FC VVC Zaterdag 1 :: Seizoen 2023 - 2024

DE EERSTE STAP GEZET

SV Marken 1 - FC VVC 1 Uitslag: 1 - 3 (0 - 1)

Vandaag de eerste nacompetitie wedstrijd voor promotie naar de derde klas en wat voor één. Uit op Marken, tegen de plaatselijke SV.

De reis ernaar toe was al een belevenis en gezien de moeilijke bereikbaarheid zal het nooit voorkomen in de NS dagtochten kalender, maar toch. Chauffeur Frank, geholpen door navigator TomTom kreeg zelfs van achter ons rijdende medespelers de vraag of ie de weg wel wist……

Afijn, na een rit van een uur – mede geholpen door de bekende zaterdagfiles op de ring rond Amsterdam – arriveerden wij in het pittoreske Marken, of arriveerden we OP Marken, want een eiland, slechts verbonden middels een dijk met het Noord-Hollandse vasteland. Maar wel een prachte plek en een bezoek waard, al is het alleen al de route ernaartoe. Genoeg toeristische VVV-informatie. Over tot de écht belangrijke bijzaken van het leven.

De plaatselijke SV, bestaat naar verluidt uit leden allemaal afkomstig uit Marken en daarom des te knapper, dat een club met “slechts” 300 leden op een dergelijk niveau acteert. In het prachtige clubhuis van sportcomplex “Nooitgedacht” waren in ieder geval talloze voorbeelden van een roemrijk verleden te bespeuren. Maar dan de harde realiteit voor Marken 1, want vorig seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse, was het aan ons, ervoor te zorgen dat wij, ten koste van een verdere degradatie naar de 4e klasse, door zouden kunnen voor een plek in de 3e klasse.

Met een identieke opstelling als tegen SCW werd aangevangen op Marken. Illustratief voor de teamgeest was dat zelfs een teleurgestelde Daan – want er mogen maar 7 wissels op het formulier – zowel bij de wedstrijdbespreking als bij de wedstrijd aanwezig was. En als we het dan toch over aanwezigheid hebben: Hulde aan alle bezoekers; ouders, supporters, spelers van 2e en onder 23, alsmede bestuur en overige technische staf, die zorgden voor een aardige balans in supporters van beide kanten. Al had Marken natuurlijk het thuisvoordeel en was daarmee verzekerd van genoeg steun.

Onder leiding van een neutraal arbitraal trio werd om half drie afgetrapt en liet Marken zien hun huid zo duur mogelijk te willen verkopen. VVC kreeg het fysiek aardig te verduren en Sanne maakte overuren om de aangeslagen spelers weer op de been te krijgen. VVC kreeg wel een paar aardige kansjes in de openingsfase, maar eerst Job en later Jamil kwamen net iets te kort om echt gevaarlijk te zijn. In het eerste kwartier kon Marken daar slecht een kopbal over het doel, tegenover stellen.

Na een half uur werd Jamil alleen voor de keeper gezet door Marco, maar zijn inzet werd jammer genoeg gekeerd door de goalie van Marken. Met nog een minuut of vijf te spelen moest Bodhi zwaar aangeslagen het veld verlaten na een overtreding van zijn directe tegenstander. Achteraf kunnen we melden dat in het ziekenhuis geen breuk is geconstateerd, maar dat we in de verdere nacompetitie geen beroep meer op hem kunnen doen.  Robin werd zijn vervanger en daarmee verhuisde Remco van de linksback positie naar het centrum in de verdediging, naast Emile. En laat nu uitgerekend Robin een panklare voorzet afleveren op Stef, die de eerste verjaardag van zijn zoontje extra kleur gaf en bekeken de bal in het doel knikte. Een enorme opsteker op slag van rust!

Na de thee werd een sterk offensief verwacht van Marken, maar het was Stef die Jamil prachtig alleen voor de keeper zette en ditmaal was hij wél trefzeker en was het 0-2. Terwijl ik dit doelpunt aan het opkliederen was in mijn notitieboekje was het echter Marken, dat gelijk vanaf de aftrap de marge weer terug bracht naar één!

Job liep niet alleen een gele kaart op, maar moest even later ook aangeslagen het veld verlaten, ten faveure van Joes. De wedstrijd was aardig in balans, al was het spel van VVC een genot voor het oog. Tenminste voor iedereen die VVC een warm hart toedroeg: Hoge intensiteit en prachtige aanvallen. Uit één zo’n aanval had Marco misschien wel zijn doelpuntje mee moeten pikken, maar ook hij stuitte op de keeper.  Marken kon er tot dan toe niet veel meer tegenover stellen dan een afstandsschot, maar Neal stond goed opgesteld en maakte ook deze doelpoging onschadelijk. Dylan en Daniël maakten vervolgens plaats voor Tom en Nima. Stef probeerde het nog maar eens van afstand, maar we konden niet profiteren van het feit dat de bal maar half gekeerd werd. Ook Jesse werd veelvuldig gezocht, maar kon nooit lekker uithalen.

Met nog een minuut of vijf ontsnapten wij aan een strafschop, toen een - door alles wat Marken heet – geclaimde strafschop, werd weggewuifd door de scheidsrechter.  Pfffff, daar kwamen we goed weg. Het spel werd grimmiger hetgeen resulteerde in een rode kaart voor een veldspeler, als ook iemand van de staf van Marken. In blessuretijd kreeg eerst Marco nog een prima kans, na weer een mooi uitgevoerde aanval over veel schijven, maar was het uiteindelijk Joes die op aangeven van Jamil de bevrijdende 1-3 onder de keeper door schoof.

De ontlading was groot na afloop en identiek aan de wedstrijd tegen SCW, konden we weer spreken van een prachtige teamprestatie. Enige smet is het wegvallen van Bodhi, maar verkeren we aan de andere kant in de luxe positie te beschikken over een brede selectiegroep. Die zullen we hard nodig hebben de komende wedstrijd tegen Real Sranang op Sportpark Middenmeer in Amsterdam. En hopen we natuurlijk weer op de massale steun van ons publiek!   

Tenslotte wil ik de kantinebezetting en met name Ella, bedanken dat ze ons de gelegenheid hebben gegeven (want geen middagprogramma bij VVC) nog een overwinningsdrankje te doen in de kantine en Robin te kronen tot MVP van deze wedstrijd, ondanks het feit dat iedereen een dikke voldoende haalde deze wedstrijd. Op naar Amsterdam volgende week.

Sportieve groet

AJ

Voor een foto impressie check Markernieuws: https://www.markernieuws.com/2024/18886.htm