O10-3 swingt naar de dubbele cijfers

Alliance’22  JO10-3  -  FC VVC JO10-3 uitslag  1-12       (0-6)

Op het speciaal voor de jeugd aangelegde voetbalveld van Alliance hebben de talenten van het derde onder tien VVC team met swingend voetbal een klinkende overwinning geboekt op de nummer laatst van deze tweede klasse.

Gezien de plaats in de stand leek het een logisch gevolg dat de O10-3 met heel groot verschil de wedstrijd zou gaan beslechten. Toch had Alliance al haar thuiswedstrijden iedere keer maar nipt verloren. Ook tegen de vooralsnog ongeslagen koploper HFC had de thuisploeg maar met een miniem verschil een verlies moeten incasseren.

Het veld waarop gevoetbald werd is net even wat smaller en korter dan een half veld. In een voorbespreking van twee minuten werd niet alleen de opstelling bekend gemaakt, maar hadden de coaches ook twee tips voor de jongens. Pak de bal zo snel mogelijk af, zodat de tegenstander niet op ons doel kan schieten. En als je de bal hebt, en je krijgt de kans om zelf op doel te schieten, dan moet je het niet nalaten.

De tips waren niet aan “dovejongensoren” besteed. De tegenstander werd meteen op de eigen helft opgejaagd en het team bleef de hele wedstrijd de druk houden op de helft van de tegenstander.
Daardoor kregen ook de verdedigers vandaag goede mogelijkheden om te scoren.
Zo scoorde zowel Bas (0-5) als Imran (0-8) vandaag omdat ze beiden vooruit verdedigden, om daarna gericht en verwoestend op doel te schieten. De één scoorde met rechts, en de ander maakte het doelpunt met links.

Binc was helemaal in zijn element. Het maakte niet uit op welke plek hij op het veld stond. Overal zag hij wel een kans om te schieten op doel. Hij kon vandaag 5 doelpunten bijschrijven, waaronder 1 formidabel afstandsschot. Hij schoot vanaf de linkerzijlijn de bal hoog richting de keeper. De bal belandde in de rechter bovenhoek. (0-9) Vlak daarvoor schoot hij nog met een volley de bal vol op de bovenkant van de lat.

Maar Binc creëerde niet alleen zelf kansen. Het team zorgde ervoor dat hij ook op andere manieren kon scoren. Zo was het Quinten die de bal direct diep naar de razendsnelle spits schoot, waardoor hij meteen alleen op de keeper kon aflopen en beheerst kon scoren. (0-1) Het was Adam die vanaf links de verdedigers op de vierkante centimeter in de luren legde en zijn medekompaan in stelling bracht. (0-3). En tot slot was het Quinn die vanaf rechts goed opkwam, de achterlijn haalde, de bal teruglegde zodat de ingelopen Binc zijn derde van de wedstrijd kon maken. (0-7).
Ook het tiende doelpunt van VVC kwam van zijn voet, nadat Adam ingreep na verkeerd uitschieten van de keeper van Alliance.

Het kleinere speelveld was ook in voordeel van Adam, de meester van de kleine ruimte. Adam maakte uiteindelijk vier goals. Al zijn doelpunten kon hij maken, omdat hij steeds op de goede plek stond. En dat is ook een kwaliteit. Een schot van Siem tikte hij voor leeg doel in (0-2),  Ook bij een schot van Bas tikte hij de bal als laatste bewust aan (0-6). De 0-11 was wederom een intikker na een pass van Joey die weer de bal had ontvangen na goed doorzetten van Thomas. En de 0-12 kwam uit een corner, waarbij Adam met zijn befaamde korte bewegingen de tegenstanders op verkeerde voet zetten om daarna te kunnen scoren.
Ook Siem had een direct aandeel in het scoren vandaag. Het doelpunt had hij zelf gecreëerd door met een solo de verdediging aan gort te spelen, om tot slot de bal hard in het doel te schieten. (0-4)
Siem is niet alleen een prima aanvaller. Hij is ook speler die andere spelers beter kan laat voetballen.
Zo zorgde hij er voor dat hij met een loopactie richting zijkant van het veld de weg vrij maakte voor Quinn die met de bal aan zijn voet naar het midden kon doorzetten. Het schot van Quinn eindigde tegen de paal.

Zeker bij dit soort wedstrijdjes zijn de spotlights toch vooral gericht op de aanvallers. Echter, de jongens speelden wederom als team. Want hoeveel aanvallen, waarbij het hele team meedeed hebben we wel niet gezien? Prachtige steekpassen van Thomas en Imran. Een goed inschuivende Bas vanuit zijn centrale positie. Joey en Quinn die vanaf de zijkanten door blijven gaan.

En last but nog least, keeper Quinten. Hij kreeg weinig te doen. Echter hij is een belangrijke coach voor de spelers. Vanuit zijn positie schreeuwt hij zijn medespelers toe wat ze moeten doen. Hij is tevens onze laatste man bij balbezit. En bij een counter is hij er vaak als eerste bij om de bal te onderscheppen.     

De meegereisde en enthousiaste supporters van het team hadden wederom  genoten van hun jongens. En ze kunnen niet wachten op de volgende wedstrijd die komen gaat. En ik zal een geheimpje verklappen. De jongens van de O10-3 kunnen ook niet wachten. Volgende week komt er een tegenstander op bezoek, waar ze nog een appeltje mee te schillen hebben. En de coaches en supporters van het team, weten waarom...

MR