FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

VVC VERLIEST VAN ZICHZELF

SV Gouda 1 - FC VVC 1 uitslag: 2 – 0 (2 - 0)

Zoals de titel al doet vermoeden hebben we vandaag niet van Gouda verloren, maar van onszelf. Het had een mooie middag kunnen worden, want Donny startte na een half jaar revalidatie weer in de basis op linksachter en ook Daniël was weer van de partij, maar dan als wissel.

SVGOUDA - FCVVC

Met een op de training uitvoerig geoefende variant met Menno en Kevin in de spits en Joes daar gelijk achter werd aangetreden tegen het eveneens nog puntloze Gouda. De start van onze boys was voortvarend, want al na 3 minuten ging Menno goed door en wist op de achterlijn de bal voor te gooien, over de keeper heen. Tim had de bal voor het inknikken, maar schampte de bal, een 100% kans, maar helaas.

Even later stuurde Jim van achteruit Stef alleen op de keeper af, maar de lob ging over. Binnen 5 minuten twee zulke kansen, deed de hoop opleven dat we eindelijk eens uit de dip zouden komen, maar zoals zo vaak kwamen we bedrogen uit. Een verkeerde bal terug werd opgepikt door Gouda en schitterend achter de kansloze Neal geschoten. Toen vlak voor rust Jim nogal hardhandig ingreep betekende de terecht toegekende strafschop de nekslag, want de koppies gingen nog verder naar beneden.

Alle pogingen ten spijt om in de rust de zaak weer op te laden en de stemming erin te krijgen waren aan dovemans oren bestemd. Ook de wissels , Daniël en Robin voor de beiden met geel bestrafte Jim en Donny, brachten geen soelaas.

Heel veel verder dan een kans voor Menno, die oog in oog met de Goudse keeper hoog over schoot kwamen we niet. Seth werd nog gebracht voor Tim, maar we bleven achter de feiten aanlopen.

Als we dan iets positiefs mogen melden, dan is het wel dat we de eerste 10-15 minuten met enorm veel overtuiging en conform afspraken de tegenstander bestreden, maar dat de mentale weerbaarheid zeker een verbeterpuntje is naar de komende wedstrijden toe….

Volgende week wederom uit naar Alphia, laten we dan de lijn van het eerste kwartier proberen te door te trekken.

Sportieve groet
AJ

APHIA 1 - FC VVC 1