FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

KICK OFF SELECTIE SEIZOEN 2021-2022

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. Alhoewel al enige weken getraind, vond op 28 augustus de officiële aftrap plaats van het nieuwe seizoen. Hopelijk nu zonder onderbrekingen of vroegtijdig einde, maar met weer volop plezier in het beoefenen en natuurlijk ook aanschouwen van ons geliefde spelletje.

De Technische Staf van FC VVC had er deze keer voor gekozen om de aftrap van het seizoen te laten vergezellen van een hapje en een drankje, een heuse presentatie met de visie voor komend seizoen en natuurlijk sportieve activiteiten, ditmaal op Landgoed de Kleine Vennep aan de Hoofdweg.

De opkomst was goed, maar kan altijd beter. Vooral het feit dat er toch een aantal mensen meenden weg te kunnen blijven, zonder daar melding van te maken richting de staf, was de enige smet op deze happening!

Rond 12 uur werd begonnen met een fantastische lunch, mede mogelijk gemaakt door onze enthousiaste kantine dames Ella en Astrid en Technische Zaken, waarna Rick de visie en speelwijze van onze selectieteams uit de doeken deed. Het beloven pittige competities te worden. Het eerste weer ingedeeld in de bekende klasse 3A in West II belooft wederom een uitdaging te worden. Het tweede ontmoet ook weer oude bekenden in het Amsterdams, terwijl de Onder 23 in de 4e Divisie de borst kan natmaken, tegen allemaal bijzonder aansprekende tegenstanders.

Vervolgens ging het rond 14:00 richting Landgoed de Kleine Vennep van Dirk en Heleen, waar wij deze middag gebruik van mochten maken. Een prima (en vers gemaaid veld) alsmede een heuse hindernisbaan, werd ons deel. Onder leiding van onze heuse docenten sport Kevin en Davy werden een aantal teams gemaakt die in competitie verband de strijd met elkaar aangingen. De mix van gevestigde orde en de nieuwe lichting van de Onder 19, die grotendeels ons nieuwe Onder 23 team gaan bemannen, was mooie om te zien en maakt maar eens duidelijk dat er hard op de deur geklopt gaat worden bij het eerste.

Vooral het feit dat onze selectie vooral bestaat uit “van Nieuw-Vennep, voor Nieuw-Vennep” is een enorme opsteker en met de jeugd die er aan komt, hebben we over aanwas in de selectie niet te klagen.
Afijn, Kevin en Davy hadden diverse sport- en spelvormen uitgezet, alsmede natuurlijk een gang over en door de hindernisbaan, die als uitermate pittig werd ervaren door de meesten! Jerry hield zich als hoofdtrainer voornamelijk bezig met het actief begeleiden van het voetvolley, terwijl de overige stafleden een poging deden de andere spellen in geode banen te leiden.

Na een goede twee uur werd de gang naar de kantine via een avontuurlijke route terug aanvaard en kon er genoten worden van een natje en een droogje. Vooral het feit dat er weer in de kantine, met elkaar een pintje (of pitchertje) kon worden genuttigd was een verademing, waar iedereen al maanden naar had uitgekeken. De sfeer was dan ook opperbest.

Vooral als je dan toeschouwer bent van een fenomeen als Andries, die op zijn blote voeten het hoofdveld vertroetelt als een puppy. Maar eerlijk is eerlijk, het veld ligt er prachtig bij. Klaar voor de eerste thuiswedstrijd voor de beker tegen Rood Wit Zaanstad op 11 september. Het bekertoernooi beging 4 september met een (uit)wedstrijd tegen UNO. De (voorlopig) laatste wedstrijd is uit tegen OSC op 18 september, alvorens de competitie begint op 25 september met een thuiswedstrijd tegen Sporting Leiden.

Het officiële programma werd afgesloten met een BBQ, mede mogelijk gemaakt door:

  • Keurslager Ron Wierda in Hoofddorp met een ruime hoeveelheid heerlijke saté met bemiddeling van Sanne
  • Partytent Nieuw-Vennep, Maarten Buis voor het gebruik van de BBQ.
  • En natuurlijk, last but not least door wederom onze eigen Ella en Astrid!

Rond half negen werd het signaal “einde oefening” gegeven en ging het officieuze gedeelte nog door bij de Bulls, waar wederom een representatief gedeelte van de selectie zich meldde. Hoe laat het precies is geworden weet ik niet, want ondergetekende blies voor die tijd de aftocht. Moe voor voldaan terugkijkend op een fantastische dag.

StartSeizoen