VVC JO10-2: Gelukkig regende het niet…

28 oktober 2017: DSS JO10-1 - VVC JO10-2: uitslag 7 - 1 (4 - 1)

Op vrijdag wordt via de app bekend dat Daan en Jamil helaas niet aanwezig kunnen zijn bij de wedstrijd van dit weekend. Othmane zal deze week de rol van gelegenheidscoach op zich nemen. Dit vertaalt zich in een zaterdagochtend uit velen, waarbij het team als eenheid verzamelt op de parkeerplaats bij de kruising IJweg-Sarabande. In colonne vertrekt het team richting de Haarlemse voetbalclub op de grens van Bloemendaal.

Met het toernooitje van vorige week nog in het achterhoofd hebben we er vertrouwen in, benieuwd of de toppertjes het tij in de competitie kunnen keren. Om 10.15u sharp klinkt het fluitsignaal van de scheidsrechter. Het spel gaat redelijk gelijk op en het spel speelt zich in de eerste 5 minuten op het middenveld af, met hier en daar een uitbraak naar ofwel Duco danwel naar het doel van DSS. Toch zijn er nog niet veel kansen.

In de 7e minuut weet DSS een corner te versieren en wonder boven wonder verdwijnt de bal in het doel, 1-0. Niet onverdiend, maar wel ongewenst… Dan – het kon niet vervelender beginnen – valt binnen 1 minuut de 2-0. De veerkracht van Vennepse voetbaltalenten wordt weer op de proef gesteld. Toch vinden er een paar goede aanvallen plaats en is Milan (rechtsvoor) dicht bij de aansluitingstreffer wanneer hij met een leip steekpassje door Jayesh weggestuurd wordt. Helaas, verdwijnt deze doelpoging net naast het doel. Na een minuut of twintig weet Michiel toch de aansluitingstreffer te maken.

Helaas krijgt VVC op geen enkele wijze echt grip op de wedstrijd en gaan onze mannen en vrouw met een 4-1 achterstand de rust in. Hopen dat de limonade en de aanwijzingen van de coach verschil kunnen maken in de tweede helft.

Jammer genoeg blijkt dit niet het geval. De spelers strijden voor wat ze waard zijn, maar de wedstrijd wordt afgesloten met een 7-1 verlies. De competitie is de JO10-2 nog niet positief gestemd. Laat onverlet dat ook de fysieke strijd die DSS heeft geleverd niet heeft bijgedragen aan het resultaat, er werd hard gespeeld, meerdere gemene overtredingen, het shirt van verschillende spelers is inmiddels een maat groter geworden en ik heb in het jeugdvoetbal de afgelopen 3 jaar nog niet zoveel vrijetrappen na een overtreding gezien.

Aan de inzet van Björn, Gigi, Jari, Jayesh, Rayane, Michiel, Milan, Duco en Mike heeft het in ieder geval niet gelegen. Er is gerend, gedraafd, gered, gevochten, gescoord, gepasst, geschoten en afgepakt. Toch is dit niet voldoende geweest en is er voor de trainers werk aan de winkel om onze talenten lekker aan het voetballen te krijgen in de competitie.

Tenslotte een hartelijk dankjewel voor Othmane dat hij deze week het team op sleeptouw heeft genomen. Tot later…
rn