FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

DE OMMEKEER?

vv Alphia 1 - FC VVC 1 uitslag: 1 – 1 (1- 0)

Vandaag togen we onder een herfstachtig zonnetje richting Alphen aan de Rijn, waar we voor de eerste! keer in 3 competitiejaargangen op bezoek mochten bij Alphia.

Een werkelijk prachtig sportcomplex, met een kunstgras hoofdveld, dat geheel in de sfeer getooid was met herfstbladeren. Ook was de vaak stormachtige wind van de afgelopen dagen gaan liggen, zodat het een prachtig klimaat was om een voetbalwedstrijd af te werken.

Ondanks het feit dat de O-23 vrij was, vertrokken we met maar 3 wissels richting Sportpark de Bijlen. Kevin had andere verplichtingen vandaag, zodat er weer een variant uit de hoge hoed getoverd moest worden. Tim zou als spits vooral het centrale duo van de verdediging moeten gaan bezighouden, terwijl Donny vanaf de linkerflank ging starten en Daniël zijn basis debuut weer maakte op rechtsback. Robin had zich op het laatste moment ziek moeten afmelden, zodat ook Daan zijn basisdebuut maakte in het hart van de verdediging, samen met Jim.

Zo startten we deze middag min of meer noodgedwongen met 7 spelers, die ook in de O-23 zouden mogen uitkomen.

vv Alphia had al een imposante 9 punten uit 4 wedstrijden bij elkaar weten te spelen en stond daarmee op de 4e plek. Het lot van VVC is genoegzaam bekend en gezien de resultaten uit het verleden, had de thuisploeg stiekem wel op een monsterscore gerekend. Maar zoals zo vaak, bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst……
Natuurlijk begon Alphia offensief en kreeg in de beginfase enkele goede (kop)kansen, die echter vakkundig om zeep werden geholpen. Voetballend had onze opponent ook meer in huis en was duidelijk ook meer ervaren, maar daar tegenover stond vandaag een VVC met een pure wil om te strijden en een resultaat te boeken. Al zou het maar een 0-0 zijn, zo had Jerry gememoreerd, zou ook een resultaat zijn. In ieder geval de rust met een brilstand bereiken, zou het geschonden zelfvertrouwen een boost kunnen geven.

Zover kwam het helaas niet, want een (onterecht) toegekende corner was de verdediging van ons te machtig. Even was de aandacht niet scherp en de overigens perfect uitgevoerde corner, werd achter Neal gewerkt, waardoor het vlak voor rust toch 1-0 voor de oranjehemden was. Gezien het spelbeeld waarin Alphia het beste van het spel had en VVC het duel wel in evenwicht hield, maar zelf niet echt gevaarlijk kon worden, terecht.

Joes had nog naweeën van een eerdere verkoudheid en bleef in de rust achter in de kleedkamer, waardoor Seth op rechtsbuiten kwam te spelen. Uw verslaggever was nog onderweg van de kleedkamer naar de dug-out, toen de gelijkmaker al op het scorebord stond. Daan bereikte van achteruit Donny, wiens voorzet door toedoen van Seth niet goed verwerkt kon worden door de goalie en eenvoudig door gelegenheidsaanvoerder Stef kon worden ingeschoten. Een enorme opsteker en een boost voor het zelfvertrouwen van onze boys!

Alphia ging nog opportunistischer spelen, maar hanteerde daarbij te vaak de lange bal, waardoor het betrekkelijk eenvoudig te verdedigen was en kwamen ze gevaarlijk door, dan gooide een VVC-er lijf en leden in de strijd om een doelpunt te voorkomen. Het kostte Daniël (wie anders..) wel weer een blessure, die zich vrij ernstig liet aanzien. Jurre was zijn vervanger en het was hem niet aan te zien dat ook hij uit de O-23 kwam. Wat een power en zelfvertrouwen, klasse invalbeurt.
Tim kwam na een knappe combinatie oog in oog met de keeper, maar deze keer was de redding adequaat, ten koste van een corner.

Menno kwam nog voor de moegestreden Donny en wat er verder ook gebeurde, veel verder dan enkele schoten over en naast kwam Alphia niet. De voortreffelijk fluitende scheidsrechter liet nog ruim 7 minuten langer voetballen, vanwege de diverse blessure behandelingen, maar in gevaar kwam het zwaar bevochten punt verder niet meer.

Op basis van voetballende kwaliteiten was en is Alphia natuurlijk verder, maar dat passie, strijdlust en geloof in een resultaat ook een kwaliteit is, bewees VVC deze middag. Hopelijk kunnen we hier wat vertrouwen uit tanken00voor de komende wedstrijden! Tot volgende week thuis tegen Lugdunum, ook met slechts één punt de te kloppen ploeg om van de hatelijke onderste plek te geraken!

Sportieve groet
AJ

FC VVC 1 - LUGDUNUM 1