VVC JO10-2: energietekort zuidoost Europa treft ook JO10-2

7 maart 2018: DWS JO10-1 - VVC JO10-2 uitslag 2 - 5

Van onze verslaggever

Amsterdam, 7 maart 2018
Ook de JO10-2 van de Nieuw-Vennepse voetbalclub FC VVC is getroffen door het energietekort in zuidoost Europa. Waar wij eerder melden dat dit energietekort uitsluitend invloed heeft op gevoelige digitale klokken zoals in magnetrons, is gebleken dat in de omgeving van Amsterdam Sloterdijk ook de timers op mobiele apparaten worden beïnvloed door deze storing. Het effect op deze apparaten lijkt echter groter dan de 5 minuten zoals eerder geconstateerd. Tot tweemaal aan toe is de timer op een periode van 25 minuten ca. 10 minuten achter gaan lopen. Wel lijkt het erop dat deze storing zich uitsluitend manifesteert als het mobiele apparaat zich tussen 4 witte lijnen en binnen een straal van ca 10 meter van een rond voorwerp bevindt. De energieleverancier heeft ons bevestigd dat zich op dit moment slechts één dergelijk geval heeft voorgedaan en dat alles in het werk wordt gesteld om het probleem op te lossen.

Lees meer...

VVC JO10-2: gevochten als Vennepse leeuwen….

10 februari 2018: VVC JO10-2 - Buitenveldert sc. JO10-2 uitslag 3 - 3 (2 - 3)

Na de winterstop mag het tweede O10-team van VVC weer aantreden in de eerste wedstrijd voor het voorjaarsseizoen. Ook dit halfjaar zal de JO10-2 uitkomen in de hoofdklasse en eerlijk is eerlijk er zijn best wel even wat kriebels wanneer we ons vanochtend aan het opmaken zijn voor de wedstrijd. Het najaarsseizoen van de JO10-2 is zwaar geweest. Door de sterke tegenstanders is het team niet in staat geweest om veel overwinningen op te tekenen. Ook de voorbereidingen naar deze eerste wedstrijd in de competitie zijn met wisselend succes verlopen. Van een 6-3 overwinning tegen Pancratius JO10-2 tot vorige week een verliespotje tegen RKDES, waarbij de toppers met een 0-16 naar huis zijn gestuurd. Het team heeft het zwaar gehad de laatste tijd, er was frustratie en teleurstelling zichtbaar op het veld. Het vertrouwen binnen het team was aardig gedaald…

Lees meer...

VVC JO10-2: Ja is het nieuwe nee….

2 december 2017: VVC JO10-2 - Onze Gezellen JO10-1 uitslag 1 – 5 (0 – 2)

Hoewel de wedstrijd tegen de nummer 1 eigenlijk tegen de verhoudingen in werd verloren, mogen de mannen en vrouw zich deze week opmaken voor de wedstrijd tegen Onze Gezellen JO10-1. Een team dat het deze competitie ook goed heeft gedaan en meedraait in de top 3.

De trainingen van afgelopen week zijn afgestemd op één op één duels, overspel, schiettechniek en conditietraining. De trainers worden met de week fanatieker en zijn en blijven onverminderd positief over de ontwikkelingen die de spelers doormaken en de mate waarin het team steeds meer tot elkaar komt. Dit wordt eigenlijk door iedereen opgemerkt, de uitdaging is nu om het team een hele wedstrijd als eenheid te laten voetballen. De reeks met tegenslagen gaat de spelers niet in de koude kleren zitten en bij tegenslag loopt het team de kans om het koppie te laten hangen. Maar goed…zover is het nog niet.

Zaterdagochtend om 8.30u staat de wedstrijd op de velden van VVC op het programma. De spelers verzamelen vroeg en Jamil neemt de toppers mee op sleeptouw. Om 8.15u lopen de spelers het witte veld op om warm te lopen. Er is veel discipline en hoewel het veld glad is en de bal daardoor minder grip heeft op het veld, gaan de passingsoefeningen heel erg goed. Bij alle spelers is te zien dat ze allemaal beschikken over heel goed balgevoel en goede techniek. Ballen worden (ondanks de waarschuwingen van Jamil) hard ingespeeld, maar iedereen houdt de bal echt prima onder controle.

Onze Gezellen komen iets later het veld op om zich op te maken voor deze wedstrijd en om 8.30u mogen deze voetballertjes uit Haarlem aftrappen. We zien dat de Vennepse talenten direct scherp zijn en het spitsenduo Milan en Jari jagen direct kort op de bal. De tegenstanders komen op dit moment niet aan opbouwen toe en de bal wordt richting de helft van VVC getrapt, waar de achterhoede met Daan, Mike en Michiel prima opvangt. Björn als mid-mid zorgt voor de aansluiting.

Door het pressievoetbal dat wordt gespeeld door VVC nemen onze talenten snel het initiatief en in de eerste minuut is er al de eerste kans, helaas, net mis. VVC blijft het initiatief behouden en JAAAAAA….nee, ook de tweede kans gaat rakelings naast. Geweldig om te zien hoe lekker dit team aan het draaien is. Onze Gezellen komt niet aan voetballen toe. Er wordt door alle spelers van VVC actief gevoetbald en alle posities zijn en blijven goed bezet.

Weer probeert Onze Gezellen eruit te komen, maar door goed verdedigend voetbal van zowel de voorhoede die vroeg stoort als de verdediging en het middenveld mag VVC weer gaan opbouwen. We zien dat de technische begaafde spelers geen enkele last hebben van het gladde veld en JAAAAAA…nee, ook de derde inzet treft geen doel. JAAAAAA….nee, nummer 4 mist ook het doel. De keeper van Onze Gezellen staat een goede wedstrijd te keepen, maar laat de bal soms nog wel los. Toch lukt het niet om de bal tegen de touwen te krijgen.

Dan één uitbraak, de eerste keer dat Onze Gezellen in de buurt komen bij Duco is het dan toch raak voor de tegenstander en kijkt VVC tegen een 0-1 achterstand aan. Inmiddels zijn Jayesh (achterin), Rayane (mid-mid) en Gigi (linksvoor) ook in het veld gekomen en hoewel er veldoverwicht is voor VVC lukt het maar niet om de bal in het doel te krijgen. Wanneer Rayane wordt aangespeeld, maakt een van de Haarlemse spelers een, laten we het maar een nuttige overtreding noemen. De bal wordt klaargelegd en Michiel neemt. Met veel gevoel schiet hij de bal op het goal van de tegenstander… JAAAAAA….nee, lat! Het mag gewoon echt niet en deze gelijkmaker zou echt het verschil kunnen maken.

Door al deze tegenslag zien we de wedstrijd toch een beetje kantelen en komen onze toppertjes vlak voor rust op een 0-2 achterstand. Balen!

De tweede helft laat een ander beeld zien. Waar VVC in de eerste helft het overwicht had, lijkt het alsof het geloof in een goede afloop de tweede helft een beetje wegebt. In het begin wordt er nog wel redelijk gevoetbald, maar als de 0-3 valt nemen de irritaties in het veld toe. Het team functioneert niet meer als een team en de spelers lopen één voor één in hun eigen valkuil. Na de 0-4 zien we huilende spelers op het veld. De energie is weg, hoewel er toch nog wel geprobeerd wordt om iets te doen. Dan de 0-5, het wordt niet veel beter. Uiteindelijk volgt er toch nog een aanval van VVC die leidt tot een corner. Via een leip balletje van Jayesh, valt de bal bij de tweede paal, de keeper ligt ervoor er zijn benen van spelers van Onze Gezellen, we hebben Gigi, Rayane, de paal, de lijn, het net en een stuk kunstgras en dan uiteindelijk gaat de bal er toch in. De eer is gered en dan is het direct afgelopen.

Duco hebben we nog niet genoemd in dit verslag, maar deze topper heeft vandaag ook weer een prachtige partij staan keepen. Met katachtige reacties heeft dit talent een aantal doelkansen verijdeld. Helemaal goed.

De eerste helft heb ik staan genieten langs de kant. Het team groeit en dat is te zien. Net als vorige week had de tegenstander de eerste helft voetballend niets te vertellen en via twee, eerlijk is eerlijk, goed uitgespeelde counters komt VVC onfortuinlijk op achterstand, terwijl de kansen om de eerste helft al met 3-0 voor te staan er echt wel waren. De tweede helft speelde VVC eigenlijk vooral tegen zichzelf en dat heeft Onze Gezellen goed benut. Jammer…

Verbazingwekkend hoe dan de sfeer in de kleedkamer toch weer is. Om even lekker op temperatuur te kunnen komen stappen de mannen onder de douche, Milan, Michiel, Mike en Björn kunnen zich nog even heerlijk uitleven. Wanneer Milan dan (als laatste!) onder de douche vandaag komt krijg ik een lesje 9-jarige logica. Er wordt gespeeld en lol getrapt en in ieder geval niet echt afgedroogd. Als ik dan Milan vraag of hij zich wel even goed afdroogt, antwoordt deze kleine topper…ja hoor. Uit de andere hoek van de kleedkamer hoor ik dan Michiel…, “nou niet dus…, altijd als ik ja zeg, dan is het gewoon nee, toch Milan…” Hopsa, zo werkt dat dus. Wij hoeven ons nu in ieder geval niet meer te laten verrassen, ja is het nieuwe nee.

En natuurlijk vergeet ik de ouders niet in mijn verslag. Alle lof gaat vandaag ook uit naar de ouders van de JO10-2 die met verve de kantinedienst hebben vervuld. Ondanks de drukte rondom Sinterklaas, de extra aanbiedingen en de voetbalpieten liep het allemaal op rolletjes, tenminste… bijna allemaal. Zoals bij een goede Sinterklaas hoort gaan er sommige dingen fout, zo ook nu.

Er was een open brug voor de PIN-piet, dat werkte dus vanochtend even niet…

Volgende week de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie bij en tegen ODIN 59. ODIN draait mee in de middenmoot. Hoe lekker zou het zijn als VVC deze laatste partij met winst weet af te sluiten. Komende week maar weer onze rituele dansen doen, oude geluksonderbroeken verbranden en elke avond een aai over je voetbalschoenen.

Tot volgende week…
rn