VVC JO10-2: De competitie is van start…

30 september 2017: VVC JO10-2 - UNO JO10-1: 5 - 7 (4 - 3)

De competitie is al weer twee weken bezig voor de VVC JO10-2. Vandaag een korte terugblik op de voorbereidingen en de eerste twee wedstrijden.

vvc uno

We beginnen met de oefenwedstrijd op de onstuimige woensdag 13 september.Ondanks de code oranje vindt deze wedstrijd gewoon doorgang, na 16.00u wordt het weer ook rustiger en is er geen vuiltje aan de lucht, lekker voetballen dus…

Om 16.30u (uitermate handig tijdstip voor werkende ouders) verzamelen onze toppertjes in Badhoevedorp om een partijtje te spelen tegen de JO10-2 van Pancratius. Leuk om hier weer eens te komen, in een ver verleden heeft uw redacteur ook een seizoentje mogen meedraaien in een bierelftal. Maar goed, we leven in het hier en nu en na een korte voorbereiding in de kleedkamer door gelegenheidscoach Armand verzamelt VVC zich op het kunstgras van veld 5. Dit is het derde wedstrijdje dat de Vennepse JO10-2 in de bekende samenstelling met Duco, Mike, Michiel, Milan, Jayesh, Rayane, Björn, Jari en Gigi speelt. Daan is er vandaag niet bij in verband met andere verplichtingen.
VVC begint dit oefenpotje sterk met een 0-4 overwinning met doelpunten van Gigi, Milan, Jayesh en Michiel. Eigenlijk de hele wedstrijd wordt er door het team goed gevoetbald, dat beloofd dus wat voor de eerste wedstrijd in de najaarscompetitie die gepland staat op 23 september in en tegen Bloemendaal.

Zaterdag 23 september 2017: FC Bloemendaal JO10-2 - FC VVC JO10-2
’s Morgens vertrekken we op tijd richting Bloemendaal. Na een prachtige rit slingerend door de duinen komen we rond 8.00u alle spelers weer tegen aan de Bergweg 5 in Bloemendaal. Even verzamelen in de kantine en dan richting de kleedkamer. In de kleedkamer neemt coach Daan het plan voor de wedstrijd door met de spelers, het belangrijkste is dat er goed gesproken en gecoacht wordt in het team.

Om 8.30u klinkt het fluitsignaal en mag VVC aftrappen. De Vennepse voetballertjes weten niet direct indruk te maken op de Bloemendaalse talenten. Organisatorisch is het nog een beetje een rommeltje, maar na 15 minuten voetbal tekent Michiel de 0-1 op. Toch loopt het nog niet aan de kant van VVC en ook Bloemendaal krijgt diverse kansen, de 1-1 kan dus niet uitblijven. Toch weet Jari er op slag van rust nog 1-2 van te maken, in ieder geval plezierig dat VVC met een voorsprong de rust in gaat.
Tijdens de rust heeft Daan de spelers de nodige aanwijzingen gegeven en dat lijkt in de tweede helft zijn vruchten af te werpen. De organisatie wordt beter en het veldspel ziet er van de kant van VVC steeds verzorgder uit. We zien prachtige combinaties en goede passjes, waarbij door goed positiespel in een aantal keren snel van achteruit wordt opgebouwd onze talenten in kansrijke posities komen. De tweede helft loopt VVC dan ook – wederom via Michiel en Jari – uit tot een 1-4 voorsprong. De eindstand wordt uiteindelijk beslist met een 2-4 overwinning voor de Vennepse wervelwind.

Zaterdag 30 september 2017: FC VVC JO10-2 - UNO JO10-1
Op vrijdagochtend om 10.37u beginnen de voorbereidingen voor de wedstrijd van zaterdagochtend op de velden van VVC wanneer het Appje van Daan binnenkomt, “Morgen om 8.00u aanwezig op vvc!”

Om 6.45u staat mijn kleine toppertje naast zijn bed om zich rustig aan te kleden en een broodje te eten. Als we even voor achten bij VVC komen, komt Rayane ons tegemoet en verwijst ons richting kleedkamer 2. Daan en Jamil komen we bij de scheidsrechterskamer tegen en Björn is er ook al. Langzamerhand druppelen de spelers binnen, waarbij door de late entree van Duco er toch al wat gespeculeerd werd wie er nu op doel moest gaan staan. Uiteindelijk missen we alleen Jayesh, ik begrijp dat hij helaas ziek was vandaag.
Dan de alom bekende voorbespreking met het coachboek en de pionnetjes en dan richting het veld. Dat is vandaag een aardige wandeling, want het duel tegen UNO krijgt zijn beslag op het vochtige gras van veld 6b.

Klokslag 8.30u wordt er afgetrapt en VVC zet direct aan. Het lijkt te gaan lopen bij de VVC-talenten en hoewel het positiespel nog voor verbetering vatbaar is, lopen onze toppertjes binnen 5 minuten uit naar een 3-0 voorsprong. Het zijn Jari (2x) en Mike die de doelpunten voor hun rekening nemen. Dan consolideert het spelletje wat en komt UNO terug naar 3-2 en vlak voor het rustsignaal vallen er nog twee doelpunten, waarvan een gemaakt door Michiel, waardoor de teams met een 4-3 stand de rust in gaan.

Na de rust worden er wat posities gewisseld en zien we Milan in de achterhoede en Björn op zijn favoriete plek als centrale middenvelder. Mike en Rayane staan eveneens achterin en Jari en Gigi in de voorhoede. Daan en Michiel beginnen de tweede helft in de wissel. Het begin van de tweede helft begint sterk voor VVC, hoewel UNO er ook wel een paar keer uitkomt. Toch staat de achterhoede van VVC zijn mannetje en – ondanks een spannend momentje wanneer Milan zijn tegenstander op de rand van het doelgebied een paar keer het bos instuurt en daarna rustig teruglegt op Duco – volgen er een paar goede aanvallen. We zien geweldige dieptepassjes, rushes, individuele acties en een onvervalste panna. Rayane legt de 5-3 erin en ondanks een aantal doelkansjes en corners, waarbij UNO door hun geweldige keeper in de wedstrijd wordt gehouden, komt UNO dichterbij. Halverwege de tweede helft komt UNO zelfs op gelijke hoogte en de spelers van VVC krijgen het mentaal en – daardoor ook – fysiek moeilijk en laten de koppies hangen.

De wedstrijd kantelt en tegelijkertijd zien we dat hierdoor de Vennepse talenten in hun eigen valkuil stappen en vooral individueel de wedstrijd naar hun hand proberen te zetten. Het overspel verdwijnt en de ruimtes worden steeds groter. De spelers van UNO vinden nu hun tweede adem en dat team begint te lopen, waardoor uiteindelijk deze tweede competitiewedstrijd door VVC wordt afgesloten met een nederlaag van 5-7. Jammer, maar toch hebben we deze week weer leuk voetbal gezien. Het begin van de eerste helft en zeker ook het begin van de tweede helft werd er door het hele team goed gespeeld, waarbij er uiteraard nog steeds ruimte voor verbetering is. De automatismen die er vorig jaar in zowel de JO9-1 als de JO9-2 waren, moeten nu nog inslijten in de nieuwe samenstelling. Een schone taak voor Daan en Jamil…
Volgende week zaterdag staat om 9.00u de uitwedstrijd in Haarlem tegen Geel-Wit JO10-1. Ik ben benieuwd wat deze wedstrijd onze toppers weer gaat brengen. Tot dan…
rn