JO10-5 Speelt onder de rook van Tatasteel tegen FC Velsenoord

Met de hoge schoorstenen van Tata Steel op de achtergrond mocht VVC JO10-5 het gras op tegen FC Velsenoord JO10-2. Omdat beide teams over 10 spelers beschikten waren de coaches het snel eens dat er 8-tegen-8 gespeeld ging worden. In eerdere wedstrijden hadden VVC en Velsenoord met ongeveer dezelfde cijfers SV Overbos geklopt, dus de verwachting was dat het spannend ging worden!

VVC startte goed, en de spelers wonnen de meeste duels. Kansen waren er volop, maar de Velsenoord keeper stond zijn mannetje. En zoals het vaak gaat als de bal er net niet in wil... Velsenoord maakte er 1-0 van na 15 minuten.

Hier werd niet om getreurd, er werd gewoon doorgegaan met het goede spel zoals tijdens het eerste kwartier. Maar ook Velsenoord had nog zijn kansen: een knap schot op doel wist Kyana te blokkeren met een mooie duik naar de hoek. Na 22 minuten was er de verdiende gelijkmaker: Tycho scoorde uit een voorzet van Thijmen.

Na 25 minuten had de scheidsrechter de fluit al een tijdje in zijn mond, maar liet heel sportief VVC zijn aanval afmaken. Duuk speelde Tycho aan, en deze wist met een schitterend afstandsschot over de keeper heen te scoren: 1-2 ! Altijd lekker, de rust ingaan met een voorsprong.

Na de rust nog een verdiend doelpunt voor VVC in de tiende minuut: Thijmen uit een voorzet van Tycho. Vijf minuten later scoorde Velsenoord echter ook, en sluit weer aan: 2-3. De spelers van Velsenoord kregen hier merkbaar energie van terwijl bij VVC de vermoeidheid wat toesloeg. De laatste tien minuten werden hierdoor lekker spannend. Gelukkig stond Kyana een berepartij te keepen, en werden de hoekschoppen van Velsenoord professioneel gestopt.

Eindstand: 2-3, winst voor VVC.

Iedereen top gespeeld! Extra compliment voor Tycho: wat een meters heb je gemaakt, je stond je mannetje in de verdediging en was er ook in de aanval vaak bij, met als bekroning 2 doelpunten! Super gedaan.