FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

EERSTE VERLIESPARTIJ

FC Velsenoord 1 - FC VVC 1 Uitslag: 1 - 0 (0 - 0)

Wat een manier om het nieuwe kalenderjaar te beginnen.

Na een geslaagd trainingskamp in de omgeving van Sneek, moesten wij omwille van het trainingskamp van onze tegenstander, uitwijken naar de eerste dinsdag na het officiële programma van 21 januari. Nu zijn avondwedstrijden in mijn beleving nooit ideaal, zeker niet als je dan ook nog eens uit moet. Het enige voordeel in deze setting is dan dat je in het donker geen getuige hoeft te zijn van de redelijk troosteloze en deprimerende omgeving van de voormalige Hoogovens. Maar koud was het evengoed…….

Anyway, wij in de nieuwe fel oranje uit-tenues - werkelijk schitterend - en heel goed contrasterend met de blauwe tenues van Velsenoord. Met een enigszins gehavende selectie, want Neal en Marwan niet van de partij, terwijl Louis en Yassine met name nog hard aan het herstel van langdurige blessures werken. Daarnaast nog enkele Curaçao-gangers, die slechts één training in de benen hadden in 2023, dus nog niet wedstrijd fit voor 90 minuten werden bevonden.

De intentie van VVC, om gelijk vol uit de startblokken te komen werd enigszins teniet gedaan door het eigen rommelige en gehaaste spel, waardoor Velsenoord een licht veldoverwicht kon creëren. Dit leidde echter niet tot grote kansen, terwijl wij ons moesten beperken tot de lange bal. Pas halverwege de eerste helft kregen we meer grip en werd het spel ook iets rustiger. De enige échte kans die ik heb genoteerd was van Joes, die goed op snelheid diep werd gestuurd, maar jammer genoeg iets te ver uitkwam, waardoor hij niet gecontroleerd kon afdrukken. De inzet ging dan ook hoog over. Aan de andere kant hoefde Jason eigenlijk alleen in actie te komen bij de corners. De rust brak dan ook aan met een terechte brilstand.

Na rust stond en we iets beter en een mooie aanval bracht Joes weer op snelheid langs zijn tegenstander op rechts, maar de goede en harde voorzet kon net niet door Nima afgerond worden. Even later kwamen wij goed weg toen een aanvaller van de tegenstander de bal keurig op de borst dood legde in onze zestien, maar de bal wild over het doel van Jason joeg.

Het leek er dan ook op dat deze wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen – wat misschien wel een terechte afspiegeling was geweest – maar met nog 10 minuten te spelen kwam er opeens een speler van de Velsenoorders alleen voor Jason en die maakte - helaas voor ons - geen fout. Een achterstand dus met nog 10 minuten te spelen. Het hele arsenaal aan wissels (4 man) werd het veld ingestuurd om het tij te keren, maar echte uitgespeelde kansen kwamen er niet, of het moet een geblokt schot van Donny zijn geweest, vlak voor tijd.

Tja en dan kunnen we iedereen en alles de schuld geven. Inderdaad, het veld was hobbelig en de scheidsrechter floot af en toe verrassend of helemaal niet, maar beide factoren troffen zowel Velsenoord als onszelf, dus kan nooit als excuus worden aangevoerd.

Zo is de hervatting van de competitie op een domper uitgelopen, maar zaak is om ons snel weer te herpakken, want zaterdag ontvangen we Velsen aan de Montreallaan. Dan moeten we er allemaal gewoon weer staan en zorgen dat de drie punten in Nieuw-Vennep blijven.

FC VVC 1 - VELSEN RKVV 1 :: Loon Op Zand

Sportieve groet en tot zaterdag
AJ

FC VELSENOORD - FC VVC uitslag: 1-0

FC VELSENOORD - FC VVC uitslag: 1-0

FC VELSENOORD - FC VVC uitslag: 1-0

FC VELSENOORD - FC VVC uitslag: 1-0

FC VELSENOORD - FC VVC uitslag: 1-0

FC VELSENOORD - FC VVC uitslag: 1-0

FC VELSENOORD - FC VVC uitslag: 1-0

FC VELSENOORD - FC VVC uitslag: 1-0

FC VELSENOORD - FC VVC uitslag: 1-0

FC VELSENOORD - FC VVC uitslag: 1-0