VVC O10-3 verliest topper

Kon HFC O10-3 - FC VVC O10-3 uitslag 8-2 (5-1)

Voor de eerste keer dit seizoen heeft het O10-3-team een grote nederlaag geleden. Op technisch vlak waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Het verschil werd hoofdzakelijk gemaakt op het fysiekheid en bewegelijkheid zonder bal. Het uiteindelijke resultaat was een meer dan verdiende overwinning van de aanstaande kampioen van de tweede klasse.

Was VVC dan volledig kansloos? Nee, dat ook weer niet. Ook al doet de uitslag anders vermoeden, HFC moest wel vol gaan, om deze uitslag te bereiken. De Koninklijke uit Haarlem had al haar thuiswedstrijden dik gewonnen en ze hadden in de gehele competitie nog maar 6 tegentreffers geïncasseerd.

Al na 1 minuut was al duidelijk waarom HFC zo makkelijk kan scoren. De zowel fysieke als technische sterke middenvelder van HFC gaf een prachtige pass op de spits. Na twee kapbewegingen schoot deze behendige spits de bal feilloos met zijn rechterbeen in de linker kruising achter de verbouwereerde Quinten. Dit soort doelpunten waren wij juist gewend van ons eigen team en niet van onze tegenstanders. En HFC ging meteen door. Voordat het team was bekomen van de eerste tegentreffer lag de tweede er al in. HFC was in het begin sneller, behendiger en ze speelden fysieker.

Langzaam maar zeker krabbelden de VVC talenten op. Het begon bij Imran, één van de betere voetballers aan VVC zijde vandaag. Hij stopte verschillende keren zijn directe tegenstander en hij maakte mooie acties naar voren. Ook Quinn, die op het middenveld stond, begon acties te maken. Met een rush van achter naar voren, omspeelde hij 5 jongens, alleen hij kwam net te kort voor het laatste schot op doel. Binc volgde Quinn weer op met acties maken en dribbelen. Het was Binc die met een prachtige pass naar voren Adam in stelling bracht. Adam nam de bal aan, en hij schoot de bal onder de keeper door. 2-1.  HFC was door deze aansluitingstreffer toch even van slag. Sterker nog, het had niet veel gescheeld of het stond gelijk. Een bekeken schot van Adam belandde helaas op de paal. En achteraf denk je dan, stel dat die bal er in zou zijn gegaan? Wat was er dan gebeurd?  Toch was het HFC die snel na deze kans weer het initiatief overnam. Binnen een paar minuten werd het 3-1 én 4-1. Vlak voor rust viel ook het vijfde doelpunt er in.

Het begin van de tweede helft leverde een zelfde speelbeeld op. En mede door goed combinatiespel liep HFC uit naar 8-1. De laatste tien minuten van de wedstrijd pakte VVC weer het initiatief. Het leverde een mooie goal op van Binc. Nadat hij zichzelf had vrijgespeeld schoot hij de bal hoog in het doel. Het team kreeg daarna nog meer kansen om een derde of zelfs een vierde te maken. De keeper van HFC stond echter steeds goed opgesteld.

En over keepers gesproken. Onze eigen keeper, Quinten, was vandaag de beste speler van VVC. Toch gek als je 8 doelpunten tegen krijgt. Maar van al die doelpunten kon hij weinig aan doen. Het waren voornamelijk zijn reddingen die opvielen. Verschillende 1 tegen 1 situaties won hij. Diverse afstand schoten ramde hij of uit het doel, of hij had de bal klemvast. En tot slot, 1 keer schatte hij de situatie goed in om ver uit zijn doel te komen om de bal te onderscheppen. Voor Quinten zelf, was het dus een heerlijke wedstrijd om te spelen. Hij kreeg eindelijk een keer veel te doen.
Ondanks de nederlaag waren er zeker ook nog andere lichtpunten te benoemen.

Thomas bijvoorbeeld had een tweetal momenten, waar je als voetballiefhebber zo van kan genieten. Met een subtiele dieptepass zette hij weer tot tweemaal aan toe een speler alleen op de keeper af.
Bas, die de speler binnen het team is die het meest gevoel voor timing heeft als het op instappen gaat. Als hij er in staat, dan is er minder ruimte tussen middenveld en verdediging bij balverlies.
De niet aflatende inzet van Joey, ondanks dat de tegenstander fysiek sterker was. En Siem, die zo nu en dan zijn tegenstander voor schut zet met een onnavolgbare beweging.

Uiteindelijke conclusie over de wedstrijd is dat we tegen de terechte aanstaande kampioen van de tweede klasse speelden. Een tegenstander die net even wat verder is dan de O10-3 van VVC.
En is dat erg? Welnee, het was een prima leerschool voor deze jonge Vennepse O10-lichting.

MR