FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

BLACK SATURDAY

FC Oudewater 1 - FC VVC 1 uitslag: 3 - 0 (0 – 0)

Was je al niet helemaal Black Friday moe, dan deed VVC er nog een schepje bovenop.

Met maar liefst vier geblesseerden, waarvan twee ernstig en een 3-0 nederlaag moesten we de lange thuisreis naar Nieuw-Vennep aangaan, zodat oprecht van een zwarte zaterdag kan worden gesproken. (voor verslag en foto’s: https://fcoudewater.nl/ook-rode-lantaarndrager-gebonden-aan-zegekar/)

Nu was het al een troosteloze zaterdag. Het weer deed zijn uiterste best om het spelletje voor iedereen zo onaangenaam mogelijk te maken. Tel daarbij op het feit dat supporters niet welkom waren en daarenboven waarschijnlijk voorlopig de laatste wedstrijd, tot de competitie mogelijkerwijs weer hervat kan gaan worden op 22 januari.

Al enigszins gehavend togen wij naar Oudewater. Dylan geschorst, Seth ziek, Jim nog herstellende, Roy en Tom geblesseerd, zodat er hulptroepen (Tim en Niels) uit Nieuwgein moesten overkomen om in ieder geval de bank te voorzien van voldoende wissels. Die mannen hadden trouwens heel knap een 0-1 overwinning uit het vuur gesleept…..

Het hoofdveld bleek onbespeelbaar - want gras - dus werd uitgeweken naar een kunstgrasveld, waar uiteindelijk met de lampen aan de wedstrijd gespeeld kon worden. Oudewater had vorige week knap de eerste periode binnen gehaald, dus wellicht konden we in de euforie van hen profiteren van een missstap. Dat lukte de eerste helft heel aardig. Ondanks het feit dat Daniël al vroeg in de wedstrijd met een vervelende overtreding de wedstrijd werd uitgetrapt, hield VVC het compact en stond de organisatie goed. De rust brak daarom aan met een brilstand. (Joes was overigens ingevallen voor Daniël)

De fysio had echter de handen vol, want ook in het strijdgewoel van de eerste helft moest Remco opgeven. Bij een botsing in de eerste helft en daarop volgende duizeligheid in de rust, noopte ook hem de strijd te staken. Tim was zijn logische vervanger en met enige omzettingen werd aan de tweede helft begonnen.

Oudewater had het betere van het spel en nadat Neal eerst nog een inzet wist te keren, was hij in de rebound kansloos en kwam Oudewater na een uur wedstrijd, verdiend op voorsprong. Robin verliet aangeslagen het veld en ook Niels moest dus worden ingebracht, waardoor de gemiddelde leeftijd van ons elftal nog verder daalde. De jacht op de gelijkmaker werd ingezet, maar tot echt gevaarlijke doelpogingen konden we niet komen. Wel liepen we door twijfelend uitverdedigen tegen een 2-0 achterstand aan.

Dat Laszlo ook geblesseerd het veld moest verlaten, zonder nog wissels op de bank te hebben, noopte ons de wedstrijd met 10 man uit te spelen, hetgeen natuurlijk de kansen op een aansluiting helemaal deed verdampen. De 3-0 van Oudewater was een logisch gevolg.

Tot overmaat van ramp moesten we in de “dying seconds” van de wedstrijd ook nog lijdzaam toezien hoe Tim in een luchtduel uitermate ongelukkig terechtkwam en naar later bleek zijn enkel heeft gebroken en waarschijnlijk ook moet vrezen voor letsel aan de enkelbanden.

Zo eindigde deze troosteloze zaterdag extra in mineur en kunnen we de wonden likkend, waarschijnlijk een verlengde winterstop tegemoet zien. Laten we de komende zaterdagen maar benutten om te trainen en de groep bij elkaar te houden (of wat er nog van over is) en kijken wat we binnen de geldende beperkingen nog overhoop kunnen halen.

Vanaf deze plaats wensen we in ieder geval Tim - maar natuurlijk ook Daniël en de andere (al dan niet langdurig) geblesseerden sterkte en een spoedig herstel toe.

Het wordt waarschijnlijk tot volgend jaar aan ons hooggeëerd lezerspubliek, dus Fijne Kerstdagen en een goed begin van 2022.

Sportieve groet
AJ