VVC JO10-5 - Bloemendaal JO10-5: ook op veld 7 valt wat te beleven

Je hebt van die dagen dat alles meezit: heel veld 7 voor jezelf, droog weer ondanks alle regendreiging, een tegenstander die op de valreep genoeg spelers heeft, een leuke scheidsrechter, veel enthousiaste ouders langs de lijn… dan hoeft alleen nog de wedstrijd goed te gaan...

Het leuke van de JO10 is dat de meeste spelers toch het liefste in de aanval staan. Met 10 spelers is dat soms nog flink puzzelen. Deze week wilde Thijs graag in de aanval en dus kwam Julian (en deels Duuk) in de verdediging.

VVC begon goed en het spel speelde zich grotendeels af op de helft van Bloemendaal. Stan, Julian en Thijmen hielden de boel mooi dicht achterin. Er waren een aantal doelkansen maar pas toen Thijs de eerste goal maakte met een fraai afstandsschot ging het echt goed lopen.

Kyana wisselt iedere week met Tycho de keeperspositie. Vandaag was Tycho keeper, en stond Kyana in de aanval. Dan is het natuurlijk heel normaal om meteen de meeste doelpunten voor je rekening te nemen… 2-0 werd gescoord door Kyana na een assist van Julian, en 3-0 door Kyana op aangeven van Thijs.

Over de 4-0 zijn de waarnemers het niet helemaal eens… en de coach heeft het ook niet gezien… waarschijnlijk met de wisselspelers bezig. Dus de 4-0 is of van Thijs, of van Stan. De 5-0 was zeker van Stan, met een mooi schot vanaf de zijkant. We hebben afgesproken dat de vleugelverdedigers langs de zijkant mee naar voren mogen in de aanval, en hier wordt gretig gebruik van gemaakt!

In de tweede helft ging het tempo iets omlaag, en waren er minder kansen. Kyana had na 10 minuten een schot op doel die door een speler van Bloemendaal met de hand uit het doel werd gehouden. Zeker niet opzettelijk, maar anders had het wel een doelpunt geweest. De jeugdige scheidsrechter twijfelde niet en gaf een penalty. Deze werd er door Kyana zelf hard ingeschoten: 6-0. En ook de 7-0 was van Kyana, op aangeven van Jelle.

Goed gespeeld team! Het samenspelen en opbouwen langs de zijkant lukt steeds beter. Thijs, wat ging jij lekker in de aanval. Mooi doelpunt, maar ook een aantal mooie voorzetten. En Julian, super in de verdediging terwijl je normaal een aanvallende rol hebt. En natuurlijk Kyana: vier doelpunten, maar minstens zoveel keer had je een mooie pass naar een andere aanvaller die er goed voorstond.