FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

WEER GEEN GELUK

Oegstgeest 1 – FC VVC 1 UITSLAG: 2 - 1 (1 – 1)

Op een wat druilerige dag moesten we deze dag aantreden in Oegstgeest tegen de plaatselijke FC.

FC OESTGEEST 1 -  FC VVC 1

Dat het een lastige wedstrijd zou worden stond al vast want Oegstgeest stond in de ranglijst op de tweede plek.

VVC begon voortvarend en dat resulteerde in een knalhard schot dat uiteen spatte op het aluminium. Ook een cross genomen vrije trap van Donny ging net voorlangs zonder dat een VVC speler de bal kon beroeren. Een slim genomen vrije trap van Daan, ietwat gedragen door de wind, bracht verandering in de stand. Van net voorbij de middenlijn zeilde de bal achter de keeper van Oegstgeest. Een heerlijke opsteker voor onze boys.

In de 28ste minuut kreeg Oegstgeest een vrije trap op 18 meter van onze goal. Gelukkig voor Neal en onze prima spelende verdediging vloog de bal enkele meters over.

Na een goed offensief van Oegstgeest hielden we stand en de voorsprong vasthouden tot de rust was ook het devies. Door de vele overtredingen aan beide kanten kreeg de thuisploeg diep in blessuretijd nog een corner. Deze vloog over onze verdediging en werd met een beheerste volley over Neal heen getikt en stond de 1-1 op het bord. Een domper voor VVC want na het nemen van de aftrap werd gelijk voor rust gefloten.

Na de thee en lekkere warme dekens voor de bankzitters kreeg Seth vanuit het niets een grote kans , maar helaas stond het vizier niet scherp en ging de bal over de Oegstgeest goalie.

Oegstgeest kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en VVC moest zich meer op meer focussen op de verdedigende taken. Daan, Laszlo, Remco en Daniël hielden gelukkig prima stand en moesten we zelf Remco achter de boarding vandaan halen na een stevig duel.

Na een harde tackle kreeg Oegstgeest de gele kaart en de vrije trap die daaruit volgde kon helaas niet door Kevin verzilverd worden. In de 58ste minuut werd de leeg gespeelde Kevin en Remco gewisseld voor de verse krachten Joes en Roy. Donny schoof hierdoor terug naar de backpositie.

Onze krachten zag je langzaam wegvloeien en onze tegenstander werd steeds sterker. Aangeslagen Donny werd vervangen door Ivar en ook Daniel moest geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Stijn.

Zoals meerder keren dit seizoen zat het geluk niet aan onze zijde en kwam Oegstgeest na een klutsbal in onze 16 op voorsprong. De laatste 3 minuten van de wedstrijd waren te kort om er nog een offensief in te gooien en moest Dylan tot overmaat van ramp ook het veld nog verlaten met een rode kaart.

Het positieve van de wedstrijd is dat we absoluut niet de mindere hoeven zijn en met iets meer geluk de komende wedstrijden toch wat punten kunnen vergaren om van de hatelijke laatste plaats af te komen. Als we voor elkaar blijven knokken moet dat toch lukken

Een vervanger

FC VVC - RKSV BLAUW ZWART