Flitsende competitiestart VVC-talenten O10-3!

DSS JO10-3 - FC VVC JO10-3 2-5 (1-2)

Het jonge en talentvolle derde team van de O10-lichting van VVC heeft haar eerste competitiewedstrijd op overtuigende wijze naar zich toegetrokken. Het O10-3 van DSS werd gedecideerd en met bij vlagen prachtig voetbal aan de kant geschoven.

Het is altijd maar weer afwachten hoe een nieuw samengesteld team zich gaat manifesteren zo aan het begin van het seizoen. Zeker dit team, omdat het team bestaat uit spelers van 6 verschillende jeugdteams van het vorige seizoen. Even een opsomming: 2 spelers van O9-2, 2 spelers van O9-3, 3 spelers van O9-4, 1 speler van O9-6 en zelfs een speler van O8-1. Deze negen spelers zijn voor de zomervakantie zorgvuldig door de coaches in overleg met coördinator en hoofd jeugdopleiding samengesteld.

De voorbereiding verliep soepel en goed. De trainingen, oefenwedstrijden én bekerwedstrijd gaven meteen een beeld waar de beide trainer-coaches op hoopten. Een beeld van technisch voetbal, het durven maken van acties, inzicht, snelheid en bovenal heel veel plezier in het voetbalspelletje zelf. Kortom, er zit heel veel “potentie” in deze groep, om even een voetbalcliché te gebruiken.

De wedstrijd begon om 8.30. De zon nam met de minuut aan kracht toe. De spelers stonden, al dan niet met nog wat slaap in de ogen, te trappelen om te beginnen.
De volgende spelers mochten starten: Quinten, Bas, Imran, Quinn, Thomas, Binc en Siem.
Adam en Joey moesten nog even geduld hebben. VVC nam direct na de aftrap het initiatief. Het resulteerde direct in twee kansen voor VVC. De druk naar voren werd nog harder opgevoerd, wat meteen een corner opleverde. Vanaf rechts nam Binc de hoekschop met zijn wreef. Hij schoot de bal hard, strak en hoog richting de eerste paal. De bal werd echter door de verdediger bij de eerste paal licht getoucheerd, waardoor de bal in de verste hoek van het doel belandde. 0-1!!

Na het eerste doelpunt ging het team meteen op zoek naar een tweede doelpunt. Echter het doelpunt bleef even uit. Mooie aanvallen werden iedere keer of door de keeper óf speler van de tegenpartij gepareerd. Het zorgde wel voor veel corners die keer op keer gevaar opleverde, maar niet alleen voor het doel van de tegenpartij. Eén hoekschop werd afgeslagen en hierdoor kwam meteen een speler van DSS alleen op Quinten af. Hij moest echter nog wel eerst zo’n 25 meter afleggen. Deze snelle spits van DSS leek door niemand te worden ingehaald. Leek…Inmiddels was Joey, de schrik van iedere spits, ingevallen. Een magistrale persoonlijke inhaalrace waarbij Joey met gevoel van timing ook nog de bal van de spits ontfutselde, op het moment dat deze speler van DSS dacht te gaan scoren, was van zo’n ongekende schoonheid, dat een spontaan gejuich bij de Vennepse voetbalouders over het veld galmde, als ware VVC een doelpunt had gemaakt. Het stond nog steeds 0-1.

Het was echter wel een signaal dat DSS toch niet met zich liet sollen. Integendeel, door een onachtzaamheid in de verdediging maakte een speler van DSS met een mooi bekeken schot gelijk.
1-1. Het was even een lastige periode in de wedstrijd. DSS kreeg daarna een paar kansjes, echter behoudens een bal die naast ging, stond Quinten iedere keer op de juiste plek om de bal tegen te houden.
Het was uiteindelijk toch weer VVC dat op voorsprong kwam. Via Thomas, de spelverdeler van het team en belangrijke schakel tussen verdediging en aanval, kreeg Siem de bal. Siem kapte zijn mannetje uit, en nam de bal mee richting doel. Van zo’n 15 meter schoot hij hard en hoog op doel. De bal caramboleerde via de rug van een verdediger het doel in. Een gelukkig maar wel verdiende voorsprong. 1-2.
In de rust hoefden de coaches niet veel te zeggen. Behoudens dat het team gewoon zo door moest voetballen bij balbezit. Bij balverlies werd aangegeven om iets sneller naar de tegenstander toe te lopen en niet af te wachten.

In de tweede helft had DSS weinig te vertellen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de overmacht van VVC steeds groter. De acties werden vloeiender, de passes zuiverder en de kansen talrijker. Doelpunten konden niet uitblijven. Een hard schot op doel werd door de keeper nog het veld in gestompt. Het was echter Adam, die met zijn lichte vliegensvlugge voetenwerk de bal oppikte, zich voor de keeper manoeuvreerde, en met zijn rechter buitenkant voetje de bal ogenschijnlijk nonchalant langs de keeper tikte. 1-3.

Het doelpunt van Adam, was het startschot van het beste gedeelte van de wedstrijd. De één na de andere aanval ontstond. De ene keer via rechts waarbij Quinn op zijn karakteristieke wijze met de bal aan de voet al dribbelend naar voren ging, en de andere keer ging de aanval weer via Imran, de linkspoot van het team. Imran is gek op trucjes. Vandaag stuurde hij twee spelers tegelijk het bos in op het moment dat hij de bal feilloos achter zijn standbeen meenam. Het bleef niet bij deze actie, het eindigde met heerlijk combinatievoetbal tussen Imran, Thomas, en Adam. Deze aanval had een doelpunt verdiend. En als de bal een keer op onze helft kwam dan was het Bas die iedere keer op het juiste moment instapte en de bal weer terug op de helft van de tegenstander bracht.

De jeugdige iets te fanatieke trainer van DSS kon het niet meer aanzien. Ondanks dat hij drie wissels tot zijn beschikking had, liet hij zonder blikken of blozen, twee spelers van een O11 team (dat na onze wedstrijd moest spelen) invallen. De toch al jonge spelers van VVC waren echter totaal niet onder de indruk. Het team reageerde maar op één manier en dat was nog beter voetballen. Binnen een paar minuten werd de stand uitgebouwd naar 1-5. Eerst was het Binc die schuin vanaf de rechterkant de bal met een harde droge schuiver van zo’n tien meter afstand de linker binnenkant van het zijnet deed opbollen. En daarna rondde Adam een heerlijke aanval af. Deze aanval begon bij Quinten. Hij schoot de bal strak in de voeten van Binc, die de bal weer op sublieme wijze tussen twee spelers doorgaf. Deze fase van de wedstrijd was gewoon genieten voor alle aanwezigen. De kansen bleven maar komen. Als het vizier even wat nauwkeuriger was geweest dan was de stand nog veel hoger uitgevallen. Uiteindelijk kon DSS vlak voor tijd toch nog een doelpunt maken. En zo eindigde de wedstrijd in een mooie 2-5 overwinning.

De conclusie na deze eerste competitiewedstrijd is dat de start veelbelovend is voor dit talentvolle team. Aanstaande zaterdag speelt de O10-3 om 9.30 thuis tegen Bloemendaal. En tot slot een tip van de verslaggever: als u niets te doen heeft, en u wilt leuk voetbal zien, kom dan gewoon even kijken naar deze rasvoetballertjes…Tot zaterdag!

MR