FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

IMPOSANT EERBETOON

FC VVC 1 – Sporting Leiden 1 Uitslag 0 – 3 (0 - 2)

Speciale zaterdag en niet alleen vanwege de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Sporting Leiden. Maar vooral ook vanwege het aangrijpen van deze gelegenheid om een aantal prominente figuren uit de clubgeschiedenis die ons het afgelopen jaar ontvallen zijn, te gedenken.

FCVVC1 SPORTING LEIDEN1

Hiervoor waren nabestaanden uitgenodigd om dit bij te wonen. Natuurlijk werd in het sponsorhome uitvoerig stilgestaan met verhalen, anekdotes en dierbare herinneringen aan Hans van der Plas (Heren van VVC), Arie van Rijn (erelid, secretaris en leider van het eerste van SMS), Teus Griekspoor (vooral vaste supporter en sponsor) en tenslotte Jaap van Steensel (o.a. oud penningmeester van SMS).

De minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd was indrukwekkend. Daarna moest er onder een prachtig najaars temperatuurtje afgetrapt worden. Onze jongens kwamen echter slecht uit de startblokken, want binnen 10 minuten stonden we al op een schier onoverbrugbare 0-2 achterstand. Eerst kon Tom niet anders dan een loeiharde voorzet vanaf rechts in eigen doel werken, waarna Neal blijkbaar bang was de bal achter de lijn te vangen en hem daardoor losliet. De spits van de Leidenaren was er als de kippen bij om de bal definitief achter Neal te jagen.

Op zoek naar de gelijkmaker was het spel vooral te rommelig en onverzorgd, mede door het hoog druk zetten van de opponent. Zoals Jerry terecht opmerkte langs de lijn: “Sporting speelt zoals dat wij graag willen spelen.” En met een marge van twee doelpunten in het voordeel, is dat een stuk makkelijker. Kleine kansjes waren er zeker. Menno reageerde goed op een kort terug gespeelde bal, maar zijn inzet ging naast. Aan de nadere kant moest Neal handelend optreden op een vrije kop-kans van de Leidenaren. Een eindelijk vloeiende aanval over rechts via Dylan en Ruben leverde een prima voorzet op, maar ging voorbij aan medespelers. Ook een schot van Joes kon op slag van rust maar ternauwernood worden gekeerd door de Sporting goalie. Verder was nog vermeldenswaardig dat Laszlo kort daarvoor, tegen een onnodige gele kaart aan liep.

De tweede helft rustiger, verzorgder, maar vooral beter, was het credo! Op jacht naar een aansluitingstreffer dus, maar door (weer) een verkeerde inworp kreeg Leiden de kans de wedsstrijd definitief in het slot te gooien . Gelukkig verzuimden ze dit en in een poging de zaak te forceren werd er nieuw bloed ingebracht. Robin kwam voor de ietwat aangeslagen en op scherp staande Laszlo en even later kwamen Stijn en Set op de flanken voor Joes en Ruben. Kopkansjes waren er voor Kevin, terwijl achterin Remko en Jim vaak handelend moesten ingrijpen. En kom je daardoor iets beter in de wedstrijd, beslist Leiden de wedstrijd definitief door de 0-3 te maken.

Ook het inbrengen van Tim voor Kevin mocht ook zelfs geen eretreffer brengen, waardoor deze competitie in mineur begint. Tom liep nog tegen een gele kaart op, maar verder konden we geen potten meer breken.

De automatismen moeten nog komen en overall was Leiden duidelijk verder in hun ontwikkeling, dan wij op dit moment. Werk aan de winkel dus, maar ondanks dat geldt een aloude wijsheid: “Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat” en dat betekent strijd, passie en vooral bereidheid om voor elkaar te knokken en “vuile” meters te maken. Die knop0 moet echt om.

Volgende week richting Reeuwijk, waar ons ongetwijfeld weer een zware pot te wachten staat, maar met een positieve instelling moet het goedkomen!

Sportieve groet
AJ

 CVC REEUWIJK 1 - FC VVC 1

Bekijk hier de foto's gemaakt door Jan Klootwijk

View the embedded image gallery online at:
https://www.fcvvc.nl/fc-vvc-1/imposant-eerbetoon#sigProId528674d7a6