FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

VOORTVARENDE AFTRAP

SV UNO 1 - FC VVC 1 (Districts Beker KNVB) 1 – 12 (0 - 4)

De eerste wedstrijd waar het echt ergens om ging. Hadden we afgelopen week nog verdienstelijk met 1-2 gewonnen van een Hoofddorp zondag combinatie van 1 en 2, nu moest er voor de beker tegen een andere Hoofddorpse club gespeeld worden.

Ondertussen wisten we dat de O-23 goed uit de competitiestartblokken was gekomen tegen JSV Nieuwegein en met 2-1, een zwaar bevochten overwinning had geboekt. Ook het tweede had een pittige tegenstander in DHSC uit Utrecht (club waar ene Wesley Sneijder en broer Rodney actief zijn?!) en wist in de slotminuten nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen. Kortom, tevreden gezichten langs de lijn in Hoofddorp.

Het was ook een prachtige zaterdag om weer met ons geliefde spelletje bezig te zijn. Zonovergoten en dorstig weer, zo zou ook zeker na afloop blijken, maar man, wat was dat lang geleden!

Bij UNO kampen ze met heel andere problemen. Bij aankomst wist de trainer me te vertellen dat ze met moeite een team bij elkaar konden scharrelen en of we enigszins “lief” voor ze wilden zijn. Echter, het bekertoernooi wordt door onze Technische Staf vooral als warming up gezien, voor het échte werk dat vanaf zaterdag 25 september met een thuiswedstrijd tegen Sporting Leiden begint.

Een lang verhaal kort, het was niet de vraag of we zouden winnen, maar meer met hoeveel en meer nog, hoe we om zouden gaan met het positiespel zoals afgesproken en afgelopen dinsdagavond nog zo goed uitgevoerd.
De eerste goal viel na ongeveer een kwartier spelen. Goudhaantje en aanvoerder Kevin stond op de goede plek om zijn eerste van het dozijn (en zijn half dozijn) binnen te tikken. De ruststand is mij enigszins ontschoten, aangezien ondergetekende in de kantine druk doende was een ice pack voor Ruben te organiseren om een zwelling tegen te gaan. Dus pin me daar niet vast, maar is verder ook niet écht relevant.

Verder pikten Menno, Joes en zelfs Robin (uit een assist van Jim – het centrale verdedigingsduo!!!! - ) hun doelpuntjes mee. De mooiste was echter van Ruben “Gaucho” Guda, die met zijn chocoladebeen de bal van een meter of 20 feilloos in de kruising krulde.

Joes was met een stuk of 5 assists bijzonder waardevol vanaf de zijkant en als we dan een tegenvaller moesten incasseren, was het dat ene doelpuntje tegen, waar Jason weinig aan kon veranderen. Ook de wissels konden nog extra minuten maken, want Seth, Stijn en Tim hadden er bij de O-23 al een pittig wedstrijdje opzitten.

Kortom, tevreden gezichten deze zaterdag en vanzelfsprekend bleef het nog lang onrustig op het terras aan de Montreallaan….

Volgende weeg de eerste wedstrijd thuis tegen Rood-Wit Zaanstad, een onbekende tegenstander, maar die wel met 4-0 verloor van OSC, de derde tegenstander voor de beker op 18 september in Amsterdam Ookmeer.

Daarna het echte werk, maar u bent altijd welkom om onze boys aan te komen moedigen, eindelijk mogen we weer!

Sportieve groet
AJ