FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

DE KOP IS ERAF

FC VVC 1 – Parkstad 1 uitslag 1 - 1 (0 – 1)

Na een voorbereiding met bekerwedstrijden voor de MidWest Cup en de KNVB beker, werd vandaag afgetrapt voor het echie.

FCVVC1 - SV PARKSTAD 1 uitslag 1-1

Overigens waren de bekerwedstrijden ideaal om verschillende samenstellingen te testen met de grote spelersgroep voor de Onder 23 en het eerste.

Voor de KNVB beker was het uiteindelijk Overamstel dat doorbekert, nadat we volkomen onnodig tegen een nederlaag waren aangelopen in Amsterdam(3-1). Van Fortius wonnen we ietwat fortuinlijk met 2-1 en FC Amsterdam werd met een ruime nederlaag (5-1) naar huis gestuurd.
Voor de Midwest Cup werden eerst SVIJ en Spaarnwoude aan de zegekar gebonden, waarna een gelijkspel tegen Onze Gezellen voldoende was om verder te bekeren in de regionale cup.

De eerste competitiewedstrijd bracht vandaag gelijk een vermeende titelkandidaat naar de Montreallaan. De aanloop naar de wedstrijd verliep nogal chaotisch, want de in het zwart spelende bezoekers hadden geen reservetenue meegenomen. Uiteindelijk werden rugnummers op de inloopshirts gestift, waarna we iets later dan gepland konden aftrappen.

Na een enigszins aftastend begin constateerde de scheidsrechter – als enige - een overtreding van Daniël in de 16 en wees al in de 5e minuut naar de stip. Parkstad liet zich dit cadeautje welgevallen en liet Neal kansloos. Een enorme domper, maar gelukkig toonden onze jongens karakter en was het kort daarop bijna gelijk, toen Kevin met een prachtige pass Nima alleen voor de keeper bracht. Zijn inzet werd echter gekeerd door de goed keepende sluitpost van de Amsterdammers.
De Amsterdammer waren ook gevaarlijk, maar ook Neal stond zijn mannetje. Zo golfde het spel op en neer, zonder dat er echt hele grote kansen waren te noteren.

De rust brak dan ook aan met een achterstand, maar met de wind een beetje meer in de rug dan tegen, moest het in de tweede helft dan maar gebeuren.

VVC trok energiek ten strijde en na een mooi uitgevoerde aanval poeierde Joes kiezelhard op doel, waarna de goalie de bal weliswaar pareerde, maar Kevin in scoringspositie bracht. Die miste jammerlijk…. Maar de toon was gezet en VVC trok de wedstrijd duidelijk meer naar zich toe. De beloning viel na een kwartier, toen Joes wederom op rechts goed doorkwam en Nima een niet te missen kans bood. Hij schampte de bal precies goed genoeg om Emile in stelling te brengen en die wist wel raad met deze kans: 1-1.

Tijd om vers bloed in te brengen. Een luxeprobleem als je een bank hebt waarmee je meer impulsen kunt geven aan het aanvallende spel. Nima werd vervangen door Marwan en Mike maakte plaats voor Stef, die na lang blessureleed zijn eerste competitiemeters weer kon gaan maken.
Het betaalde bijna gelijk uit toen Marwan na weer een mooie aanval raak schoot, maar de scheids annuleerde de treffer wegens vermeend buitenspel.

Er kwamen nog diverse mogelijkheden, maar zoals ook de trainer na afloop terecht aangaf maakten we in de laatste fase van de aanval vaak de verkeerde keuzes. Schieten als we beter hadden kunnen afleggen, of juist afleggen als de mogelijkheid er was om uit te halen.

Anyway, leermomenten zullen we maar denken, maar al met al een prima wedstrijd om de competitie te beginnen. De afspraken welke vooraf werden gemaakt zijn prima uitgevoerd en als we de afronding kunnen verbeteren, gaan de resultaten komen.

Volgende week eindelijk weer een ouderwetse derby in, tegen Hoofddorp. Dat is een tijd geleden, maar het leeft gelukkig enorm binnen de groep. Tot volgende week

Sportieve groet
AJ

Volgende wedstrijd

FC VVC 1 - SV Hoofddorp 1