FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

SAMBA OVERWINT

OSC 1 - FC VVC 1 Uitslag 3 – 1 (0 - 1)

De laatste wedstrijd in de beker kwalificatie, oftewel laatste oefenwedstrijd alvorens op 25 september de competitie ouverture tegen Sporting Leiden aan de Montreallaan plaats vindt.

Er moest gespeeld worden tegen een voor ons volslagen onbekende tegenstander, OSC, spelend op Gemeente Sportpark Ookmeer, voor in Amsterdam. Om half vier pas was de aftrap gepland.

Aangekomen bleek dat er nog geen kleedkamer beschikbaar was en dat we ook genoodzaakt waren om de oranje tenues versneld in te laten vliegen. OSC had namelijk een nieuwe sponsor en heeft nu exact hetzelfde shirt als onze inloopshirts!
Maar goed de reservetenues arriveren en nog geen kleedkamer, dus omkleden op een strook gras naast het kunstgrasveld en tactische tips van Jerry alvorens de warming up kon beginnen.

Ondanks het feit dat de kleedkamers nog niet vrij waren, bood het complex met één (kunstgras)veld wel een gezellige aanblik. Een rokende BBQ naast de kantine, een terras vol met overwegend Portugees sprekende supporters en naar later bleek een eerste elftal dat louter uit Brazilianen bestond.

Nou, dat Zuid-Amerikaanse temperament hebben we zowel in- als buiten veld mee gemaakt. Waar wij dachten dat voetbal een spelletje was voor de voeten, bleek het Sambagevoel bij de opponenten niet louter in de voeten te zitten. De wedsstrijd zelf kenmerkte zich – zoals onze trainer later verduidelijkte – door een energie- en inspiratieloos voetballend VVC, terwijl de tegenstanders juist een overdosis aan inzet ten toon spreidde.

De eerste helft een aantal benauwde momenten voor ons doel, maar het was Menno die de 0-1 op het scorebord bracht en ons, ondanks nog kansen voor ons door onder andere Kevin, met deze lichte voorsprong de rust deed ingaan. Ondanks aanwijzingen en het inpeperen dat meer energie nodig was om een goed resultaat over de streep te trekken, was het initiatief voor OSC.

Het was snel na rust alweer gelijk en misten ze kort daarop eerst nog een penalty, binnen no time was het toch
2-1 voor de nu ontketende Braziliaanse Amsterdammers, of Amsterdamse Brazilianen. Het spel was misschien niet verheffend, maar een tomeloze energie was ons te machtig en toen de score nog eens 3-1 werd vloeiden de nog resterende krachten weg uit de oranjehemden. Nieuw bloed in de vorm van een drietal O-23 jongelingen, (Seth, Stijn en Tim) die overigens heel knap een 2-0 overwinning tegen de leeftijdgenoten van Jonathan hadden geboekt en Daan uit het tweede, kwam er wat meer elan, maar de score kon niet meer bijgesteld worden.

Al met al dus een goede les en iets om mee te nemen in de aanloop naar de comptetitie.

Sportieve groet
AJ

OSC 1 - FC VVC 1

OSC 1 - FC VVC 1

OSC 1 - FC VVC 1