FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

FC VVC VERLIEST VAN ZICHZELF

FC VVC 1 - Jong Hercules 1 uitslag: 1 - 2 (0 - 2)

Natuurlijk zijn er twee nodig om te dansen, dus zonder de bezoekers uit Beverwijk te kort te willen doen,

kunnen we wel stellen dat VVC de beroerdste eerste helft van dit seizoen op de mat heeft gelegd. In geen velden of wegen was een ploeg te zien die duidelijk wilde maken dat er in Nieuw-Vennep niets te halen viel en volop voor het kampioenschap ging.

Met alleen Mike en Yassine geblesseerd beschikten we deze zaterdag dus over een grote selectie en was er een luxeprobleem om een opstelling te maken. Onder het mom van: “never change a winning team”, was de opstelling nagenoeg identiek aan de voorbije weken en beschikken we dus over een bank om “u” tegen te zeggen.

FC VVC tegen Jong-Hercules

Maar alle goede bedoelingen ten spijt kwamen we niet sterk en zeker niet scherp uit de startblokken. Baltempo te laag, weinig beweging zonder bal en geen spirit om de tegenstander onze wil op te leggen. Het kon dan ook niet uitblijven dat Jong Hercules optimaal profiteerde van onze lamlendigheid en al na 7 minuten een voorsprong nam. Het antwoord had na een kwartier al de gelijkmaker kunnen en eigenlijk ook wel moeten betekenen. Nima gaat over rechts goed door tot de achterlijn, geeft panklaar voor op Joes, maar die raakt alleen een hoop lucht en laat de bal voorbij schieten. Niet veel later zette Joes handig zijn man op zij, ging op snelheid richting vijandelijke 16 meter en ziet Donny goed meelopen. Uiteindelijk moest een tegenstander liggend op de doellijn redding brengen op diens inzet. Aan de andere kant moest Neal redding brengen toen er opeens een tegenstander voor hem opdook.Verder dan een kopbal van Emile uit een corner kwamen we voor de rust niet. Sterker nog, balverlies achterin betekende voor rust een verdubbeling van de achterstand.

In de rust een ongebruikelijke, maar terechte donderspeech van onze trainer. Aangezien je geen heel elftal kunt wisselen, bleven Louis, Emile en Robin in de kleedkamer achter en werden Remco, Daan en Tom gebracht. We waren echter nog geen 5 minuten bezig toen enig gerommel in de lucht aanleiding genoeg was voor de scheidsrechter, om naar binnen te gaan.

Toen we weer naar buiten gingen was het moeilijk ballen. Gooide eerst alleen de wind roet in het eten om tot enigszins verzorgd voetbal te komen, de keiharde regen maakte het er voor de 22 spelers niet eenvoudiger op. Normaal is het al moeilijk genoeg om een 0-2 achterstand weg te poetsen, maar onder deze omstandigheden een dubbel nadeel.

Toch kwam VVC beter in het spel, hetgeen in de 52e minuut resulteerde in een schot op doel van Stef, dat een prooi werd van de goalie. Even later liet Donny een verwoestende pegel los, die op de rug/hoofd van een tegenstander uiteen spatte. Na een korte blessurebehandeling kon deze gelukkig verder. Een vrije trap van Donny werd door de wind gedragen en zorgde voor zoveel paniek in de gelederen van Jong Hercules, dat de bal in eigen doel werd gewerkt. Dit moest de opmaat zijn om op jacht te gaan naar de gelijkmaker in de resterende 20 minuten en ondanks de wissels van Kevin voor Donny en Daniel voor Marwan bleven we steken op een 1-2 uitslag.

Hiermee kunnen de titelaspiraties definitief de kast in en moeten we in de resterende wedstrijden een ultieme poging doen om in ieder geval de 2e periode binnen te slepen. Dat zal nog moeilijk genoeg worden, maar zaak is om de koppies snel leeg te maken en fris naar Haarlem te gaan volgende week, waar DSK op ons wacht.

FC VVC 1 - H.V.V. DSK 1 :: Loon op Zand

Sportieve groet
AJ

Foto's gemaakt door Jan Klootwijk