VVC O10-3: 12 goals en een scorende keeper

SV Hoofddorp O10-6 – FC VVC O10-3 0-12 (0-3)

Tegen het laag geklasseerde Hoofddorp hebben de jongens van de O10-3 een klinkende geboekt.  Een telraam was vandaag geen overbodige luxe. In een zeer eentonige wedstrijd werd het uiteindelijk een 12-0 overwinning voor de talenten van VVC. De tegenstander had nog geluk, dat van de talrijke kansen in de eerste helft er maar drie in gingen.

De doelpuntenmakers waren vandaag Binc (4x), Adam (3x), Siem (2x), Imran (1x), Quinn (1x) en….keeper Quinten (1x). De “onfortuinlijke” spelers aan VVC zijde waren Bas, Joey en Thomas. Bas en Joey raakten uit mooie schoten van afstand de lat en bij een schot van Thomas stond de keeper in de weg.

Sommige doelpunten kwamen wederom tot stand na prachtige aanvallen, met acties, combinaties en voorzetten door alle spelers van het team. Zonder uitzondering is iedere speler wel een keer direct betrokken geweest bij een doelpunt. En de mooiste van vandaag? Die was van onze keeper, Quinten. Je moet als keeper maar zin hebben. Kou, regen en wind. En dan van te voren al weten dat je helemaal geen enkele bal zal krijgen om tegen te houden. Quinten besloot zelf maar om mee te voetballen.

En Quinten werd daarmee geholpen door het team. “Ga jij maar mee naar voren” riep de één. “ik blijf wel achter staan” zei de ander. Iedere speler van het team had dit seizoen al wel een keer gescoord, behalve Quinten. En nadat het 0-8 stond wilde het team er voor zorgen dat Quinten een keer zou scoren. Maar de wens is één ding, de uitvoering blijft toch altijd lastiger. Bij elke mogelijkheid werd Quinten gezocht. Maar nee, het lukte steeds niet. Het stond inmiddels 0-11. Zou het nog gaan lukken? Nog twee minuten op de klok, en Quinten wordt helemaal vrijgespeeld. Hij schiet….naast. Oh wat jammer, denkt iedereen. Dat zou toch een mooie afsluiter zijn van de competitie.

En dan met nog minder dan 1 minuut te spelen, nog één laatste aanval van het team. Het is Quinn die vanaf rechts de bal krijgt. Hij verspeelt de bal, maar hij knokt zich terug. Op het middenveld heeft hij de bal weer heroverd. Imran neemt de bal over en tikt de bal naar Quinten. Quinten loopt met de bal een stukje vanuit middenveld door en hij speelt naar de links opkomende Thomas. Via Thomas komt de bal bij een speler van Hoofddorp, maar daar is Joey die de bal weer onderschept. Joey gaat de combinatie aan met Thomas en hij loopt vanuit het midden naar het doel. En als een speler van Hoofddorp naar Joey toeloopt speelt Joey naar Quinten. En op dat moment denkt Quinten, maar aan één ding. Hij schermt de bal goed af, hij loopt door en koelbloedig schiet hij met rechts de bal laag in de rechterhoek…Doelpunt!! Alle VVC spelers, de coaches én toeschouwers juichen.

De scheidsrechter fluit af. Wat een prachtig slot van een geweldige najaars competitie. Een onder 10 team voortgekomen uit spelers van 5 verschillende teams. Fysiek niet heel sterk, maar wel een team met techniek, inzicht, en snelheid. Ook een team dat bij veel wedstrijden even op gang moest komen. Maar als het op gang kwam, was er geen houden meer aan. Maar bovenal ook een team dat elkaar de bal gunt. En het laatste doelpunt van de voeten van Quinten was daar een mooi voorbeeld van.

De O10-3 is uiteindelijk tweede geworden in de tweede klasse. Een prima prestatie. De jongens hebben 71 doelpunten gemaakt. Als we ook rekening houden met de doelpunten van de bekercompetitie en de oefenwedstrijden, dan staat de teller al op 105.

Na de winterstop zal de O10-3 ongetwijfeld in een zwaardere poule komen. En wellicht in een hogere klasse. En dat hebben de jongens ook verdiend. Dat wordt dan weer een volgende mooie uitdaging voor het team.

MR