VVC JO10-2: Als je blijft zoeken kom je hem vanzelf tegen…

4 november 2017: VVC JO10-2 - SV Hoofddorp JO10-2:uitslag 1 - 6 (1 - 3)

Zaterdagochtend 4 november 8.00u, Nieuw-Vennep. De toppers van de JO10-2 verzamelen in de kantine van VVC, kleedkamer 1 wordt gemeld via de app.

Helaas treedt de JO10-2 vandaag aan met een gehavend team, Rayane en Jayesh ontbreken helaas. En dat is dubbel jammer, vandaag staat ook de fotoshoot voor de Hoogvliet heldenplaatjes op het programma. Eerst een wedstrijd afwerken en dan met alle tekenen van de strijd op de foto.

FCVVC JO10-2 - SV HOOFDDORP

Michiel heeft zich extra goed voorbereid op deze fotoshoot. Tijdens de training van woensdag had hij met Duco afgesproken om een blijvende herinnering te maken waarmee hij als het gouden plaatje kan worden aangemerkt. Met een prachtig gevoel voor timing en richting duikt Duco tijdens een sprintspelletje met zijn voorhoofd precies op het linkeroog van Michiel. De dagen erna wordt duidelijk dat Duco echt precies de juiste plek heeft geraakt. Er is geen make-up is meer nodig om het portret van Michiel te kunnen omtoveren tot ‘collectors-item’. En Duco…die heeft een bult die precies in de oogkas van Michiel past…

Maar voordat het zover is moet de wedstrijd tegen SV Hoofddorp nog afgewerkt worden. De toppertjes uit Nieuw-Vennep beginnen goed en binnen een paar minuten wordt door de voorhoede van VVC met Milan en Jari een tweetal goede kansen gecreëerd. Het geluk is echter niet met onze Vennepse talenten en de ballen gaan via de lat, de voet van de keeper en door een windvlaag (?) naast het doel. Het mag gewoon niet…, zeker niet als dan via een uitbraak Hoofddorp wat onfortuinlijk 0-1 voor komt.

Toch weten onze mannen en vrouw zich te herpakken en na een afvallende bal haalt Björn vernietigend uit, 1-1 een prachtige goal. Helaas – zoals vaker in de competitie – krijgen de tegenstanders toch een paar kansen die wel afgemaakt worden en VVC gaat de rust in met een 1-3 achterstand.

De tweede helft doen de spelers uit ons prachtige dorp zeker hun best en een paar keer zijn onze talenten gevaarlijk voor het doel van de buren, maar ook nu is het geluk niet aan de kant van de Vennepers. De spelers van Hoofddorp doen vervolgens wel wat er van ze verwacht wordt en uiteindelijk wordt de wedstrijd afgesloten met een 1-6 nederlaag. Wel een beetje vertekend, maar Hoofddorp was deze keer gewoon sterker dan VVC.

Het blijkt toch lastig om het team in de competitie goed aan het voetballen te krijgen. Met het ongetrainde oog van een liefhebber lijkt de verslaggever te zijn opgevallen dat de trainers afgelopen week een aantal aanpassingen in het trainingsprogramma hebben doorgevoerd. Deze hebben deze week nog niet het gewenste resultaat gehad, maar u kent de gevleugelde uitspraak: “de aanhouder wint…”

Om in de wijsheden van een voetbalgrootheid te blijven: als je op zoek gaat naar de overwinning, dan kom je hem vanzelf tegen….

Maar gelukkig hebben we nu de foto’s nog…

Tot volgende week…

rn