FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

MISÊRE

FC VVC 1 – Lugdunum 1 Uitslag: 0 – 1 (0- 0)

De opponent vandaag kwam uit Leiden en een herinnering leerde ons dat bijna 2 jaar geleden we vlak voor de winterstop een flinke oor wassing hadden gekregen van deze tegenstander (0-9) !!!

Een eerste blik tijdens de warming up leerde ons echter dat ook zij een heel ander team hadden en ook duidelijk een elftal in opbouw zijn. De stand op de ranglijst verklaarde ook een hoop, want bij een overwinning zouden we in punten in ieder geval op gelijke hoogte komen.

Menno op vakantie en de vorige week als gelegenheidspits fungerende Tim op de bank vanwege studie prioriteiten afgelopen week, maar Kevin weer terug in de spits eb verder Robin nog aan het uitzieken zodat het centrale duo wederom door Jim en Daan werd gevormd. Seth startte in plaats van Joes op de rechtervleugel en Donny aan de andere kant.

De wedstrijd begon met een uitermate aftastend Lugdunum dat zelfvertrouwen probeerde te tanken door de bal achterin veelvuldig rond te spelen en het feit dat de lange bal daarna gehanteerd moest worden was vooral de verdienste van ons strijdplan. Na 8 minuten controleerde Dylan de bal knap en zette Kevin in de spits aan het werk. De doorgekopte bal bereikte Seth die helaas voor ons net voor langs mikte.
VVC controleerde in deze fase de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. Tot de 25e minuut, toen een vrije trap van Donny met een mooie krul ingebracht werd. De snoekduik kopbal van Kevin à la van Persie, ging echter net langs de verkeerde kant van de paal. We hadden nog in mineur kunnen gaan rusten als Neal in de 44e minuut geen obstakel was geweest in een moment van onachtzaamheid in de defensie. Maar zijn redding betekende in ieder geval dat we voor het eerst dit seizoen met een 0-0 konden gaan rusten met de overtuiging dat er iets te halen viel vandaag.

Daar werd in de rust dan ook op gehamerd en ongewijzigd verschenen we aan de start van de tweede helft. De weersomstandigheden werden er niet beter op, maar met de regen en vooral wind in de rug, was het devies op jacht te gaan naar de openingsgoal.

Het was echter Lugdunum dat die openingsgoal scoorde. Na een eerste instantie verkeerd beoordeelde lang bal van achteruit, werd Jim eerst met een elleboog tegen het hoofd opzij gezet en rondde de spits af. En daar waar wij in ieder geval aan één overtreding dachten, wees de ietwat warrig leidende scheidsrechter naar de middenstip, ook een consult met de grensrechter ten spijt.

Zo moesten we op jacht naar een gelijkmaker in plaats van de eerste te maken, een duidelijk andere insteek. Joes kwam voor de letterlijk wat aangeslagen Jim en Tim kwam voor Donny om meer en nieuwe aanvallende impulsen te geven. De gelijkmaker kwam bijna toen Seth weer met een schitterende rush op links de bal voor zette en Kevin met een prachtige kopbal de gelijkmaker dacht binnen te knikken. De keeper redde echter fabuleus en tikte de bal uit de hoek over de achterlijn. De scheidsrechter ontnam hem echter zijn “moment of glory” en gaf een achterbal ?!?!?

We zullen het hier dan ook maar bij laten, want uiteindelijk hadden we eerder zelf moeten scoren en de scheidsrechter niet de kans geven zich te onderscheiden. Het spel gaf goede aanknopingspunten en hopelijk valt in de komende wedstrijden het kwartje eens een keer de goede kant op.

Sportieve groet
AJ

FC OEGSTGEEST 1 - FC VVC 1 uit