FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

VVC WEER AAN KOP

FC VVC 1 - SV Overbos 1 Uitslag: 3 - 0 (2 - 0)

Laat ik dit verslag beginnen net de familie van Zandwijk heel veel sterkte en Ronald (vader van Donny) in het bijzonder heel veel beterschap wensen, namens alles en iedereen bij FC VVC en dan met name vanuit de selectie. We hopen je snel weer langs de lijn te mogen begroeten, want Donny is on fire!

Vandaag één van de weinige wedstrijden in 4B die wel doorgang vonden. Parkstad tegen Hoofddorp, was samen met nog drie andere wedstrijden afgelast vanwege de terreingesteldheid, terwijl aan de Montreallaan een prima bespeelbaar hoofdveld lag. Tegenstander Overbos wel bekend en we weten nog maar al te goed hoe we in Hoofddorp een prima eerste helft speelden, maar vergaten de score omhoog te tillen, nadat we redelijk snel op een voorsprong waren gekomen. Net na rust de marge uitbreiden naar twee doelpunten en dan toch tegen 10 man van Overbos in de verdrukking komen met een benauwde 2-3 overwinning tot gevolg.

Vandaag een lekker winterzonnetje en zoals gezegd een hobbelig, maar prima bespeelbaar hoofdveld. De opstelling nagenoeg hetzelfde als vorige week, al moest nu ook Tom verstek laten gaan wegens werkzaamheden, waardoor Donny verhuisde naar de linkshalf positie en Marwan vanaf linksbuiten begon. Brian startte voor het eerst dit seizoen in de basis op 10. Dylan completeert vanzelfsprekend het middenveld als controleur, vandaag met de punt naar achteren. Door de afgelasting van de wedstrijd van de O-23 tegen DIOS, konden we over een frisse Seth, Dino en Ivar beschikken als wissels, naast Daan en Yassine.

Na een aftastend begin was de eerste grote kans van de wedstrijd na een minuut of zes, toen Brian Marco aanspeelde. En hoewel met de rug naar het doel, wist Marco snel te draaien en de bal tegen de buitenkant van de paal te schieten. Vijf minuten later was het wel raak, toen Joes weer eens op avontuur ging op rechts en werd de eerste voorzet nog gekeerd, de rebound van Joes belandde precies op maat voor Donny, die beheerst de 1-0 aantekende. In de 20e minuut wilde Brian Joes weer op rechts wegsteken, maar de keeper zat er tussen. Deze raakt de bal echter niet goed en zo kon Nima listig vanaf een meter of 30 de bal over diezelfde keeper heen plaatsen. Ondanks wat grabbelwerk van de goalie betekende dit de 2-0 voorsprong. Een prachtige aanval via veel schijven bracht Marwan aan de achterlijn, waarbij Marco achter het standbeen om probeerde te Hoofddorpse keeper te verschalken, maar deze kreeg hulp van - wederom - de paal.

Het laatste kwartier van de eerste helft verliep rommelig en zonder goed te spelen, hoefde VVC niet meer dan een schotje van Overbos als grootste kans, toe te staan. Het enige vermeldenswaardige was nog een opstootje na een vervelende overtreding op Donny, hetgeen hemzelf en zijn tegenstander een gele kaart opleverde. Op slag van rust, schoot Dylan vanaf rand strafschopgebied een vrije trap weliswaar nog om de muur, maar recht in de handen van de keeper.

In de rust het bekende devies van snel de wedstrijd in het slot gooien door een derde treffer te scoren en beslist geen aansluitingstreffer toe te staan. Louis bleef in de kleedkamer achter ten faveure van Daan.

VVC begint rommelig en laat Overbos het initiatief en is in de omschakeling vooreerst via Marwan gevaarlijk. Toch krijgt Overbos een prima schietkans, waarbij Neil zich volledig moet strekken om de bal corner te tikken. Halverwege de tweede helft is Joes alleen op avontuur en omspeelt twee man, maar komt uit voor zijn linkerbeen, wat duidelijk kracht mist om de Overbos keeper in verlegenheid te brengen.

Met nog een minuut of twintig te spelen wordt besloten vers bloed in te brengen. Eerst Dino voor Brian (die hiermee zijn debuut in de hoofdmacht maakte) en even later Seth voor Joes, om zowel meer controle op het middenveld te creëren alsook op de flank extra verdedigende arbeid te genereren.

Daarmee werd de controle terug gewonnen en nadat Yassine nog gebracht werd voor Marwan, was het vlak voor tijd dan uiteindelijk wel de definitieve beslissing. Donny wordt op links diep gestuurd en heeft onderweg al gezien dat Seth in het midden meesprint. De voorzet op maat en de afwerking dito, waardoor de eindstand op 3-0 werd bepaald. Kort hierop floot de voortreffelijk leidende scheidsrechter Bergkamp voor het einde.

Kortom, een misschien zakelijke, maar wel prima overwinning, waarbij ook nog eens de nul werd gehouden en we door de afgelastingen weer (al dan niet tijdelijk) de koppositie van Hoofddorp overnemen.

Volgende week uit naar VVH/Velserbroek in Haarlem Noord, dus zaak om de ingezette weg te vervolgen en drie punten mee naar Nieuw-Vennep te nemen, om de druk op de ketel t houden.

VVH/Velserbroek 1 - FC VVC 1 :: Loon op Zand

Tot volgende week

Sportieve groet
AJ