FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

ECLATANTE OVERWINNING

SV Parkstad 1 - FC VVC 1 Uitslag: 1 - 4 (0 - 2)

Belangrijke zaterdag, tenminste nét iets belangrijker dan andere zaterdagen, en misschien nét iets minder belangrijk dan volgende week zaterdag.

Een korte blik vooraf op de ranglijst van afdeling 4B van de KNVB zaterdag West I maakt één en ander duidelijk. Hoofddorp (de tegenstander volgende week) fier aan kop met 5 punten voorsprong, maar vrij vandaag. Parkstad een punt voor, dus om mee te blijven doen om het kampioenschap moest er vandaag gewonnen worden om eerst de tweede plek te bereiken en op schootsafstand van Hoofddorp te komen. Dan zouden we het volgende week in ieder geval in eigen hand hebben om voorlopig één puntje boven hen te komen.

Maar zover was het nog niet. De eerste horde heette SV Parkstad, waar we in de thuiswedstrijd met 1-1 hadden gelijk gespeeld. Behendige voetballers, maar kwetsbaar in de omschakeling werd de mannen op het hart gedrukt. Dus taakbewust spelen vanuit een hechte organisatie was het devies. Tegenvaller was wel dat Stef in de warming-up moest afhaken en Joes dus ging starten. Nima verhuisde daardoor naar 10 en deze (noodgedwongen) omzetting bleek vandaag goud waard.

Kevin en Emile namen wederom de centrale verdediging op zich, met Daniel en Robin op de backs. Dylan vertrouwd weer controleren, met Tom en Nima naast zich terwijl Joes, Donny en Marco voor de doelpuntenproductie moesten zorgen. Job was nog bijtijds opgetrommeld bij de Onder 23 vandaan, zodat we toch met 4 wisselspelers en Jason als reservekeeper konden aanvangen.

Het begin was wat aftasten en de eerste échte kans was voor Parkstad toen de spits zomaar mocht aanleggen, maar gelukkig voor ons de bal wel over Neal lepelde, maar naast. Marco liep goed door op een bal achter de Amsterdamse verdediging, maar zijn knal spetterde op de kruising uiteen. Even later was het wel raak, toen Tom Joes diep stuurde en deze beheerst afrondde: 0-1.

Nog geen 5 minuten was er verder gespeeld toen een perfect getrapte corner bij de eerste paal door Joes - met het hoofd nota bene - tot doelpunt werd gepromoveerd: 0-2 wat een luxe! Parkstad ging nu wat nadrukkelijker aandringen, hetgeen tot een optisch veldoverwicht leidde, maar kansen werden er tot de rust nauwelijks gecreëerd, terwijl voor VVC met name Donny, Marco en Joes nog dichtbij een derde treffer kwamen. Dylan en zijn directe tegenstander incasseerden nog een gele kaart bij een opstootje na een buitenspel situatie op slag van rust.

Na de rust werd een fel Parkstad verwacht, waardoor het zaak bleef de rijen achterin gesloten te houden, hetgeen onder aanvoering van Kevin prima lukte. Parkstad valt aan en heeft veel meer balbezit, echter VVC controleert en eerst is de eindpass van Joes net niet goed genoeg, maar even later brengt hij de verdediging van Parkstad zo in verwarring, dat ze niets anders kunnen dan de scherpe voorzet van Marco in eigen doel werken, hetgeen dus een bevrijdende 0-3 opleverde. Daarmee was de strijd wel gestreden en kon er tactisch gewisseld gaan worden met het oog op de kraker van volgende week. Daan kwam erin voor Daniël en Marwan voor Dylan - die kort daarvoor nog vies werd nagetrapt door een gefrustreerde Parkstedeling, en er bij de prima leidende scheidsrechter slechts met geel, erg genadig vanaf kwam – waardoor het iets onrustiger werd.

Een verre uittrap van Neal maakte aan alle aspiraties van Parkstad, om nog terug te komen in de wedstrijd, definitief een einde toen Donny de bal prima oppikte en over de keeper heen lobde. Parkstad antwoordde daarop met een prachtige aanval via hun aanvoerder, maar troffen in eerste instantie de paal, terwijl de rebound voor was Neal attent met een prachtige redding. Het was nog een kleine 10 minuten toen ook Yassine erin kwam voor Robin en Job zijn officiële debuut maakte in het eerste in plaats van Joes. Bijna luisterde hij zijn debuut nog op met een goal op ook, maar vond de keeper op zijn weg. Parkstad incasseerde nog een domme rode kaart voor praten alvorens ze voor de statistieken nog een eretreffer scoorden in de 91e minuut. Kort hierop vond scheidsrechter Hendrikx het welletjes en blies voor het einde van deze wedstrijd.

Een prima wedstrijd waarin iedereen meer dan 100% inzet en discipline toonde en daarom valt op deze overwinning ook niets af te dingen. Jammer dat enkele Hoofdstedelingen zich slechte verliezers toonden en het nodig vonden om ook verbaal de confrontatie met de leidsman en tegenstanders aan te gaan.

Volgende week weer een heuse kraker, een echte Haarlemmermeerse derby, waar daadwerkelijk ook nog wat op het spel staat. Dat belooft dus wat……

FC VVC 1 - SV HOOFDDORP :: Loon op Zand

Sportieve groet en tot volgende week
AJ

SV PARKSTAD 1 - FC VVC 1

SV PARKSTAD 1 - FC VVC 1

SV PARKSTAD 1 - FC VVC 1

SV PARKSTAD 1 - FC VVC 1