O10-3 verliest spannende topper

FC VVC O10-3 – Hillegom O10-3 uitslag: 4-5  (3-3)

De techniek verloor het van de fysieke kracht. Of zoals één van de ouders van Hillegom zijde omschreef: “als je voetbaltechnisch de mindere bent, dan zal je het met fysieke strijd moeten compenseren”. De wedstrijd tussen deze teams kon met recht dé topper van deze klasse worden genoemd.

Beide teams hadden hun twee eerste competitiewedstrijden glansrijk gewonnen. Op basis van alle resultaten in deze poule, kon de conclusie al worden gemaakt dat beide teams een goede kans maken om in de top 3 van de tweede klasse te eindigen.

Aan het begin van het seizoen speelde de O10-3 een oefenwedstrijd tegen Hillegom O10-3. De eindstand werd toen 4-4, waarbij Hillegom vlak voor tijd uit een corner nog net een gelijkspel afdwong. In die wedstrijd werd al duidelijk dat Hillegom een fysiek team had en hun kracht ook op een goede manier gebruikte. Het sterkste punt van deze tegenstander was dus bekend bij beide coaches.

Sinds de start van het voetbalseizoen zijn de weergoden zowel voor spelers als toeschouwers nu niet  echt bepaald gunstig gezind zodra de voetbalzaterdag in aantocht is.  Ditmaal geen afgelasting, maar op het moment dat het fluitsignaal werd gegeven, begon het niet alleen nog harder te waaien, het kwam ook met bakken uit de hemel.

Met de wind in de rug begon VVC haar eerste helft en ook geholpen door dit ruggensteuntje zochten de jongens ook meteen de aanval. De wedstrijd was nog geen minuut aan de gang of Thomas speelde vanuit de middenas Siem recht en strak in de voeten. Siem nam met een mannetje in zijn rug de bal aan en draaide naar zijn linkerkant om zijn verdediger heen. Hij zette zichzelf meteen alleen voor de keeper. De mooie actie eindigde echter met een schot in de handen van de keeper. Vlak daarna ontving Binc de bal vanuit het middenveld en ook Binc wist de keeper niet te verschalken.

VVC bleef nadrukkelijk het doel van de tegenstander zoeken. De één naar de andere aanval werd opgezet, waarbij zowel Siem als Thomas opvielen met hun acties, passing en positiespel.
Zo zette Quinn samen met Siem vanaf links een aanval op, wat wederom tot enthousiasme bij coaches en publiek opleverde.  Quinn dribbelde eerst vanaf de linkerkant en hij speelde Siem in die zich vanuit de spitspositie liet terugzakken en centraal op middenveld stond. Siem kaatste de bal weer de diepte in, zodat de inmiddels doorgelopen Quinn meteen de bal met snelheid kon meenemen.  Siem liep daarna door zonder bal en hij ontving de bal terug van Quinn, nadat Quinn een steekpasje gaf tussen twee verdedigers. Siem kon de bal net voor de achterlijn binnen houden kapte de bal naar zijn rechterbeen. Hij gaf de bal voor, echter de keeper van Hillegom was wederom de spelbreker voor VVC, door de bal te onderscheppen.

Het duurde niet lang of de volgende aanval van VVC ontstond. Ditmaal was het Thomas die met een sublieme trap met zijn wreef de bal hoog, strak richting Binc schoot . Binc stond aan de rechterkant van het doel en hij  liet de bal twee keer stuiteren om de bal daarna tegendraads met een ouderwetse volley hard op doel te schieten. Alleen de bal kwam helaas tegen de keeper in plaats van de binnenkant van het doelnet.

En zo kon deze verslaggever nog wel wat prachtige aanvallen en acties opnoemen. Het was wachten op het eerste doelpunt. En het doelpunt kwam ook. Alleen was het Hillegom die de leiding nam. De eerste uitval van Hillegom was meteen raak. De bal kwam achter de linies van de verdediging. De spits van Hillegom kwam alleen op Quinten af, en hij scoorde beheerst. 0-1.

Maar niet veel later maakte Thomas 1-1. Het was Siem die vanaf de linkerkant een mooie voorzet gaf op Binc. De keeper keerde het schot wederom, echter de bal kwam voor de voeten van Thomas die bal met de binnenkant van zijn voet hard en hoog de touwen in joeg.

VVC  kwam daarna snel op voorsprong. Binc ontving van Thomas de bal en dribbelde richting doel. Hij schoot de bal vanaf rechts schuin richting doel en het was Siem die goed kwam inlopen en bij de linkerpaal het laatste tikje gaf. 2-1.

Het spel golfde nu op en neer, waarbij ook Hillegom kansen kreeg. Quinten stond een paar keer goed in de weg. En, één keer moest Joey ingrijpen door met een sprintje een ingeschoten bal vlak voor de lijn met zijn voeten tegen te houden. In korte tijd maakte Hillegom twee doelpunten uit twee corners. VVC stond weer achter.

Vlak voor rust was het Thomas die van afstand met een boog op doel schoot. Het was de enige onfortuinlijke actie van de sluitpost van Hillegom. Door het effect, maar ook de moeilijke weersomstandigheden floepte de bal tussen de benen van de verder prima keepende doelman. Het resulteerde in een 3-3 ruststand.

De Tweede helft had VVC de wind en de steeds fellere regenbuien tegen. Het eerste kwartier kreeg VVC het heel moeilijk tegen de fysieke gasten uit Hillegom. De 3-4 kon dan ook niet uitblijven. Even leek VVC te zwichten maar een fantastische redding van Quinten hield de ploeg in de wedstrijd. Een hard schot werd door Quinten met zijn linkerhand gekeerd en de bal spatte daardoor op de lat. Toch werd het alsnog 3-5. 

De ploeg leek te zwichten voor het krachtige spel van de tegenstander. Onder aanvoering van Bas gaf het team niet op. Het was onze centrale verdediger die bleef verdedigen en op zijn positie bleef.  Imran had het verdedigend moeilijk maar zo nu en dan kon hij wel met zijn gave linkervoet lepe balletjes geven.

En ondanks het natte veld, glibberige bal, harde wind en regen, wist Adam met twee tegenstanders in zijn buurt een bal aan te nemen, en daarna met één voetbeweging Binc in stelling te brengen. De bal ging net naast. Vlak daarna scoorde Binc de aansluitingstreffer door een zelf gecreëerde kans keurig af te ronden. 4-5.

Het bleef echter bij 4-5. De eerste nederlaag van de competitie was een feit. Maar de coaches konden terugzien op een prima partij voetbal. En niet alleen op technisch vlak en het samenspel, maar vooral ook met de mentale weerbaarheid van het team zit het goed. Maar ook al ben je voetballend beter dan de tegenstander, dan kan je toch verliezen. Ook dat hoort bij voetbal.