VVC JO10-2: Terugblik op een paar weekjes voetbal…

De afgelopen periode heeft de O10-2 weer een aantal voetbalavonturen meegemaakt. Dit verhaal begint op 14 oktober om 8.30u op de velden van VVC. Vandaag staat de competitiewedstrijd tegen Koninklijke HFC JO10-2 op het programma. Op voorhand wordt deze wedstrijd als zwaar bestempeld, HFC heeft de eerdere competitie wedstrijden grote uitslagen laten zien en ze doen mee in de bovenste regionen van de najaarscompetitie.

Om 8.30u wordt er afgetrapt en begint de krachtmeting. Helaas staat VVC na drie minuten al met 0-1 achter. Toch laten onze talenten zich niet zomaar uit het veld slaan. De eerste helft gaat enigszins gelijk op, maar er vallen geen doelpunten, totdat in de laatste 5 minuten twee doelpunten worden gescoord. Eerst komt HFC op een 0-2 voorsprong, maar Michiel prikt de aansluitingstreffer erin. Ruststand 1-2.

De tweede helft verliest VVC echter de grip op de wedstrijd en tegen de verhoudingen (van de eerste helft) in wordt de wedstrijd afgesloten met een 1-5 verlies voor onze toppertjes. De competitie is VVC nog niet heel erg gunstig gestemd. Het team verzamelt zich in de kleedkamer met de wetenschap dat ze zich nu kunnen voorbereiden op wat voetbalrust in verband met de herfstvakantie….of toch niet…?

Op zondag 22 oktober is een (extra) toernooi voor de selectieteams van VVC ingepland. Hoewel door de vakantie, kerkdiensten, logeerpartijtjes en de verjaardag van een broertje niet alle spelers aanwezig kunnen zijn bij de wedstrijden van dit toernooi, maakt de JO10-2 zich op voor een heerlijke voetbalzondag.

De tegenstanders van vandaag zijn Alphense Boys (1e klasser), FC Lisse en SV Hoofddorp (hoofdklasse), allemaal sterke teams waar VVC zich van hun beste kant moet laten zien om een succesvol toernooi te kunnen hebben. Er wordt per wedstrijd 2x15 minuten gevoetbald.

Het toernooi begint voor de 10-2 talenten om 10.00u tegen Alphense Boys op veld 5a. Het team van vandaag bestaat uit Mike (keeper), Michiel, Rayane, Jayesh, Gigi, Milan, Jari en gelegenheidsspeler Adam (JO10-3). Alphense Boys begint sterk en al snel is er een corner voor de opponenten uit Alphen a/d Rijn, na een korte corner wordt een speler van Alphense Boys in stelling gebracht die uithaalt richting het doel van VVC. Wat onfortuinlijk wordt deze bal door een VVC-rug van richting veranderd en staat het 0-1 voor Alphense Boys.

Na dit doelpunt begint VVC wat sterker te spelen en er ontstaan wat kansen, waarbij Milan met een hard schot met links dat net het doel mist, het dichtst bij de gelijkmaker is. Toch lukt het Alphense Boys om de 0-2 te maken. Toch geven de spelers van VVC niet zomaar op en door een goed oplettende Adam wordt de aansluitingstreffer gemaakt, een echte spitsengoal van onze eigen Maradonna.

De tweede helft speelt VVC sterker en er volgen een paar kansen die echter helaas niet afgemaakt worden. Jammer, maar deze eerste pot wordt – tegen de verhoudingen in – afgesloten met een kleine nederlaag. Dit had niet gehoeven, maar het moet gezegd worden dat de aanvallers van VVC de tweede helft ook weinig ruimte kregen van de kort dekkende verdedigers van Alphense Boys. Wel leuk om te zien dat via loopacties die de spelers op de trainingen ook oefenen toch ruimte werd gecreëerd om een aanspeelpunt te vormen.

Dan een uurtje later staat de tweede wedstrijd tegen FC Lisse op het programma, ook geen pannenkoeken. In deze wedstrijd laat VVC zich echter wel van zijn goede kant zien. Met Björn en Milan de eerste helft als reserve sluiten de Vennepse talenten de eerste helft af met een 4-1 voorsprong.

Goals zijn er van Michiel, die via een ‘slome’ corner van Rayane in schietstelling wordt gebracht aan de rechterkant van het veld en de bal – zo lijk het – zonder moeite hoog in het doel jaagt. De 2-0 wordt opgetekend door Jari, net als de 3-0. Een nette kopbal op een hoge bal die door het goede voorbereidende werk van Adam voor het doel komt waar onze spits op de goede plek staat. Nadat door wat onoplettendheid in de achterhoede FC Lisse de 3-1 optekent, sluit Jari de eerste helft af met een zuivere hattrick. Deze eerste helft heeft VVC laten zien dat ze uit het goede voetbalhout gesneden is. Alle doelpunten komen uit goed samenspel, waarbij ook de inzet die de spelers laten zien groot is.

De tweede helft komen Milan (aanvaller) en Björn (mid-mid) in het veld. Nadat eerst FC Lisse de 4-2 optekent komt de Vennepse-stoomtrein op snelheid. Via een aantal prachtige aanvallen wordt Milan in stelling gebracht en vanuit een goede voorzet van Adam maakt hij koelbloedig af, 5-2. De 6-2 is ook van de schoen van Milan als hij de bal laag in de korte hoek de touwen in jaagt. Heerlijk om te zien dat het team weer even kan genieten van een goed lopende wedstrijd. Er wordt gefeliciteerd, gejuicht en lol gemaakt. De 7-2 volgt kort daarop van de schoen van Jayesh en uiteindelijk wordt de eindstand besloten op 8-2. Dit laatste doelpunt is misschien wel een van de mooiste wat mij betreft.

Nadat VVC een corner aan de rechterkant heeft afgedwongen stellen de spelers zich op. Milan mag aanleggen voor de corner, wanneer Rayane links voor het doel duidelijk om de bal vraagt. Na een harde halfhoge corner laat Rayane de keeper van Lisse met een snaarstrakke volley kansloos. Een geweldig doelpunt.

De laatste wedstrijd is tegen SV Hoofddorp, een team dat onze helden en heldin ook in de competitie gaan tegenkomen. Deze laatste wedstrijd is een gewillige prooi voor VVC en wordt besloten met een overwinning. De doelpunten zijn van Michiel, via een prachtige assist van Björn, Jayesh en Jari. Vooral deze laatste goal valt op in deze wedstrijd. Op het moment dat iedereen dacht dat deze bal ‘gewoon’ uitging was het Jari die als enige vol voor de bal ging, waarna hij zichzelf uiteindelijk beloont met de 3-0.

Hoe heerlijk is het dan dat deze zondag ook Ajax een prachtige overwinning behaald op 010 en dat Verstappen als derde over de finishlijn komt in Austin (VS), nadat hij in de laatste bocht met een ongelofelijk knappe manoeuvre Kimi Raikkonen verschalkt. Wat een geweldig sportweekend!

Tijdens het toernooi heeft VVC JO10-2 zich weer van zijn beste kant laten zien. Het was genieten langs de lijn. Zaterdag 28 oktober mogen de talenten weer aantreden in de competitie. Deze keer is DSS JO10-1 uit Haarlem de tegenstander. We gaan zien of de goede resultaten tijdens het “VVC selectie-toernooi” doorgezet kunnen worden in de competitie.
rn