019

WEER GELIJK

VEW 1 - FC VVC 1 uitslag 2 - 2 (0 - 2)

Het begint eentonig te worden, weer een gelijkspel, daar waar we zelf de winst vergooid hebben. Het zou juist een goede opsteker zijn, zo rekende Rick tijdens de bespreking voor, om uit de resterende twee wedstrijden 6 punten te halen. Zo zouden we aansluiting behouden bij de kop en tevens goede zaken doen in de tweede periode.

Dit liep dus allemaal anders, maar als er ergens winst in had gezeten, dan was het vandaag wel in het troosteloze Heemstede, waar de straffe wind voor nog meer ongerief zorgde. Een kleine soap vooraf, want geen oranje shirts in de tas, maar uitkomst door sportief VEW dat besloot in het wit te gaan spelen, zorgde ervoor dat er toch om half drie afgetrapt kon worden.

Ondergetekende zat toen weer in de auto, mét de inmiddels overbodige oranje shirts, zodat ik naar horen zeggen de beste kans op een openingstreffer vlak na de aftrap miste. Helaas dus voor VEW, maar gelukkig wederom Thierry attent om ons in de wedstrijd te houden. Met de wind in de rug, lukte het VVC beter om de VEW defensie op te zoeken, maar diezelfde wind maakte verzorgd veldspel schier onmogelijk.

Na een half uur mocht Donny een vrije trap nemen, die vakkundig door Stef met een "twerk" werd binnengewerkt. Eén van z'n ongetwijfeld lelijkste goals ooit, maar het voordeel is dat ze wel tellen. Kort hierop wist de VEW verdediging geen raad met een bal in het midden en was Stef er weer als de kippen bij om de 0-2 binnen te schieten. Ook Ruben kreeg op slag van rust nog een lekkere kans uit een vrije trap van Rigi, toen Kevin onder de bal doorging, maar hij kwam een teenlengte te kort.

Zo gingen we rusten met een comfortabele, maar nog niet geheel geruststellende 0-2 voorsprong. Rick gooide er nog een dichterlijke vrijheid uit door op te merken: "De wind is irritant, zonder wind is er niets aan de hand", maar het devies was toch vooral om geen aansluitingstreffer toe te staan, want dan zou de geest wel eens uit de fles kunnen komen en met die wind is elke bal onvoorspelbaar.

Helaas was dit aan dovemansoren besteed, want na 5 minuten lag de bal al 11 meter voor Thierry, toen die door miscommunicatie in het centrum - of beter, geen communicatie - bij een uiterste poging de bal te pakken de naarstig contact zoekende aanvaller deed buitelen. De warrig fluitende scheidsrechter gaf een pingel en deze werd onberispelijk tegen het net gejaagd. Hiervoor had Donny echter al een dot van een kans gemist door oog in oog met doelman, deze niet te passeren. Zo stond het in plaats van 0-3, 1-2 en was de wedstrijd weer open.
VEW rook bloed en zette de aanval in een VVC kon niets anders dan zich terug laten dringen. Het spel was slordig en natuurlijk hielp de wind niet mee, maar we zouden beter moeten kunnen. De kansen voor Thierry stapelden zich op en in een ultieme poging het tij te keren wisselde Rick Jamil en Patrick voor Ruben en Daniël om zo toch wat meer rust te creëren aan de bal. Dat pakte bijna gelijk goed uit toen Patrick op avontuur en helaas zelf besloot af te ronden in plaats van de vrijstaande Jamil in te schakelen voor het doel. Kevin testte de Heemsteedse keeper ook nog maar eens, maar langzamerhand sloop er een soort fatalisme in het spel, dat de gelijkmaker niet uit kon blijven.

Dat ie dan uit een corner, met een uitgestoken arm gemaakt wordt is symptomatisch voor deze middag. Een scheidsrechter die het eigenlijk niet in de hand heeft, te ver van de bal was en de derby zeker niet aanvoelde, maakte het een uiterst vervelende middag voor ons VVC, waar de eerlijkheid me gebiedt te zeggen, dat we het vooral aan onszelf te danken, of beter te wijten hebben.

Volgende week de afsluiting voor de winterstop, thuis tegen HYS en dan zullen we er zeker voor moeten zorgen weer eens drie punten te pakken, anders wordt het een zorgelijk verhaal.

Tot volgende week
AJ