FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

BILLENKNIJPEN ….. MAAR WEL 3 PUNTEN

Jong Hercules 1 - FC VVC 1 uitslag: 2 - 3 (1 - 1)

Het was met recht een reisje terug in de tijd. Het enige verschil met pak hem beet 40 jaar geleden, was het feit dat het moeilijk bespeelbare grasveld was vervangen door een kunstgrasmat.

Geen overbodige luxe, gezien de vele elftallen die hier gebruik van moeten maken, zowel op zaterdag als de trainingsavonden. In ieder geval nog steeds alleen bereikbaar via het dijkje en dezelfde kantine die nostalgie en warmte uitstraalt. Tot zover de jeugdherinneringen….

Nog steeds redelijk weer - al was het windje stevig - maar gelukkig voornamelijk van doel tot doel. Daniël afwezig, Tom en Joes nog geblesseerd en Louis ook niet 100% fit, maar wel op de bank, voor het geval dat…Emile weer terug, maar nu samen met Remco in het hart van de verdediging – hetgeen hem overigens niet weerhoudt om gewoon door te gaan met scoren, maar daarover later meer – Daan en Donny nu op de backs en Marco in de spits.

Overigens is een rectificatie op zijn plaats aangaande wedstrijd van vorige week, want waar ik schreef dat Stef onrust stookte in het doelgebied van VVH en er daardoor een eigen doelpunt ontstond, moeten de credits naar Marwan gaan die het uitverdedigen zodanig blokkeerde, dat de bal vanaf zijn voet in het doel belandde. Bij deze dus…!

Van Jong Hercules als ploeg vanzelfsprekend ook weinig bekend, of het moet zijn dat ze de eerste 3 wedstrijden overtuigend hadden gewonnen en vorige week nipt hun Waterloo vonden tegen…Waterloo. We waren dus gewaarschuwd….

VVC kwam beter uit de startblokken en na 5 minuten kapte Marwan netjes zijn directe tegenstander uit, maar de keeper pareerde zijn inzet op onorthodoxe wijze. Even later was Marco aan de beurt, die goed de diepte in werd gestuurd, maar ook weer de keeper op zijn weg vond.

Opmerkelijk nog was dat Neal even een blessure moest voorwenden, om Remco zijn gloednieuwe, maar al gescheurde voetbalschoenen te laten wisselen.

Na nog wat kleine kansjes voor VVC en weinig gevaar voor het doel van Neal, was na een half uur spelen de bevrijdende treffer daar. Daan was goed mee opgekomen en na een aanval uit het boekje was zijn pass op Stef van grote klasse, net als de afronding van captain Stef.

Uit de aftrap ontstond gelijk de eerste grote kans voor de Herculanen, maar gelukkig voor ons volleerde de spits hoog over. Een gewaarschuwd mens telt voor twee zou je denken en nadat Kevin eerst nog met een schot de keeper had getest, bracht gestuntel van ons de ploeg uit Beverwijk op gelijke hoogte. Op slag van rust, dus een vervelend moment, aangezien onze opponent nu misschien het idee kreeg dat er iets te halen viel.

Daar werd in de rust dan ook zorgvuldig op gewezen. Indachtig de dramatische tweede helft tegen Overbos een paar weken geleden, wisten we wat ons te doen stond. Marwan was de eerste die het begreep en stormde met de bal het strafschopgebied in en daar waar iedereen (vooral aan VVC kant☺) aan een pingel dacht na een opzichtige duw in de rug, wuifde de man in het geel alle protesten weg. Nadat eerst Stef nog het zijnet had geraakt, kwam de voorsprong even later toen - weer Marwan - Nima listig wegstuurde, die niet twijfelde en met een bekeken schot de Hercules keeper voor de tweede keer liet vissen.

Het werd nu tijd om de batterijen te verversen. Eerst kwam Mike voor de enigszins aangeslagen Dylan en even later Brian en Robin voor Daan en Kevin.

Met nog 10 minuten te gaan, kwam de bevrijdende 3e treffer, toen Donny een bal perfect liet indraaien en de meegekomen Emile de voorzet tot goal promoveerde met de punt van zijn schoen. Dat zou dan de opmaat moeten zijn, om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. “Zakelijk”, zoals al enige keren aangehaald door de technische staf.

Marwan werd nog afgelost door Yassine, maar Jong Hercules gaf niet op en met nog 5 minuten op de klok zag het er wederom verdedigend niet al te best uit en stond de aansluitingstreffer op het scorebord. Het was nog even pompen of verzuipen en van enig zakelijk uitspelen was geen sprake. De meegereisde supporters zullen ook met de nodige spanning de slotminuten hebben gevold, want in de ruim bemeten blessuretijd ontstonden er nog grote mogelijkheden voor de Beverwijkers.

Het eindsignaal kwam dan ook letterlijk als een bevrijding, want het had mijns inziens niet echt heel veel langer moeten duren. De ontlading was groot in de kleedkamer en het mooiste gebaar was misschien wel het traytje bier van Neal. Zijn manier om sorry te zeggen en natuurlijk door iedereen ruimschoots geaccepteerd….

Volgende week DSK thuis. Laten we ons best doen om het goede spel van het eerste half uur vandaag vast te houden en blijven streven naar simpele oplossingen en meer effectiviteit. Dan maken we het onszelf in ieder geval een stuk makkelijker en de toeschouwers staan wat geruster langs de lijn…..

Sportieve groet en tot volgende week
AJ

FC VVC 1 - H.V.V. / DSK :: Loon op Zand