FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

VERLIES MET ENIGE POSTIVITEIT

FC VVC 1 – Be Fair 1 uitslag: 0 – 3 (0 - 2)

Er was blijkbaar een misverstand bij de trouwe volgers over het ontbreken van een verslag van de wedstrijd van vorige week. Edoch, de oplettende lezers, moeten hebben geconstateerd dat er wel een verslag was, het bestond echter uit slechts twee woorden en daarmee was alles dan ook wel gezegd!

FCVVC BEFAIR

Nieuw ronde, nieuwe kansen en een kans om de blamage van vorige week ietwat recht te zetten. Een heerlijk oktoberzonnetje leek de aankondiging te worden van een mooie zaterdagmiddag. Het tweede had heel knap een punt uit Marken mee naar huis genomen na een zinderende 2-2, dus de randvoorwaarden voor een mooi eerherstel waren er. Extra mooi gebaar dat de wedstrijdbal via dochter Karin, werd gesponsord door - ons te vroeg ontvallen trouwe supporter - Teus Griekspoor.

Zoals de uitslag doet vermoeden, is dit niet helemaal gelukt, maar mochten we achteraf constateren dat er gelukkig een enorme werklust is getoond en er in alle opzichten strijd is geleverd. Dat je dan in de eerste helft door twee eigen fouten op een 0-2 achterstand komt is natuurlijk een enorme domper, temeer daar er verder weinig kansen zijn weggeven. Helaas ook weinig gecreëerd, maar anders waren we met een brilstand gaan rusten en meer zicht op een goed resultaat. Maar als en anders zijn de duvels hoeder, de realiteit is harder.

VVC kwam fel uit de startblokken en wilde letterlijk van zich afbijten. Jim moest in de basis starten - Laszlo moest met leisklachten in de warming up afhaken - en liet zich gelijk gelden. Geel was zijn deel al vroeg in de wedstrijd. Door al eerder gememoreerde fouten stonden we echter na een kwartier al met twee goals verschil achter en moest de aansluitingstreffer gezocht worden. Een ingestudeerde vrije trap van Dylan op Seth ketste af op een tegenstander en een andere vrije trap van Dylan verdween snoeihard in het zijnet.
Joes was op rechts eveneens een plaaggeest voor zijn directe tegenstander en kwam er enkele keren goed door. Voorzetten kwamen echter net niet aan, zodat hij het ook maar eens zelf probeerde, helaas ging zijn inzet voor langs. De rust brak dus aan met een 0-2 achterstand en het devies was om druk op de bal te houden, aangezien we wel degelijk in de gaten hadden dat er iets te halen viel.

Remco was op slag van rust geblesseerd geraakt en werd vervangen door Ivar van de O23 selectie, die er al een wedstrijd op had zitten overigens.

Kevin deed zich gelden in het stafschotgebied van de tegenstander, maar trof helaas geen doel. Even later slingerde Dylan weer een knappe voorzet voor het Waddinxveense doel, maar in de kluts verdween de bal naast het doel.
Be Fair liet zich van zijn onsportiefste kant zien een kwartier voor tijd, toen Seth na goed doorgaan bijna een vuistslag te verwerken kreeg. Gelukkig waren zijn reflexen prima, maar de tegenstander kon wel inrukken.
Voor ons het sein om meer aanvallende impulsen te gaan invoeren. Jim eruit en Menno erbij in de spits, maar nog voordat we de wissel op het veld hadden doorgevoerd, viel de 0-3.

Het pleit voor de boys dat evengoed nog jacht werd gemaakt op de aansluiting- dan wel eretreffer. Ook het inbrengen van Stijn voor de aangeslagen Joes bracht geen soelaas en teleurgesteld, maar wel met een veel beter gevoel dan vorige week konden we de kleedkamer opzoeken.
Buiten het tonen van spirit en vechtlust, was het ook prachtig om te zien dat de toekomst van VVC met de nieuwe lichting jeugd in de senioren gewaarborgd lijkt. Met Tim, Seth, Ivar en Stijn hadden we 4 jongens in het veld staan van eerstejaars senioren, die daadwerkelijk hun mannetje staan, zelfs al met een wedstrijd in de benen.

We weten dat het een moeilijk jaar gaat worden - wisten we al toen de indeling bekend werd - maar we zijn het aan een ieder die VVC een warm hart toedraagt, verplicht om er alles aan te doen om resultaten te gaan boeken.
Als het dan niet lukt, moeten we in ieder geval in de spiegel kunnen kijken en weten dat we er alles aan gedaan (en alles voor gelaten hebben) om er op zaterdag te staan!

Volgende week naar Gouda. Een fysiek sterke ploeg, zoveel weten we nog wel van eerdere edities, maar wel met mogelijkheden. Op naar de eerste punten………

Sportieve groet
AJ

GOUDA 1 - FC VVC 1

Bekijk hier de foto's gemaakt door Jan Klootwijk