VVC JO10-2: Oeps…

7 oktober 2017:Geel Wit’20 sv JO10-1 - VVC JO10-2:Uitslag 13 - 4 (? - ?)

Voetbal is geen zomersport en dat blijkt. De hele week is het al slecht weer, regen, wind en zo nu en dan een waterig zonnetje.

De afgelopen dagen was het weer wel iets beter dan de voorspellingen, maar voor de zaterdag wordt er wederom slecht weer verwacht.

FCVVC JO10 2

Toch valt het ’s morgens mee wanneer de ouders van VVC richting Haarlem vertrekken. Op de Noordelijke randweg zien we een aantal bekende auto’s rijden en in de straat bij Geel-Wit vindt de reunie van de VVC-ouders en spelers plaats. Er is eerst nog even wat onduidelijkheid waar wel en waar ook niet geparkeerd mag worden. Dit is zo onduidelijk dat ook het barpersoneel van Geel-Wit eigenlijk geen idee heeft wat de exacte regels zijn. Wel is bekend dat de handhavers op de zaterdag en zondag hun quotum proberen te halen, dus uitkijken geblazen met parkeren. Iedere ouder zet zijn auto op een volgens hem of haar legale plek neer. Hopen dat de heren en dames van het handhaafteam dat ook vinden, want anders wordt het een duur ochtendje voetbal.

Eerst verzamelen in de kantine en dan richting de kleedkamer. Gelegenheidscoaches Armand (vader Jari) en Franklin (vader Daan) hebben een geweldige kleedkamerspeech voorbereid en de spelers worden goed voorgelicht. Belangrijkste is dat er gewonnen wordt, dat hoort zo bij gelegenheidscoaches ;-). Na een duidelijke uitleg besluit Armand met de opmerking: “…en als jullie nu 15% hebben onthouden van wat ik gezegd heb, dan komt het goed…”

Met de kennis van nu was het misschien handig geweest als Armand ook had aangegeven welke 15% de spelers hadden moeten onthouden, een leerpuntje voor de volgende keer.

Er wordt vandaag gespeeld op kunstgras en dat zou in het voordeel moeten werken voor de technische spelers van VVC. De wind waait over het veld en nog voordat de warm-up is afgelopen beginnen de eerste druppels zich aan te dienen. Dit blijken de verkenners te zijn en gedurende de wedstrijd wordt duidelijk dat zij aan hun kornuiten hebben laten weten dat de kust veilig is. Het wordt slecht weer en de regen slaat steeds harder neer op het veld en op de spelers. Dat geen goed teken voor VVC, we weten nl. dat onze spelertjes uit Nieuw-Vennep vooral “mooi weer voetballers” zijn. Al met al wordt deze wedstrijd tegen de toppertjes uit Haarlem-Noord afgesloten met een fors verlies van 13 tegen 4. De doelpunten makers voor VVC zijn Jari, Milan, Michiel en Gigi en verder laten we het er maar bij…

Is er dan helemaal geen goed nieuws te melden, ja zeker wel! Er wordt namelijk naast de competitie ook regelmatig een oefenpartijtje gespeeld. Op woensdag 4 oktober is er een oefenwedstrijd tegen Zwanenburg JO10-1 georganiseerd op de sportvelden van VVC. Om 17.30u verzamelt het hele spul en om 18.00u vindt de aftrap plaats. Tijdens dit potje laten de talenten uit Nieuw-Vennep zien dat ze weten hoe je moet voetballen. Er wordt goed gespeeld, er zijn splijtende passjes, mooie rushes en goed overspel. Nadat VVC na een voorsprong van 1-0 eerst achter komt met 2-4, begint het steeds beter te lopen. Een aantal goede aanvallen zorgen ervoor dat in het laatste kwartier van de wedstrijd VVC op gelijke hoogte komt en uiteindelijk uitloopt tot 7-4. Een prachtige overwinning dus…

Dan schrijven we maandag 9 oktober. Om ca 14.30u komt het appje van Daan binnen. Ook woensdag 11 oktober staat er weer een oefenwedstrijd op het programma. Deze keer thuis tegen DOCOS JO10-2 uit Leiden.

Wederom verzamelt VVC om 17.30u op veld 4 aan de Montreallaan. Er blijkt wat onduidelijkheid te zijn bij de ouders over de aanvangstijd, dus een tweetal – niet bij name te noemen spelers – melden zich te laat bij de trainer. Keeper Duco heeft zich afgemeld voor deze wedstrijd in verband met ziekte, dus zijn de coaches op zoek gegaan naar vervanging. Mike zal de honneurs tussen de palen waarnemen en Binc (JO10-3) mag aantreden als extra veldspeler.

Dan begint de wedstrijd en VVC laat toont direct veldoverwicht. Door goed aanvallend spel vanuit alle linies speelt het spel zich veelal af op de helft van DOCOS. Dit vertaalt zich in een aantal corners vroeg in de eerste helft. Bij de tweede corner vindt Milan de voet van Rayane die de bal richting de tweede paal werkt. Daar komt Gigi inlopen en tekent de 1-0 op voor VVC. Kort daarna volgt een tweede aanval waarbij Binc, die zo blijkt achteraf vandaag een geweldige wedstrijd speelt, de 2-0 optekent.

DOCOS heeft het moeilijk tegen het sterk spelende VVC, maar – hoewel de lange ballen van hun keeper vaak prima opgevangen worden door de defensie van VVC – glipt er op een onbewaakt ogenblik een speler van DOCOS tussen de linies door en tekent voor de 2-1. Dan knapt er iets bij VVC in de goede zin van het woord en begint de stoomtrein op gang te komen. Er wordt goed gespeeld en gecoacht binnen het team en de aanvallers van VVC worden steeds gevaarlijker. Langzaam maar zeker worden de kansen gecreëerd, zien we goede individuele acties, goede schoten op doel en de op de lat, maar beginnen ook de doelpunten te vallen.

En daar gaan we dan….Jari, Rayane, Michiel, Jari, weer Jari, Gigi en nog een keer Jari, 9-1 is de eindstand. Er is prachtig gevoetbald, waarbij naast Binc ook Björn een compliment verdient van de trainer, op zijn favoriete plek als centraal middenvelder heeft deze kleine grote voetballer de voorhoede van VVC steeds prima bedient, ook zijn coachende kwaliteiten blijven niet onopgemerkt. Super leuk om te zien dat deze oefenpot met zoveel kwaliteit en plezier is afgehandeld door de JO10-toppers uit de polder. De fotootjes bij dit verslag geven een kleine sfeerimpressie van deze oefenwedstrijd.

Deze ruime overwinning geeft het team ongetwijfeld weer veel vertrouwen na de zware pot tegen Geel-Wit. En vertrouwen zullen ze nodig hebben, zaterdag 14 oktober staat namelijk de thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC JO10-2 op het programma, de nummer 2 uit de competitie. Ik ben benieuwd…

rn