VVC wint na spelonderbreking de tweede bekerwedstrijd

SDZ JO19-1  -  VVC JO19-1

Na vorige week onnodig verlies te hebben geleden stond voor vandaag de uitwedstrijd tegen het lastige SDZ uit Amsterdam op het programma, vanwege een aantal afzeggingen en tekort aan spelers bij de selectie mocht Julian bij het tweede aansluiten, en waren Jaouad, Joost , Nick en Donavan afwezig. De wedstrijd begon zoals verwacht een kwartier later omdat de wedstrijd voor ons ook was uitgelopen, des al niet te min werd vol goede moed aan de wedstrijd begonnen.

In het begin was het nog een beetje aftasten van beide kanten waarbij SDZ met een twee spitsen systeem begon, gelukkig hebben we binnen het team een aantal spelers die dit dan gelijk zien en dan is het mooi om te zien dat de spelers dit dan zelf oppakken hoe ze hier mee om gaan .

De verdediging bestaande uit Martijn, Morris, Maurits, Tom en Jan Paul handelde dan ook goed door één speler door te schuiven om zo ons middenveld bestaande uit Miquel, Roy en Sander te ondersteunen.
Hierdoor kreeg SDZ het vrij moeilijk en kregen onze jongens veel meer de bovenhand en creëerden wij ook menige kans door vanuit de gesloten opbouw onze spitsen Ryan op rechts en Rick op links aan te spelen, waarbij Marco regel matig een aanspeelpunt was maar door te een kort aan spelritme ( langdurige blessure) duurde de aannames vaak net even te lang zodat we tot aan de 23ste minuut nog geen doelpunt hadden gescoord terwijl gezien het spel het wel een paar doelpunten hadden mogen opleveren.

Nadat Ryan al twee keer de paal had geraakt was het Marco die in deze fase wel attent reageerde en de 0-1 liet aantekenen met een bekeken schuiver.
SDZ stapte over na een 4;3;3 systeem we kregen het iets lastiger omdat het vanuit de positie voetballen voor een aantal spelers lastiger werd, maar door goed optreden van Morris bleef het tot aan de 35ste minuut deze stand , in de 36ste minuut werd Ryan na een mooie loop actie door de keper getorpedeerd en de goed leidende scheidsrechter van vandaag kon niets anders als ons een penalty toekennen die de eerste keer te slap werd ingeschoten door Sander, maar door foutief bewegen van de keper moest deze worden overgenomen en deed Sander het wel goed en tekende de 0-2 aan.

Onze spelers werden een beetje te makkelijk en vergaten hun taken mede hierdoor kwam SDZ in de 43ste minuut geheel onnodig terug naar 1-2.

De tweede helft werd begonnen met Javier voor Marco en Karn voor Miquel en Dion voor Morris waarbij Sander de aanvoerder werd, op basis van de eerste helft mochten we deze wedstrijd niet verliezen, echter SDZ wilde er echt alles aan doen om te winnen en langzamerhand kregen zij ook steeds meer de overhand.

In de rust hadden we met elkaar afgesproken om rustig te blijven en het compliment mag dan ook gemaakt worden naar de ploeg dat ze dat prima gedaan hebben.

In de 60ste minuut werd Roy vervangen door Joep en kort hierna Rick vervangen door Lorenzo kort hierna ontstond er enige irritatie bij de spelers van SDZ .

De scheidsrechter die een prima wedstrijd floot was genoodzaakt om een speler van SDZ na een overtreding twee keer geel te geven, hun coach die de aanleiding en slecht voorbeeld was hoe je je als coach ondanks alle emotie die er kan zijn niet moet gedragen werd verzocht het speelveld te verlaten , hij weigerde waardoor de scheidsrechter genoodzaakt werd de wedstrijd tijdelijk te staken.

Wij waren ervan uitgegaan dat de scheidsrechter hem in zijn geheel wilde staken gezien zijn uitleg ,hierdoor waren er al een aantal spelers gaan douchen, maar we werden vriendelijk verzocht om tegen de beloning dat iedere speler van VVC een drankje van de SDZ voorzitter zou krijgen als we de wedstrijd uit zouden spelen, dit laatste is dan ook gebeurt.

Na dit incident werd er verder gevoetbald waarbij gezegd moet worden dat SDZ meer inzet toonde en dat wij een behoorlijk tijd nodig hadden om het spel zoals het in de eerste helft was weer op te kunnen te pikken met name de duels op het middenveld werden niet altijd gewonnen het speelveld werd te groot gehouden en als dan de omschakeling te langzaam gaat dan kan het gebeuren dat de verdediging tegen een overtal komt te staan, maar we kregen evengoed nog een paar goede kansen waarbij net de verkeerde keuzes werden gemaakt door Javier ,Ryan en Karn. In het slot van de wedstrijd kregen wij het nog even lastig maar Dion en zijn verdedigers hielden goed stand waardoor er geen verdere doelpunten vielen en de eindstand dan ook 1-2 bleef in ons voordeel.

Volgende week de derde bekerwedstrijd uit bij UVV.

Tot de volgende keer.
Groet Andries