FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

WEER NET NIET

FC VVC 1 – Blauw-Zwart 1  uitslag: 1 - 2  (1 – 1)

Je vraagt je af wanneer het kwartje nu een keer de goede kant opvalt. Tenslotte kun je best wel eens een keertje pech hebben, maar dit wordt een beetje teveel van het goede, of slechte, liever gezegd.

Na een weekendje vrij vanwege het feit dat wij noch beker-, noch inhaalverplichtingen hadden, moest vandaag het Wassenaarse Blauw-Zwart tegemoet getreden worden. Door 2 coronagevallen, enkele geblesseerden en de schorsing van Dylan, was het weer heftig puzzelen om in ieder geval een elftal op de been te brengen, aangevuld met wissels die er in het tweede al een wedstrijd op hadden zitten. Geen ideaal scenario dus, maar daar hebben we mee te dealen en deden dat verrassend goed, al was de eindstand natuurlijk een enorme teleurstelling!

Blauw-Zwart begon enthousiast en drukte VVC ver terug op eigen helft, zonder echt gevaar voor Neal op te leveren. Ivar startte als 18 jarige voor het eerst in de basis, naast Daan die zich in enkele weken ontpopt heeft tot een volwaardig eerste elftal speler. Ze hielden de Blauw-Zwarten (voor deze gelegenheid overigens in het wit spelend) ver van het doel, zodat wij voor de eerste echt gevaarlijk konden worden door Stijn, die probeerde de keeper in de korte hoek te verschalken. Even later was het weer Stijn, die na een vloeiende aanval kon uithalen, echter onnauwkeurig. Na twintig minuten was het dan wel raak. Een voorzet werd door Kevin keurig doorgekopt, waarna Robin met een listig hakje, Stef in staat stelde te scoren. Een aanval uit het boekje en een 1-0 voorsprong. Ook wel lekker.

Het heeft niet lang mogen duren, want of nog nagenietend van de goal, en geholpen door een onbestrafte duw op onze verdediger scoorde Blauw-Zwart binnen twee minuten de gelijkmaker. We kregen nog een paar kleinere kansen om weer op voorsprong te komen, maar mochten ook de handen dichtknijpen dat een Blauw=Zwart speler vrij voor Neal, de bal compleet mistte en daardoor een unieke scoringskans om zeep hielp.

Op slag van rust kregen wij op de rand van de 16 nog een vrije trap te nemen. Daan ontfermde zich over de bal en schoot snoeihard langs de muur. De keeper pareerde echter de bal waarna Robin de bal toch nog tot goal promoveerde. Echter was dit vanuit buitenspel positie en ging deze opsteker op slag van rust niet door. Achteraf hoorden wij van toeschouwers in de kantine, dat dit een terechte annulering betrof…..

Goed, 1-1 met de rust. Een stand waar mee te leven viel, al hadden we stiekem toch op meer gehoopt. Dat moest dan de tweede helft maar gebeuren. Echter de tweede helft was misschien net zo triest als het grauwe weer en tot overmaat van ramp scoorden de gasten ook nog eens in de 75e minuut en was de misère compleet. Welke aanpassingen we ook nog pleegden om verdere aanvallende impulsen te creëren, het mocht niet baten en zo werd ook de 7e nederlaag een feit.

Wel de laatste drie wedstrijden met het kleinst mogelijke verschil en onderling weinig krachtsverschil, zodat de vraag gerechtvaardigd lijkt, wanneer dat kwartje dan eens de goede kant opvalt. Volgende week in ieder geval een loodzware klus tegen- en in Oudewater, Onbetwiste en ongeslagen koploper, dus een absolute uitdaging. Echter met de instelling zit het goed en als de jonkies zich – al dan niet noodgedwongen – zo blijven ontwikkelen zoals ook Ivar vandaag liet zien, dan moet het een keer gaan lukken….

Sportieve groet,
AJ

FC OUDEWATER 1 - FC VVC 1