FC VVC Zaterdag 1 - Seizoen 2022-2023

ZAKELIJKE OVERWINNING

FC VVC 1 – Rood-Wit Zaanstad 1 Uitslag 5 – 1 (3 - 1)

Het was weer gezellig druk langs de lijn afgelopen zaterdag. De eerste thuiswedstrijd tegen een onbekende tegenstander uit de 4e klasse.

Vooraf werd al gememoreerd dat het jammer is, dat we niet meer gelijkwaardige tegenstanders treffen om onze plaats te weten, als het echte werk over twee weken begint. Maar het is wat het is en mede door blessures en vakantiegangers, was het een grote puzzel om de drie selectieteams compleet te krijgen. Zo moest het tweede met precies 11 man naar Amstelveen Heemraad en ondanks dat de precies op tijd speelgerechtigde John er 5 om de oren had gekregen, toch een verdienstelijke pot gekeept!

De Onder 23 ging nipt onderuit bij Vriendenschaar door een makkelijk gegeven penalty in “the dying seconds” van de wedstrijd, maar legde wel weer een goede pot op de mat in deze zware competitie.

Het eerste dan, trad aan tegen een volslagen onbekende tegenstander uit de Zaan en het enige bekende was dat de uitslag tegen OSC vorige 0-4 voor de Amsterdammers was. Kortom spelen vanuit de discipline en houden aan de vooraf uitgelegde afspraken was het devies, zodat er automatismen zouden moeten ontstaan. Door de afwezigheid van een aantal basisspelers leek dit een utopie, maar vooral het eerste half uur werd alles precies contra uitgevoerd met de afspraken. Dat resulteerde dan ook in een slordige 0-1 achterstand na een kwartier, waarbij we wel een overwicht hadden, maar geen kansen wisten te creëren.

Uit een afgeslagen corner schoot Bas heel knap van een meter of 20 de gelijkmaker achter de verbouwereerde Zaanse doelman en het was de opmaat naar een iets betere fase waarin wie anders dan Kevin en Menno zorgden voor een 3-1 voorsprong met de rust.

De tweede helft bracht wel gelijk kansen, maar die waren vooralsnog niet aan VVC besteed. Erg slordig, of onzorgvuldig in de afwerking kregen de bezoekers nog bijna de kans op een aansluitingstreffer in één van de spaarzame aanvallen. Neal was echter attent…Overigens moet gezegd worden, dat de sluitpost aan Zaanse kant zich ook niet onbetuigd liet en enkele zekere doelpuntkansen van ons om zeep hielp.

De eindstand werd op 5-1 bepaald door een inkoppertje van Kevin en een prachtige pegel van afstand van Ruben, die door het “zwabberen” de keeper kansloos liet.

Andermaal een overwinning waar weinig op af te dingen viel en natuurlijk speel je tegen sterkere tegenstanders ook anders, maar het zal echt beter moeten om met het nodige vertrouwen de competitie tegemoet te treden. Volgende week om 15:30 tegen OSC op Sportpark Amsterdam Ookmeer, als laatste in de beker-trilogie en dan kan het echte werk beginnen.

Sportieve groet
AJ